Πώς θα απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά των εορτών;

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 08:08 Πώς θα απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά των εορτών;

Είναι ένα ερώτημα που λίγο πολύ μας απασχολεί όλους... Η Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Μαρία Ανθούλη, η οποία διατηρεί γραφείο στη Μακρακώμη, στην οδό Αθ. Διάκου 3, μας δίνει χρήσιμες και εύκολες συμβουλές!

Πέρασαν λοιπόν οι γιορτινές ημέρες, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, ονομαστικές εορτές...  Και ήρθε η ώρα να μπούμε σε μια σειρά..!!

Δε χρειάζεται να σας πιάνει πανικός.

Δε χρειάζεται να ξημεροβραδιάζεστε πάνω από μια ζυγαριά και να παρατηρείτε τις τυχόν αυξομειώσεις του βάρους. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρξουν.

Δε σημαίνει ότι έχετε κάνει μεγάλο κακό και ανεπανόρθωτο λάθος στον οργανισμό/μεταβολισμό σας.

Η ένταξη σε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή, είναι παιχνιδάκι..!

Βρείτε ξανά τη φόρμα σας ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα:

✓ Στη θέση των γλυκών που έχουν περισσέψει έχετε υγιεινές επιλογές (μαύρη σοκολάτα, λουκουμάκια, γλυκό του κουταλιού, ζελέ, σπιτικά μπισκότα χωρίς ζάχαρη και βούτυρο, κέικ φρούτων με μέλι/ταχίνι/ξηρούς καρπούς, κ.α.).

✓ Επιλέξτε να έχετε στη διατροφή σας μη επεξεργασμένα τρόφιμα. Δώστε παραπάνω έμφαση σε αυτά που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και πολύ χαμηλά σε θερμίδες (όπως φρέσκα φρούτα , λαχανικά , προϊόντα ολικής άλεσης).

✓ Προσθέστε άφθονη πολύχρωμη σαλάτα στα κυρίως γεύματά σας. Οι ποικίλοι χρωματισμοί σε φρούτα και λαχανικά φέρουν περισσότερες βιταμίνες.

✓ Προτιμήστε άλιπες πηγές πρωτεΐνης όπως ψάρι, κοτόπουλο, γαλοπούλα. Αποφύγετε το λιπαρό κρέας (χοιρινό, αρνί , πρόβειο κλπ).

✓ Περιορίστε τα τρανς και κορεσμένα λιπαρά (τηγανιτά, σφολιάτες, σοκολάτες κ.α.).

✓ Στη μαγειρική σας χρησιμοποιήστε παρθένο ελαιόλαδο και αποφύγετε να χρησιμοποιείτε βούτυρο.

✓ Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και αναψυκτικών. Επιλέξτε φρέσκους χυμούς φρούτων, θρεπτικά Smoothies, σπιτικούς ανάμεικτους χυμούς φρούτων αλλά και εσπεριδοειδών.

✓ Εντάξτε στο πρόγραμμά σας την άσκηση. Είναι πολύ σημαντική, καθώς πλην της καλής σωματική υγείας, προάγει και την ψυχική ευεξία.

✓ Τρώτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Εφαρμόστε τα 5-6 γεύματα την ημέρα. Είναι σημαντικό το να μην παραλείπετε γεύματα. Η παράληψη γευμάτων συνήθως οδηγεί σε υπερκατανάλωση τροφής. Επομένως φροντίστε να τρώτε ένα υγιεινό πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό,
απογευματινό και βραδινό γεύμα.

✓ Δώστε προσοχή στα μεγέθη των μερίδων σας. Καλό θα ήταν να ελέγχετε το πόσο τρώτε χρησιμοποιώντας για μεγαλύτερη ακρίβεια μεζούρες ή ζυγαριές τροφίμων ώστε να βεβαιωθείτε πως δεν τρώτε υπερβολικά.

✓ Παραμείνετε ενυδατωμένοι καταναλώνοντας άφθονο νερό καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. Φροντίστε να είναι ισομοιρασμένο και να μην καταναλώνετε όλο μαζί .

Να επισημάνω κάπου εδώ, πως τα βήματα που αναφέρθηκαν δεν είναι εξατομικευμένα, για τον καθένα ξεχωριστά όπου θέλει να επανενταχθεί ή να ξεκινήσει να τρέφετε σωστά , αλλά είναι βήματα γενικά.

Συμπερασματικά:

Το κομμάτι της διατροφής μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα, το μυστικό είναι να σας γίνει τρόπος ζωής.

Η υιοθέτηση ενός σωστού τρόπου διατροφής σημαίνει υγεία, ευεξία, ευστροφία, δύναμη , ενέργεια, καλός ύπνος.

Μαθαίνουμε να τρώμε σωστά για να είμαστε υγιείς.

Για εξατομικευμένες συμβουλές και προγράμματα διατροφής, κλείστε το ραντεβού σας στο γραφείο της Διαιτολόγου - Διατροφολόγου Μαρίας Ανθούλη, Αθ. Διάκου 3 στη Μακρακώμη και στα τηλέφωνα: 236300543 και 6978816049.

Μαρία Ανθούλη | Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Αθ. Διάκου 3 - Μακρακώμη
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2236300543 και 6978816049

Facebook: Maria Anthoulh
Instagram: Μαρία Ανθούλη

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση