Όσα πρέπει να γνωρίζουν, γυναίκες και άνδρες, για τη Σύγχρονη Μέθοδο Αποτρίχωσης με Laser Alexandrite

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 08:12 Όσα πρέπει να γνωρίζουν, γυναίκες και άνδρες, για τη Σύγχρονη Μέθοδο Αποτρίχωσης με Laser Alexandrite

Τι λέει στο LamiaReport o Λαμιώτης Πλαστικός Χειρουργός Dr. Άκης Καραματσούκης.

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα αποτελεί πρόβλημα τόσο στο γυναικείο όσο και στον ανδρικό πληθυσμό. Γνωρίζετε όμως ότι για να κάνετε μια σωστή και ασφαλή αποτρίχωση θα πρέπει να απευθύνεστε σε ειδικό ιατρό;

Μιλήσαμε με τον Πλαστικό Χειρουργό Dr. Άκη Καραματσούκη, ο οποίος λειτουργεί νέο ιατρείο στην πόλη μας, υπερσύγχρονα εξοπλισμένο στη Λαμία. 

Γιατί στο γιατρό;
Οι ενδιαφερόμενοι για αποτρίχωση θα πρέπει να απευθύνονται σε έναν ειδικό Ιατρό (ο Πλαστικός Χειρουργός είναι εξουσιοδοτημένος βάσει νόμου). Οι εφαρμογές πρέπει να εκτελούνται στο Ιατρείο από Ιατρό ή εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό με την επίβλεψη του Πλαστικού Χειρουργού. Ο Ιατρός χρειάζεται να διαθέτει μηχάνημα Laser τελευταίας γενιάς πλήρως παραμετροποιήσιμο ώστε να εκτελούνται οι θεραπείες και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Οι συνεδρίες επίσης πρέπει να πραγματοποιούνται ανώδυνα με την ταυτόχρονη χρήση ψυκτικού μηχανήματος χωρίς ο ασθενής να αισθάνεται δυσφορία. Πριν ξεκινήσει η εφαρμογή του Laser πρέπει να λαμβάνεται ένα συγκεκριμένο ιατρικό ιστορικό ώστε να εκτελεσθεί η συνεδρία με ασφάλεια. Υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις υγείας που η χρήση laser αποτελεί απόλυτη αντένδειξη. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει το κάθε περιστατικό να αντιμετωπίζεται με προσοχή και υπευθυνότητα έχοντας σα γνώμονα πάνω από όλα την ασφάλεια και την υγεία του ασθενούς.
 


Γιατί με Laser;
Η χρήση Laser  είναι η πλέον επιστημονικά σωστή, ιατρική μέθοδος αποτρίχωσης, αποτελώντας μονόδρομο για μόνιμο και οριστικό αποτέλεσμα. Η αποτρίχωση με Laser καλύπτει τους περισσότερους φωτότυπους. Γίνεται στα έντριχα σημεία του σώματος (μασχάλη, μπικίνι, πόδια, πρόσωπο κ.λ.π) αρκεί η τρίχα να μην είναι άσπρη.

Γιατί όμως Laser Alexandrite;
Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας οι μέθοδοι αποτρίχωσης τελειοποιήθηκαν φτάνοντας στα τελευταίας γενιάς μηχανήματα Laser Alexandrite. Είναι το πλέον ανώδυνο και αποτελεσματικό μηχάνημα ιατρικού τύπου. Προσφέρει μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας μετά από 6 περίπου συνεδρίες με ασφάλεια προκαλώντας εξάχνωση της τρίχας χωρίς να  χρειάζεται την χρήση ξυραφιού τις επόμενες ημέρες.Τα συγκεκριμένα  Laser εκπέμπουν δέσμη φωτός στα 755nm που απορροφάται από την μελανίνη του θυλάκου της τρίχας προκαλώντας επιλεκτική φωτοθερμόλυση, χωρίς να καταστρέφει τους γειτονικούς ιστούς.
 
 
Γιατί χρειάζονται περισσότερες από μια συνεδρίες;
Οι τρίχες είναι εξαρτήματα του δέρματος από κερατίνη και παράγονται από το τριχοθυλάκιο. Αποτελούνται από το ορατό μέρος το στέλεχος και το μη ορατό την ρίζα, η οποία βρίσκεται μέσα τριχοθυλάκιο. Ο κύκλος της ζωής τους χωρίζεται σε 3 περιόδους: αναγενή φάση, καταγενή φάση(2-4 εβδ.) και τελογενή φάση(2-4μήνες). Το Laser καταστρέφει  την τρίχα στο αρχικό  στάδιο της αναγέννησης στοχεύοντας τον θύλακα ο οποίος στην συγκεκριμένη φάση είναι γεμάτος  μελανίνη. Η τρίχα δηλαδή είναι το μέσο με το οποίο μεταφέρεται η ενέργεια του Laser Alexandrite στο όργανο στόχο που είναι το τριχοθυλάκιο. Μόνο όμως ένα ποσοστό της τάξεως των 15-20% βρίσκεται σε αυτήν την φάση. Οι υπόλοιπες τρίχες θα εμφανιστούν ξανά μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα. Για αυτόν τον λόγο χρειάζονται περισσότερες από μια συνεδρίες  με μεσοδιαστήματα 30-45 ημερών για να έχουμε ένα καθολικό αποτέλεσμα.
 


Laser και για Ιατρικούς λόγους;
Το  Laser αποτρίχωσης γίνεται για αισθητικούς και για ιατρικούς λόγους. Κατά τη λήψη του ιατρικού ιστορικού θα πρέπει να γνωρίζουμε τυχόν ορμονικές διαταραχές (π.χ πολυκυστικές ωοθήκες), κληρονομικότητα δασυτριχισμού, δερματικές φλεγμονές κ.α . Σε μη ορμονοεξαρτώμενες περιοχές χρειάζονται 6-8 συνεδρίες για μείωση άνω του 90% , ενώ σε ορμονοεξαρτώμενες περιοχές(π.χ πρόσωπο) ίσως χρειασθούν περισσότερες. Καλό θα είναι να γίνεται ρύθμιση των διαταραχών αυτών έτσι ώστε να έχουμε συντομότερα το επιθυμητό αποτέλεσμα. To Laser εφαρμόζεται επίσης και σε άλλες παθολογικές καταστάσεις όπως στην εξάλειψη της τριχοφυΐας στην κύστη κόκκυγος καθώς και στις επαναλαμβανόμενες θυλακίτιδες.
 


Με τον ανδρικό πληθυσμό τι γίνεται;
Η αποτρίχωση δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση. Άνδρες με έντονη τριχοφυΐα στην περιοχή της πλάτης και του αυχένα κυρίως, αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα  θυλακίτιδας και κακοσμίας. Το Laser Alexandrite αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση ώστε να μειωθεί αισθητά η τριχοφυΐα και όχι απαραίτητα να εξαφανιστεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση