Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η καρδιά του "Ράλι Ακρόπολις" χτυπάει στη Λαμία! - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Μαΐου 2016 13:32 Η καρδιά του "Ράλι Ακρόπολις" χτυπάει στη Λαμία! - ΒΙΝΤΕΟ

Η αυλαία του "Seajets Acropolis Rally 2016" άνοιξε χθες το απόγευμα στις Θερμοπύλες και το Σαββατοκύριακο μπαίνουμε στη δράση με τις εκπληκτικές χωμάτινες διαδρομές στα βουνά της Φθιώτιδας.

Το Ράλι Ακρόπολις επέστρεψε μετά από 10 χρόνια στα πάτρια εδάφη και η επίσημη τελετή έναρξης έγινε σε ένα σημείο που είναι παγκόσμιο σύμβολο. Στις Θερμοπύλες.

Τα 81 πληρώματα ανέβηκαν στη ράμπα για να πάρουν την εκκίνηση μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα και το Σαββατοκύριακο (7-8/5) θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για το ευρωπαϊκό και πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Χθες το πρωί η κάμερα του LamiaReport επισκέφθηκε το χώρο της ΠΕΛ, όπου έχει στηθεί το στρατηγείο του "Seajets Acropolis Rally 2016", όπου μιλήσαμε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Έκθεσης, Γιώργο Λάμπρου, τον πρόεδρο της ΟΜΑΕ Δημήτρη Μιχελακάκη και τον δημοσιογράφο και οδηγό αγώνων Στράτο Φωτεινέλη.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε πλούσιο ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από την τελετή εκκίνησης του "Seajets Acropolis Rally 2016" στις Θερμοπύλες ΕΔΩ

Μετά την Τελετή Εκκίνησης, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα επέστρεψαν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου και το Service Park του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016, για την τελική διανυκτέρευση πριν από την έναρξη της ουσιαστικής δράσης. Αρκετά νωρίτερα, βέβαια, ακούστηκαν οι πρώτοι αγωνιστικοί ήχοι, με τη διεξαγωγή της Κατατακτήριας Διαδρομής για τα αυτοκίνητα που αγωνίζονται στο πλαίσιο του ERC.

Εκεί, ο περσινός νικητής του αγώνα και κάτοχος του Ευρωπαϊκού Τίτλου, Kajetan Kajetanowicz, με το Ford Fiesta R5 ήταν αυτός που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, με τον Alexey Lukyanuk να τον ακολουθεί με ίδιο αυτοκίνητο και τον νεαρό Λετονό Ralfs Sirmacis με το Skoda Fabia R5 να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα. Ο Λάμπρος Αθανασούλας, που για ακόμα μία χρονιά αποτελεί την... ελληνική ελπίδα, αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τον πίσω δεξιό τροχό, με αποτέλεσμα να σημειώσει τον έβδομο χρόνο, ωστόσο αύριο μπαίνει απροβλημάτιστα στη μάχη των 35 πληρωμάτων που αγωνίζονται για το ERC.

Το σημερινό πρώτο σκέλος του αγώνα περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές με την πρώτη, τη SEAJETS Νέα Γραβιά να ξεκινάει στις 10:08. Μείνετε συντονισμένοι.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις ειδικές διαδρομές εδώ