Η Λαμία τίμησε τον οραματιστή Δήμαρχο Ιωάννη Παπασιόπουλο (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 08:27 Η Λαμία τίμησε τον οραματιστή Δήμαρχο Ιωάννη Παπασιόπουλο (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Με κάθε επισημότητα το πρωί της Κυριακής η Λαμία απέδωσε την πρέπουσα τιμή στον οραματιστή, μεταρρυθμιστή, αείμνηστο Δήμαρχο, Ιωάννη Παπασιόπουλο, με την τοποθέτηση της προτομής του έμπροσθεν του Δημοτικού Θεάτρου, που ήταν ιδέα του, θεμελιώθηκε και εγκαινιάστηκε επί Δημαρχίας του.

«Σήμερα έστω και με πολλά χρόνια καθυστέρηση, η Λαμία αποδίδει την πρέπουσα τιμή στον Ιωάννη Παπασιόπουλο», είπε συγκινημένος ο Δήμαρχος Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης, που με δική του πρωτοβουλία και με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δόθηκε το «πράσινο φως» για να μπει η προτομή του στο σημείο όπου βρίσκεται ένα από τα σπουδαιότερα έργα που έγιναν επί Δημαρχίας του.

Για το ανεκπλήρωτο χρέος έκανε λόγο και στην ανάρτησή του στο facebook ο κ. Σταυρογιάννης σημειώνοντας επίσης ότι «η μνήμη του θα είναι αιώνια και το παράδειγμά του θα φωτίζει τα ανηφορικά μονοπάτια του δημόσιου βίου σε μια πολύ δύσκολη περίοδο…».

Εμφανώς συγκινημένη η κόρη του αείμνηστου Δημάρχου, Καλλιόπη, ευχαρίστησε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο που αναγνώρισαν το έργο και τον κόπο του πατέρα της 50 χρόνια μετά το θάνατό του.

Ακολούθησε ομιλία - παρουσίαση για τη ζωή και το έργο του Ιωάννη Παπασιόπουλο από τον καθηγητή Κωνσταντίνο Μπαλωμένο.

Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποίησε ο ίδιος ο Δήμαρχος μαζί με την κ. Καλλιόπη Παπασιοπούλου.

Η λαμπρή τελετή, έγινε παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. Νικολάου, εκπροσώπων των Αρχών, της οικογένειας Παπασιοπούλου αλλά και πολλών δημοτών.

Δείτε το βίντεο από τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιωάννη Παπασιόπουλου:

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

*Η κα Καλλιόπη Παπασιοπούλου συνοδευόμενη από το Δήμαρχο Λαμιέων, Νίκο Σταυρογιάννη, επισκέφθηκε το κτίριο που φιλοξενεί πλέον τη Δημοτική Φιλαρμονική, όπου πριν από δεκαετίες ήταν το σπίτι της.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση