Ο Χειμώνας είναι εδώ, μήπως ήρθε η ώρα να ελέγξουμε τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας;

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 07:16 Ο Χειμώνας είναι εδώ, μήπως ήρθε η ώρα να ελέγξουμε τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας;

Εσύ γνωρίζεις αν και πότε τα ελαστικά του αυτοκινήτου σου χρειάζονται αντικατάσταση; - Ελάτε τώρα για δωρεάν έλεγχο.

Η διάρκεια ζωής και η απόδοση των ελαστικών εξαρτώνται από το σχεδιασμό τους, τις συνήθειες του οδηγού, τους δρόμους, τις καιρικές συνθήκες και τη φροντίδα τους.

Τι είναι λοιπόν αυτό που καταστρέφει τα ελαστικά μας, πώς μπορούμε να τα συντηρήσουμε και πότε χρειάζονται αντικατάσταση;

Τι καταστρέφει τα ελαστικά μας;

Φυσικοί παράγοντες:

  • Η Γήρανση μετά την τοποθέτηση τους
  • Φθορά και ζημιές

Συνθήκες δρόμου:

  • Λακκούβες, εμπόδια, κράσπεδα, σαμαράκια και αιχμηρά αντικείμενα

Οδηγικές συνήθειες:

  • Οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα
  • Απότομες εκκινήσεις και φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης
  • Οδήγηση σε κατεστραμμένους δρόμους

Καιρικές συνθήκες:

  • Ακραίες θερμοκρασίες
  • Βροχή, χιόνι, πάγος
  • Δυνατός ήλιος και όζον

Πως να συντηρήσουμε τα ελαστικά μας;

Το πιο σημαντικό κομμάτι της συντήρησης των ελαστικών μας είναι ο τακτικός έλεγχος της πίεσης τους.Ένα σωστά φουσκωμένο ελαστικό βελτιώνει την ασφάλεια,είναι πιο οικονομικό στη χρήση και καλύτερο προς το περιβάλλον. Ο έλεγχος είναι καλό να γίνεται ανά δύο μήνες ή πριν από ένα ταξίδι σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα.

Επίσης ρόλο στη φθορά των ελαστικών παίζει η ευθυγράμμιση του οχήματος,η οποία μπορεί να αλλάξει μετά από κάποια αλλαγή ανταλλακτικού στο μπροστινό σύστημα (πχ αμορτισέρ,μπαλάκια, ακρόμπαρα, ζαμφόρ κ.τ.λ)ή από οδήγηση σε κακό δρόμο με λακκούβες και
σαμαράκια. Οπότε καλό είναι να γίνεται ένας έλεγχος μετά από την αλλαγή των ελαστικών μας ή όταν καταλαβαίνουμε την οδηγική συμπεριφορά του οχήματος να αλλάζει(πχ να μας τραβάει προς μία κατεύθυνση).

Τους καλοκαιρινούς μήνες όπου οι θερμοκρασίες είναι υψηλές μπορούμε να αποφύγουμε την έκθεση των ελαστικών μας στο ήλιο,αν έχουμε κλειστό πάρκινγκ ή σε σημείο που ο ήλιος έχει περιορισμένη πρόσβαση όσο είναι δυνατόν!

Πότε χρειάζονται αντικατάσταση τα ελαστικά;

Οι κατασκευαστές των ελαστικών δίνουν διάρκεια ζωής 3 έως 4 χρόνια ή 40 με 50 χιλιάδες χιλιόμετρα (ότι έρθει πρώτο). Με το βάθος του χρόνου ένας οδηγός όμως μπορεί να ξεχάσει πότε έβαλε τα ελαστικά του, ποια είναι τα κύρια σημάδια αντικατάστασης ελαστικών;

  • Πέλμα με βάθος μικρότερο από το νόμιμο ελάχιστο βάθος φθοράς πέλματος ελαστικού (1.6mm για τα επιβατικά οχήματα)
  • Εμφανείς φθορές, ρωγμές ή σχισμές στο πλευρό του ελαστικού
  • Ασυνήθιστα εξογκώματα ή παραμορφωμένα σημεία του πλευρού
  • Ρηγματώσεις στο πέλμα ή διαχωρισμός στοιχείων του πέλματος
  • Ανώμαλη φθορά πέλματος

Όλα αυτά βέβαια τα σημάδια για έναν οδηγό μπορεί να μην είναι εμφανή!

Γι' αυτό, λοιπόν, το εξειδικευμένο κατάστημα από τη Michelin στη Λαμία «Κουτσογιάννης Αντώνης Ελαστικά» είναι εδώ!

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 22310- 38537 ή να μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας στο 1ο χλμ. Λαμίας-Φραντζή.

Ένα κατάστημα ελαστικών του δικτύου ViaLider, ένα από τα 20 καλύτερα καταστήματα της Michelin στην Ελλάδα, μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό του, σας προσφέρει δωρεάν τον έλεγχο των ελαστικών σας και έναν οδηγό συντήρησης, ώστε ο κάθε οδηγός να έχει γνώση κάθε πότε πρέπει να ελέγχει το όχημά του, για να είναι ασφαλής στο δρόμο!

«Κουτσογιάννης Αντώνης Ελαστικά»
1ο χλμ Λαμίας - Φραντζή
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2231 038537

Facebook: Κουτσογιάννης Ελαστικά

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση