Λαμία: 70 χορευτές από Κόστα Ρίκα και Αργεντινή ξεσήκωσαν την πόλη (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016 23:30 Λαμία: 70 χορευτές από Κόστα Ρίκα και Αργεντινή ξεσήκωσαν την πόλη  (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Όσοι βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Λαμίας θα είδαν, αλλά κυρίως άκουσαν λατινοαμερικάνικους ήχους από 70 περίπου μουσικούς και χορευτές από τη Κόστα Ρίκα και Αργεντινή που βρίσκονται στη χώρα μας και πιο σγκεκριμένα στη Λαμία καλεσμένοι στο Φεστιβάλ Οίτης!

Στην ουσία χθες Τρίτη ξεκίνησε το τριήμερο Φεστιβάλ Φολκλόρ στο οποίο συμμετέχουν η Κόστα Ρίκα και η Αργεντινή αν και ανεπίσημα όλες τις προηγούμενες μέρες εν μέσω βροχής τα μέλη των αποστολών χόρευαν και έπαιζαν ασταμάτητα μουσική σε ανύποπτο χρόνο με έμφαση , όπως μας διαβεβαίωναν οι διοργανωτές ,τις μεταμεσονύχτιες ώρες.

Η αίσθηση που αποκομίσαμε όσοι συνομιλήσαμε με την αποστολή της Κόστα Ρίκα είναι ότι πρόκειται για πολύ χαρούμενους ανθρώπους . Ψάχνοντας το λόγο κάναμε διαπιστώσεις που μας έκαναν να ζηλέψουμε. Είναι η Χώρα με το μηδενικό ποσοστό αναλφάβητων, είναι η χώρα που δεν έχει στρατό, είναι η χώρα με περισσότερους δασκάλους από αστυνομικούς, με μηδενικό ποσοστό αστέγων , με υπέροχο κλίμα….δε συνεχίζουμε.

Επιστροφή στη Χώρα και στο Φεστιβάλ Οίτης.

Το βράδυ της Τετάρτης η αποστολή της Κόστα Ρίκα θα πραγματοποιήσει το Latin Party που δεν πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης και θα μαγειρέψει για όλους τους καλεσμένους και τους επισκέπτες της Χώρας τυπικά πιάτα της κουζίνας τους.

Την Πέμπτη το απόγευμα μετά τις 6 μμ θα πραγματοποιηθούν από τους χορευτές της Κόστα Ρίκα μαθήματα Latin χορού κυρίως  σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες.

Την Πέμπτη το βράδυ η Αργεντινή θα πραγματοποιήσει την παράσταση που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη και η οποία αναβλήθηκε λόγω αλλαγών στο πρόγραμμα εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

Την Παρασκευή οι αποστολές αναχωρούν για Λευκάδα και δίνουν ραντεβού μαζί μας για την επόμενη διοργάνωση.

Pura Vida

Δηλώστε συμμετοχή στο 22310 51075

Το Φεστιβάλ Οίτης τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Λαμιέων και της EFFE:Europe for Festivals-Festivals for Europe

Δείτε φωτογραφίες από την μουσικοχορευτική επίσκεψη στη Λαμία:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση