Κόσμηματα: Τα λαμπερά μέταλλα που έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 16:41 Κόσμηματα: Τα λαμπερά μέταλλα που έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων

Από τα πανάρχαια χρόνια μέχρι και σήμερα ο χρυσός κατέχει περίοπτη θέση στην κατασκευή κοσμημάτων. Ένα λαμπερό μέταλλο με απαράμιλλη αξία που κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά ανδρών και γυναικών, ιδιαίτερα μέσα από τα υπέροχα κοσμήματα που μπορεί να αξιοποιηθεί.

Κάνοντας μια βόλτα σε διάσημα μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε υπέροχες συλλογές κοσμημάτων που έχουν διασωθεί έως τις μέρες μας από παλαιότερους πολιτισμούς, επιβεβαιώνοντας τον παραπάνω συλλογισμό και κάνουν κάθε επισκέπτη να ζηλεύει τους αλλοτινούς κατόχους τους. Χρυσά βραχιόλια και περιδέραια, περίτεχνα σκουλαρίκια με πολίτιμους λίθους, βασιλικά διαδήματα είναι μόνο μερικά λαμπερά κομμάτια από τις συλλογές που εκτίθενται και μας κάνουν να αναρωτιόμαστε ποια εξειδικευμένα χέρια και με τι είδους έμπνευση έχουν κατασκευάσει αυτά τα έργα τέχνης. Ίσως ακόμα περισσότερο να ζηλεύουμε όσους και όσες κάποτε ταφορούσαν!

Όλα αυτά αποδεικνύουν και τη σημαντική θέση που ανέκαθεν κατείχε η τέχνη της χρυσοχοΐας, η οποία ήταν πάντοτε αξιοζήλευτη.Όχι τυχαία, αφού χρειάζεται εκλεκτή λεπτομέρεια, δημιουργική φαντασία και μπόλικο μεράκι, ούτως ώστε ένας τεχνίτης να επεξεργασθεί κατάλληλα το μέταλλο, να του συμπεριφερθεί με την ανάλογη κομψότητα για να του δώσει τη μορφή που χρειάζεται ώστε να καταλήξει στα χέρια μας ως ένα μοναδικό κόσμημα που θα απολαμβάνουμε στην καθημερινότητά μας.

Ο χρυσός είναι ένα πολύ μαλακό μέταλλο, ανθεκτικό στη διάβρωση, με σημείο τήξης πάνω από τους 1.000 βαθμούς Κελσίου! Προκειμένου ο χρυσός να σκληρύνει για να μπορέσει να κατασκευαστεί ένα κόσμημα, αναμειγνύεται μαζί με άλλα μέταλλα, όπως χαλκό, ασήμι και παλλάδιο, δημιουργώντας έτσι ένα κράμα. Η σύνθεση του κράματος θα επηρεάσει και το τελικό χρώμα του χρυσού. Για παράδειγμα, ο διάσημος λευκόχρυσοςείναι ένα κράμα του χρυσού και μερικών άσπρων μετάλλων όπως το ασήμι και το παλλάδιο.

Από κει και πέρα, ο βαθμός καθαρότητας του χρυσού μετριέται σε καράτια. Ο όρος αυτός επινοήθηκε πριν από εκατοντάδες χρόνια στη Μέση Ανατολή και στην ουσία αξιολογεί την αναλογία του χρυσού με τα υπόλοιπα μέταλλα του κράματος. Όσο λοιπόν μεγαλύτερη είναι η αναλογία του καθαρού χρυσού τόσο αυξάνονται και τα καράτια του κοσμήματος.  Η σήμανση των καρατίων χαράσσεται επάνω στα κοσμήματα ως εγγύηση της καθαρότητας κάνοντάς τα να ξεχωρίζουν από τα fauxbijoux.

Αισθανόμενοι ως κληρονόμοι της πλούσιας ιστορίας που μετρά η τέχνη της χρυσοχοΐας όπως και ο ίδιος ο χρυσός ως κόσμημα στην καθημερινότητα του ανθρώπου, στο kosmima24.gr έχουμε «μπολιάσει»όλη αυτή τη μακρόχρονη παράδοση της χρυσοχοΐας μαζί με σύγχρονες μεθόδους επεξεργασίας μετάλλων, κατασκευάζοντας με συνέπεια χειροποίητα χρυσά κοσμήματα για όλα τα γούστα! Κάθε συλλογή μας αποτελεί μια νέα πρόκληση να αφουγκραστούμε τον σφυγμό του ανδρικού, του γυναικείου και του παιδικού κοινού, με την ανταπόκριση του κόσμου να μας δικαιώνει σε κάθε περίπτωση!

Ανακαλύψτε στην ανανεωμένη ιστοσελίδα μας kosmima24.gr μια πλούσια γκάμα από χρυσές αλυσίδες, κολιέ, βραχιόλια, μονόπετρα δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και σταυρούς σε 9, 14 και 18 καράτιασε εντυπωσιακά σχέδια με χρωματικούς συνδυασμούς, με συνοδεία πετρών ή όχι, που θα εντυπωσιάσουν ακόμα και τα πιο απαιτητικά βλέμματα! Επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα kosmima24.gr, απολαύστε σε κάθε ένα προϊόν μια αναλυτική παρουσίαση με πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο-παρουσίασηκαι αποκτήστε τοχωρίς κόπο για νατο κάνετε δώρο στον εαυτό σας ή σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο στις πιο προσιτές τιμές της αγοράς!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση