ΤΕΙ Στερεάς: Όλοι τραγουδήσαμε για να...σμίξουμε τον κόσμο! (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 15:48 ΤΕΙ Στερεάς: Όλοι τραγουδήσαμε για να...σμίξουμε τον κόσμο! (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα την Τετάρτη το βράδυ πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Επέτειο του Πολυτεχνείου στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας με τη συμμετοχή της Πολιτιστικής Ομάδας της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Καραϊσκος Ευθύμιος και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Βίβιαν Αργύρη. 

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας Πέτρος Λάμψας στο άνοιγμα της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στη διαχρονικότητα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου καθώς το σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» παραμένει  επίκαιρο και ανοίγει το δρόμο για νέες διεκδικήσεις και για καινούριους αγώνες από όλους, κυρίως όμως από τους νεώτερους που έχουν το δικαίωμα να ονειρεύονται και να επιθυμούν έναν κόσμο καλύτερο και πιο δημοκρατικό.

Η μουσική παράσταση «εμείς αδερφέ μου τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο» με επιλεγμένα τραγούδια, οπτικοακουστικό υλικό και αναφορές στις στιγμές μιας περιόδου που ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του 60, διέγραψε μια διαδρομή μέχρι της κορύφωση των εξέγερσης του Πολυτεχνείου και συνάντησε την αγωνία και τα προβλήματα της καθημερινότητας του σήμερα, ήταν η απόδειξη ότι οι αξίες δε χάνονται και το Πολυτεχνείο 43 χρόνια μετά είναι εδώ για να μας το θυμίζει.

Με το μήνυμα ότι η εποχή μας απαιτεί συνεργασία και δημιουργία οι δύο φορείς της εκπαίδευσης έκαναν μια πρώτη κίνηση να ενώσουν τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τα οράματά τους προσβλέποντας σε μελλοντικές δράσεις.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Κόκκοτα Βασιλική
Κουτσούμπη Κατερίνα
Λιανού Αθηνά (επιμ. οπτικοακουστικού υλικού)
Μαραβίτσα Αναστασία
Παντίδου Γεωργία (επιμ. οπτικοακουστικού υλικού)
Παπαγιαννοπούλου Τζένη
Εικαστική επιμέλεια αφίσας: Φλώρου Μαρία

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
Αλεξίου Γιώργος, Μπουζούκι
Ανεστίδης Λάζαρος, Τραγούδι
Κυρκόπουλος Θανάσης, Μπάσο, Τραγούδι
Κωνσταντίνου Διονύσης Πιάνο, Κιθάρα
Λούβαρης Κώστας, Κιθάρα, Τραγούδι
Μπουσιόπουλος Άρης, Κιθάρα, Τραγούδι
Παπαμίχου Πέπη, Φλάουτο
Τσακωνίτης Ευθύμιος, Κρουστά
Τσαπάρα Ξανθή, Τραγούδι
Τσούμας Θύμιος, Τραγούδι
Φλώρος Ηρακλής Τραγούδι
ΒΕ ΜΑΡΙΑ Τραγούδι και Μουσική Επιμέλεια, Δ/νση Μουσικού Συνόλου

Δείτε βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση