To Moυσικό Σχολείο Λαμίας τραγούδησε για τη Ξενιτιά - ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016 18:29 To Moυσικό Σχολείο Λαμίας τραγούδησε για τη Ξενιτιά - ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ

Ακόμη μια εκπληκτική μουσικοθεατρική παράσταση από το Μουσικό Σχολείο Λαμίας παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της  Πέμπτης, 21 Απριλίου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας με θέμα τη «Ξενιτιά»

Τα παραδοσιακά μουσικά σύνολα και το σύνολο κιθάρας του Μουσικού Σχολείου Λαμίας τραγούδησαν για την ξενιτιά που τόσο καλά γνωρίζει ο λαός μας και που κάποιοι άλλοι λαοί «γεύονται» στην εποχή μας με τους διάφορους πολέμους που γίνονται γύρω μας! Μια επίκαιρη παράσταση για να θυμηθούμε, να γνωρίσουμε και κυρίως να μη ξεχνάμε τη δυστυχία που αναγκάζονται του ανθρώπους να ξεριζώνονται από τα μέρη τους!

Σε τούτο δω τον τόπο έμαθε ο κόσμος τί θα πει συμπόνια για τον ξένο, ‘τι έτσι του ορμήνευσε ο Χριστός, μα κι η παράδοσή του. Και σαν είδε στο βλέμμα του τον πόνο του ξεριζωμού, του ‘μοιασε ξάφνου πως αντίκρισε ενός δικού ξενιτεμένου τη μορφή. Κι αν αφουγκράστηκε τον αναστεναγμό του, θρόισε ο ήχος σαν το γνώριμο, το λαγαρό τραγούδι, που συντροφεύει τη θύμηση, και ξανασταίνει το σμίξιμο.

Σε τούτο το ταξίδι το απόσταγμα της λαϊκής σοφίας, που ‘γινε τραγούδι για να υμνήσει την ξενιτιά, ανταμώνει με τον νόστο του ομηρικού Οδυσσέα κι από κει φτάνει ως την ορθόδοξη υμνολογία και τον Ελύτη του Αιγαίου, για να ‘ρθει στο σήμερα και να πιστώσει πως ο κόσμος μας κι αν άλλαξε η ανθρωπιά μας μένει.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση