Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: «Οδός Αγαλμάτων» κατά του ρατσισμού - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017 15:56 Λαμία: «Οδός Αγαλμάτων» κατά του ρατσισμού - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι μαθητές έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού μέσα από το "Κινηματογραφικό Καρναβάλι Λαμίας 2017"

Χθες Σάββατο σειρά είχε η «Οδός Αγαλμάτων». Από νωρίς το πρωί, η οδός Ρήγα Φεραίου στο κέντρο της πόλης γέμισε με...ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!! Πρωτότυποι αυτοσχεδιασμοί, παντομίμες! Μοναδικές στιγμές στο Θέατρο Δρόμου.

Μαθητές και νέα παιδιά, συμμετείχαν και φέτος στην Οδό Αγαλμάτων με ιδέες που γεννούσαν προβληματισμούς!

Είναι πολύ σημαντικό να σου υπενθυμίζουν τα ίδια τα παιδιά αυτής της πόλης ότι ο κόσμος μας δεν είναι αγγελικά φτιαγμένος και ότι ο Ρατσισμός κυριαρχεί μεταξύ των ανθρώπων!

Η διαφορετικότητα του άλλου πρέπει να γίνετε σεβαστή, όπως και να έχει, είτε μας αρέσει είτε όχι. Τι σημασία έχει αν η άλλη είναι χοντρή, κοντή ή χαζή; Σημασία έχει να δίνουμε βάση στην ψυχή του κάθε ανθρώπου και να μην τον κρίνουμε από την εξωτερική του εμφάνιση!

Επίσης πολλά παιδιά συμμετείχαν με ιδέες γεννημένες από τις κακουχίες των ταλαιπωρημένων προσφύγων! Μας υπενθύμισαν ότι ο πόλεμος στη χώρα τους είναι αρκετός λόγος για να συμπονέσουμε και να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους που έφτασαν στη χώρα μας...Ας συμπεριφερθούμε όλοι μας πιο ανθρωπιστικά! Η καλοσύνη δεν έκανε ποτέ κακό...

Τέτοια και άλλα παρόμοια μηνύματα έβγαιναν από τις ομάδες στην Οδό των Αγαλμάτων...

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα το βράδυ του Σαββάτου με τη ΒΡΑΔΙΑ ΧΟΡΟΥ στο Χαλκιοπούλειο. Αύριο Κυριακή στη 1:00΄ το μεσημέρι η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ στη Λαμία και βέβαια την Καθαρά Δευτέρα σε κάθε γωνιά του Δήμου Λαμιέων με τα Κούλουμα…Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα εδώ

Δείτε φωτορεπορτάζ από την "οδό Αγαλμάτων" σήμερα στο κέντρο της Λαμίας...