Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανελλήνιες 2016: Οι πρώτοι των πρώτων στη Φθιώτιδα!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016 10:22 Πανελλήνιες 2016: Οι πρώτοι των πρώτων στη Φθιώτιδα!

Το LamiaReport σας παρουσιάζει τους πέντε πρώτους μαθητές απ΄ όλα τα Λύκεια της Φθιώτιδας που πέτυχαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στις φετινές εξετάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις από τους πέντε είναι από περιφερειακά Λύκεια της Φθιώτιδας και δυο από Λύκεια της Λαμίας.

Πόσα μόρια συγκέντρωσαν και τι είπαν στο LamiaReport:

Πρώτη των πρώτων στη Φθιώτιδα η Άννα Ρεντζή από το Γενικό Λύκειο Σπερχειάδας. Συγκέντρωσε 19.541 μόρια και πέρασε 11η πανελλαδικά στην Ιατρική σχολή της Αθήνας.

«Τώρα που οι προσπάθειές μου έχουν καταλήξει στον στόχο τους, θα πορευθώ στους νέους δρόμους που μου ανοίγονται, με όσα "εφόδια " διαθέτω, ώστε να συνεισφέρω με τη σειρά μου στην ελληνική κοινωνία. 
Στα παιδιά που έχουν ξεκινήσει τον δικό τους αγώνα θα έλεγα να απολαύσουν τα μαθητικά τους χρόνια και να αντιμετωπίσουν τις εξετάσεις τους με τόλμη και εμπιστοσύνη στις προσπάθειές τους....
». είπε η Άννα Ρεντζή στο LR.

Δεύτερος στο νομό ο Παναγιώτης - Πέτρος Λιάλιος από το Γενικό Λύκειο Καμένων Βούρλων. Συγκέντρωσε 19.374 μόρια και πέρασε επίσης στην Ιατρική σχολή της Αθήνας.

«Ασφαλώς και δεν υπάρχει μαγική συνταγή επιτυχίας στις πανελλαδικές: παρά την πολύωρη μελέτη και τις πάσης φύσεως θυσίες, στο ασθματικό κλίμα που επικρατεί υπεισέρχονται αστάθμητοι παράγοντες όπως αυτός της τύχης με αποτέλεσμα συχνά να μην αναδύεται ο αληθινός εαυτός και ο υπερβάλλων ζήλος του υποψηφίου. Ωστόσο, όπως συνειδητοποίησα εκ των υστέρων, η αυτοπεποίθηση, η επιμονή, η ανένδοτη και ασυμβίβαστη στάση και φυσικά η ψυχραιμία αποτελούν τον πιο γερό σύμμαχο του διαγωνιζόμενου και εχέγγυα μιας αξιοπρεπούς έως και άρτιας παρουσίας στις εξετάσεις. Θεωρώ ότι είναι κεφαλαιώδους σημασίας η οικοδόμηση ενός γνωστικού υποβάθρου ήδη από μικρότερες τάξεις και η εξοικονόμηση ενέργειας και αποθεμάτων σθένους για την τελική ευθεία...», μας δήλωσε ο Τάκης Λιάλιος.

Τρίτη στη Φθιώτιδα η Φωτεινή Καψιώτη από το 1ο Γενικό Λύκειο Λαμίας Συγκέντρωσε 19.328 μόρια. Και η Φωτεινή επέλεξε την Ιατρική Σχολή της Αθήνας.

«Αισθάνομαι ικανοποιημένη και χαρούμενη,καθώς οι κόποι, τόσο της προηγούμενης χρονιάς, όσο και των παλαιότερων ετών, δικαιώνονται. Θέλω να πω στους επόμενους υποψηφίους ότι με επιμονή, υπομονή και συστηματικό διάβασμα θα καταφέρουν να πετύχουν το στόχο τους...». μας είπε η Λαμιώτισσα Φωτεινή Καψιώτη.

Τέταρτος στο νομό Φθιώτιδας ο Νικόλαος Μήτσιου από το Γενικό Λύκειο Στυλίδας. Συγκέντρωσε 19.307 μόρια και πέρασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών στη Θεσσαλονίκη.

«Η επιτυχία χρειάζεται οργάνωση, διάβασμα από μικρή ηλικία, προσωπικές θυσίες, βοήθεια και συμπαράσταση από καθηγητές και οικογένεια....Καλή σχολική χρονιά και καλή επιτυχία στα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες φέτος...», μας είπε ο Νίκος Μήτσιου από τη Στυλίδα.

Πέμπτη κατά σειρά στη Φθιώτιδα η ΗλιάνθηΤσάμη από το 5ο Γενικό Λύκειο Λαμίας. Συγκέντρωσε 19.301 μόρια, η οποία επέλεξε την Φαρμακευτική Σχολή της Αθήνας, στην οποία μάλιστα πέρασε και πρώτη.

«Χαίρομαι πολύ για το αποτέλεσμα των φετινών εξετάσεων αφού νιώθω πως η προσπάθεια μου ανταμείφθηκε. Κατά τη γνώμη μου το "μυστικό" της επιτυχίας δεν είναι τα εξαντλητικά προγράμματα αλλά το συστηματικό διάβασμα σε συνδυασμό με τη διαχείριση του άγχους. Ευχαριστώ πολύ τους καθηγητές και την οικογένεια μου που ήταν δίπλα μου αυτά τα χρόνια κι εύχομαι καλή επιτυχία στους επόμενους μαθητές...», τόνισε η Ηλιάνθη Τσάμη στο LR.