«Παίζω και μαθαίνω στο νερό» Μαθαίνουμε στα παιδιά να κολυμπούν με "Φαντασία"!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 08:05 «Παίζω και μαθαίνω στο νερό» Μαθαίνουμε στα παιδιά να κολυμπούν με "Φαντασία"!

Εκμάθηση κολύμβησης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας: H «Φαντασία» ανακαλύπτει τον υδάτινο κόσμο του Home-fitness club!!!

Το νέο εκπαιδευτήριο  προσχολικής αγωγής Φαντασία οραματίζεται και στοχεύει στην εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων που καλύπτουν την ανάγκη των παιδιών για σωστή εκπαίδευση και ψυχαγωγία. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε  για τη συνεργασία μας  με την Παιδική Ακαδημία κολύμβησης του γυμναστηρίου Ηοme for Health & Fitness και τη νέα δραστηριότητα που προσφέρουμε στους μαθητές μας «Παίζω και μαθαίνω στο νερό»!

Το σχολείο μας  στην προσπάθειά του να συμβάλει στην πολύπλευρη ανάπτυξη  των νηπίων και με εγγύηση  την πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση που εξασφαλίζει η  ακαδημία κολύμβησης  του γυμναστηρίου Ηοme  θα οδηγήσει τους μαθητές μας σε ένα όμορφο ταξίδι !Στόχος του προγράμματός μας είναι να αγαπήσουν την κολύμβηση όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά. Να μάθουν με την κατάλληλη παιδαγωγική φροντίδα  να κολυμπούν σωστά και να αντλήσουν τα οφέλη της πειθαρχίας, της διαμόρφωσης ισορροπημένης προσωπικότητας και της συνεργασίας με συνομήλικους και προπονητές.

Oι πισίνες αποτελούν πόλο έλξης για τα παιδιά, καθώς συνδυάζουν το ομαδικό παιχνίδι και την άθληση.  Η κολύμβηση θεωρείται ένα από τα ιδανικότερα αθλήματα για την ομαλή σωματική (και ψυχική) ανάπτυξη του παιδιού, ενώ αποτελεί μια από τις ασφαλέστερες μορφές άσκησης, καθώς αποφεύγονται  κακώσεις και τραυματισμοί του μυοσκελετικού συστήματος και των αρθρώσεων. Επιπλέον, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική λειτουργία (π.χ  ευεργετικά αποτελέσματα στο βρογχικό άσθμα), ενώ η ενδυνάμωση που προσφέρει επιδρά στην ισχυροποίηση της σπονδυλικής στήλης. Ας μην ξεχνούμε, ότι η κολύμβηση συνιστάται από παιδιάτρους και ορθοπεδικούς σαν προληπτικό ή/ και θεραπευτικό μέσο για την εκγύμναση του κορμού !

Η προσαρμογή του νηπίου στο νερό γίνεται αβίαστα, μέσα από το οργανωμένο παιχνίδι, με την βοήθεια ειδικά σχεδιασμένου εξοπλισμού. Το ασκησιολόγιο που χρησιμοποιείται είναι προσαρμοσμένο στο εξελικτικό στάδιο που βρίσκεται το παιδί.

Το πρόγραμμα μας, σέβεται την προσωπικότητα και την ατομικότητα του παιδιού και στηρίζεται σε καθαρά παιδαγωγική βάση. Το παιδί δεν πιέζεται ποτέ να κολυμπήσει, οδηγείται. Η διαδρομή είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά πρέπει να διασκεδάζουν την κάθε στιγμή!

Ελάτε, λοιπόν, να μάθουμε να κολυμπάμε με ασφάλεια παίζοντας!

Πρόγραμμα μαθημάτων κολύμβησης: Θα λειτουργήσουν πρωινά τμήματα στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος. Τα μαθήματα κολύμβησης θα προσφέρονται στους μαθητές του εκπαιδευτηρίου Φαντασία κατά την χρονική περίοδο Οκτωβρίου – Ιουνίου υπό την πλήρη ευθύνη των εκπαιδευτικών του σχολείου και της προπονητικής ομάδας του γυμναστηρίου Ηοme.

Για περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να επικοινωνείτε με τη  Δ/νση του εκπαιδευτηρίου "Φαντασία".

Υπεύθυνη Νηπιαγωγός : Γώγα Σιώκου Tηλ επικοινωνίας: 6973322756, 22310 20205.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση