Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Είδαμε την Έκθεση του Μανώλη Χάρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Μαΐου 2016 12:26 Είδαμε την Έκθεση του Μανώλη Χάρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Μετά την επιβλητική έκθεση ζωγραφική του Παύλου Σάμιου, η Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας συνεχίζει να μας εκπλήσσει με μια ακόμα σημαντική έκθεση, αυτή του Μανώλη Χάρου

Να υπογραμμίσουμε ότι τα μισά από τα έργα που βρίσκονται στη Λαμία, βρίσκονταν μέχρι πρόσφατα σε αντίστοιχη έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη της Αθήνας. Ο Μανώλης Χάρος εκθέτει στην πόλη μας με μια διάθεση να «βοηθήσει» τον θεατή της σύγχρονης τέχνης να «αποενοχοποιηθεί» που καμιά φορά δεν την αντιλαμβάνεται και να του προσφέρει τη δυνατότητα να ρίξει μια…ματιά που μαθαίνει!

Ο Δήμος Λαμιέων και η Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλ. Κοντόπουλος» φιλοξενεί την Έκθεση Ζωγραφικής και Εικαστικών Κατασκευών του Μανώλη Χάρου, με τίτλο «Παιχνίδια Όρασης- Έργα για μάτια που μαθαίνουν»,από τις 13 Μαΐου έως τις 13 Ιουλίου 2016.

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις ενηλίκων θα πραγματοποιούνται, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας, στο τηλέφωνο 22310-46887.

Ωράριο Λειτουργίας: Πρωινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-13:00 και τα απογεύματα της Τρίτης και της Τετάρτης 18:00-21:00. 

Ο Μανώλης Χάρος γεννήθηκε στα Κύθηρα. Σπούδασε χαρακτική και ζωγραφική στην École  Nationale Supérieure des Beaux Arts (1978- 1982) και έκανε μεταπτυχιακό στην επικοινωνία της εικόνας στην École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs (1982-1983) στο Παρίσι. Την πρώτη του ατομική έκθεση πραγματοποίησε στην Αθήνα το 1981. ‘Έχει επίσης οργανώσει σειρά ατομικών εκθέσεων και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Το 1984 τιμήθηκε με το βραβείο Prix des Fondations στον τομέα της λιθογραφίας. ‘Έχει ακόμη ασχοληθεί με τον σχεδιασμό επίπλων, αντικειμένων, παιγνιδιών και εντύπων. Το έργο του εντάσσεται στο χώρο της παραστατικής ζωγραφικής με μια αφαιρετική και εξπρεσιονιστική διάσταση.  Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και τα Κύθηρα.