7+7 Συμβουλές για τις Πανελλήνιες εξετάσεις από εκείνους που γνωρίζουν τις εξετάσεις!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016 08:20 7+7 Συμβουλές για τις Πανελλήνιες εξετάσεις από εκείνους που γνωρίζουν τις εξετάσεις!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις Πανελλήνιες εξετάσεις - Από τα "Φροντιστήρια Γατσινάρης" στη Λαμία! 

1. Οι Πανελλήνιες εξετάσεις δεν αποτελούν αυτοσκοπό. Για σένα όμως σήμερα, αποτελούν ίσως τη μάχη της ζωής σου για την οποία χρόνια προετοιμαζόσουν.

2. Είναι φυσιολογικό να έχεις άγχος, αλλά προσπάθησε να το μετατρέψεις σε πηγή ενέργειας.

3. Έχεις στη διάθεσή σου 3 ώρες ακριβώς. Πρέπει να τις αξιοποιήσεις κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκινώντας από τα εύκολα – γνωστά θέματα προς τα πολύπλοκα –σύνθετα.

4. Αν φτάσεις σε κάποιο αδιέξοδο ποτέ δεν εγκαταλείπεις αλλά όταν εσύ το κρίνεις αναγκαίο, επανέρχεσαι. Δοκίμασε και την ανάστροφη πορεία από το ζητούμενο προς το δεδομένο.

5. Προσαρμόζουμε τον οργανισμό μας στο πρόγραμμα των εξετάσεων.

6. Ναι, στηρίζουμε την υγιεινή διατροφή, αλλά όχι την υπερβολή.

7. Διεκδίκησε τα όνειρά σου με τα εφόδια που απέκτησες  τόσα χρόνια από την οικογένειά σου και εξελίχθηκαν με την συμβολή των δασκάλων σου.

Καλή επιτυχία !

 

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις εξετάσεις !

1. Πότε μπορεί να βγει ένας υποψήφιος από την αίθουσα;
Κατά τη διάρκεια της εξέτασης δεν επιτρέπεται στους εξεταζόμενους να βγουν από την αίθουσα εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις.

2. Αναβαθμολόγηση πότε γίνεται;
Ο  γραπτός βαθμός υπολογίζεται από το μέσο όρο των βαθμών δύο βαθμολογητών. Εφόσον το βαθμολογικό κέντρο διαπιστώσει ότι η διαφορά των βαθμών των δύο βαθμολογητών είναι μεγαλύτερη των 12 μονάδων στην κλίμακα 0-100, το γραπτό παραδίδεται στον γ’ βαθμολογητή.

3. Τι δεν πρέπει να φέρουν μαζί τους οι υποψήφιοι; 
Βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας. Σε άλλη περίπτωση το γραπτό μηδενίζεται.

4. Πότε μηδενίζεται ο υποψήφιος;
Αν ο υποψήφιος κατά τη διάρκεια της εξέτασης αντιγράφει ή θορυβεί  και δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση της Λυκειακής Επιτροπής.

5. Αν χάσεις τις εξετάσεις;
Θα λάβεις μέρος στις επαναληπτικές.

6. Πόσοι είναι οι υποψήφιοι συνολικά φέτος το 2016;
Στις εξετάσεις θα λάβουν μέρος 103.336 άτομα και θα εισαχθούν σε ΑΕΙ- ΤΕΙ  69.985 άτομα. Από αυτούς οι 43.855 θα εισαχθούν στα ΑΕΙ και οι 26.130 στα ΤΕΙ.

7. Δήλωσες συμμετοχή σε 5ο μάθημα, αλλά τελικά δεν προσήλθα για εξέταση.
Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση;
Αν υποψήφιος δηλώσει ότι θα εξεταστεί σε μάθημα και δεν προσέλθει στην εξέταση, τότε θεωρείται ότι εξετάστηκε και πήρε γραπτό βαθμό μηδέν (0). Αν δήλωσε και εξέταση σε ειδικό μάθημα και τελικά δεν εξετάστηκε, απλώς θα αποκλειστεί από τα τμήματα που απαιτούν εξέταση σε αυτό.

 



Επώνυμη εκπαίδευση
Για εμάς κάθε μαθητής είναι μια ξεχωριστή μονάδα. Αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο καθηγητή και έχει το δικό του πρόγραμμα σπουδών.


Μετρήσιμη εκπαίδευση
Διαθέτει εβδομαδιαίο σύστημα αξιολόγησης σε όλα τα μαθήματα on line.


Αποτελεσματική εκπαίδευση
Με τη συμβολή του διδακτικού προσωπικού και του προγράμματος σπουδών που ακολουθούμε επιτυγχάνει την πρώτη του επιλογή.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση