Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το "Ευχαριστώ" του Γιάννη Οικονόμου για την εκδήλωση στην Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023 17:47 Το "Ευχαριστώ" του Γιάννη Οικονόμου για την εκδήλωση στην Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Τα θερμά λόγια του Κώστα Μπακογιάννη για τον Γιάννη Οικονόμου στον χαιρετισμό που έκανε στην εκδήλωση της Αθήνας - Δείτε βίντεο. 

Στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης ο Γιάννης Οικονόμου,ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη για την παρουσία του και τα θερμά του λόγια, ενώ ευχαρίστησε επίσης και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη για το μήνυμά του.

Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

«Η μεγάλη χθεσινή μας εκδήλωση για τους ετεροδημότες στην Αθήνα στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα για το τι Ελλάδα θέλουμε, τι Φθιώτιδα θέλουμε, αλλά και τι πολιτικούς θέλουμε.

Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, για την παρουσία, τα καλά του λόγια και τα όσα πολύ τιμητικά είπε για μένα.

Ευχαριστώ τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη, για το μήνυμα που μας έστειλε και φυσικά τους εκατοντάδες συνεργάτες, φίλους και συμπατριώτες για την συγκινητική τους παρουσία.

#πάντα_μπροστά_τώρα_πιο_δυνατά»

Τα όσα είπε ο Κώστας Μπακογιάννης για τον Γιάννη Οικονόμου:

«Χαμός! Καλωσήρθατε στην Αθήνα. Έχω πολύ μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό απόψε γιατί είναι πολύ μεγάλη μου τιμή να προλογίζω τον Γιάννη Οικονόμου. Είναι τιμή μου γιατί ο Γιάννης δεν είναι άλλος ένας πολιτικός. Ο Γιάννης είναι διαφορετικός, έχει κάτι το άλλο. Είναι τρεις οι λόγοι. Είναι τρία τα πράγματα που θέλω να θυμάστε από τον Γιάννη Οικονόμου, αν και εδώ που τα λέμε τα ξέρετε όλοι:

1. Ο Γιάννης είναι μαχητής, είναι πάντοτε στην πρώτη γραμμή. Ο Γιάννης πέφτει μέσα στη φωτιά, είναι για τα δύσκολα. Όταν είσαι στο χαράκωμα και έχεις απέναντί σου τον αντίπαλο, τον Γιάννη Οικονόμου θέλεις δίπλα σου. Όπως δίπλα του τον ήθελε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Να τα λέμε όλα και ας είμαστε 9 μέρες πριν από τις εκλογές. Πολλές φορές οι Υπουργοί και οι δη οι μεγαλοϋπουργοί κρύβονται. Σου λένε να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας, γιατί να εκτεθούμε, γιατί να σπαταλήσουμε το λεγόμενο πολιτικό κεφάλαιο. Ο Γιάννης έχει ακριβώς την αντίθετη λογική. Έβαζε πάνω από όλα τη Νέα Δημοκρατία, πάνω από όλα την Κυβέρνηση, πάνω από όλα τον Πρωθυπουργό. Μετρήθηκε ο Γιάννης Οικονόμου και μας έκανε όλους υπερήφανους.

2. Ο δεύτερος λόγος. Μπορεί όλα αυτά τα χρόνια, το μυαλό του εξ ανάγκης να ήταν εδώ, στην Αθήνα, η καρδιά του όμως ήταν στη Φθιώτιδα, στον τόπο του. Πάμε τώρα να δούμε πάλι τη διαφορά του Γιάννη. Για τον Γιάννη, ο νομός του δεν είναι πολιτική υπόθεση, δεν είναι επάγγελμα, δεν είναι δουλειά. Είναι οι άνθρωποι. Θυμάμαι όταν ξεκίνησε Υποψήφιος Βουλευτής, εγώ τότε Περιφερειάρχης, συζητάμε, του λέω «Γιάννη, με ποιον θα κάνεις εκλογές, έχεις γραφείο;». Μου λέει, «έχω τους φίλους μου». Γιατί αυτό είναι το Α και το Ω για τον Γιάννη Οικονόμου. Και αυτό είναι για τον Γιάννη Οικονόμου η Φθιώτιδα, είναι οι άνθρωποι. Και αυτό τον κάνει να ξεχωρίζει, γιατί είναι ένας άνθρωπος που έχει μάθει να σέβεται. Έχει μάθει να εκτιμάει τις ρίζες του και κυρίως είναι ένας άνθρωπος που ξέρει που στέκεται. Αυτό έχει σημασία γιατί μόνο όποιος ξέρει που στέκεται δεν θα τον πάρει ο αέρας.

3. Υπάρχει, όμως και ένας τρίτος λόγος που για μένα είναι ο πιο σημαντικός και όσο μεγαλώνω θυμάμαι αυτό που μου έλεγε ο μακαρίτης ο παππούς μου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ότι το πιο σημαντικό στην πολιτική είναι ο χαρακτήρας, το ήθος. Ο Γιάννης έχει ένα σπάνιο ήθος, έχει μία αίσθηση καθήκοντος. Ακριβώς για αυτό φέρνει ένα νέο υπόδειγμα στην πολιτική, μακριά από αναχρονιστικές ξεπερασέμενες λογικές μαυρογιαλούρων, μακριά από κοτζαμπασισμούς, μακριά από εκείνους που θέλουν εξουσιαστικά να επιβληθούν στους άλλους. Ο Γιάννης βλέπει τον πολίτη ως ίσος προ ίσο, με σεβασμό, νοιάξιμο, φροντίδα. Δεν πάει να επιβληθεί, πάει να χτίσει μια ισότιμη σχέση αλληλοκατανόησης και συνεργασίας με τον καθέναν από εμάς ξεχωριστά, αλλά και με τους φορείς. Είχα την τύχη, όταν ήμουν Περιφερειάρχης, να το διαπιστώσω αυτό. Να δω το διαφορετικό τρόπο που σκέφτεται και να δω κυρίως πως κάνει κάτι που δεν συνηθίζεται: καταπίνει τον εγωισμό του και το κάνει αυτό με μία άνεση, ακομπλεξάριστα, όταν πρόκειται για το κοινό καλό.

Είναι λοιπόν ο Γιάννης της Κυβέρνησης, ο Γιάννης της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιάννης του Αρχηγού, του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά είναι και ο Γιάννης της Φθιώτιδας, ο Γιάννης όλων μας. Σε ευχαριστούμε για όλα, σου εύχομαι καλή επιτυχία».

Δείτε βίντεο :

Δείτε φωτογραφίες.