Λαμία: Οι μαθητές εκπαιδεύονται σε θέματα Οδικής Ασφάλειας (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 08:35 Λαμία: Οι μαθητές εκπαιδεύονται σε θέματα Οδικής Ασφάλειας (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία - δράση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, περιλαμβάνει την επαφή των μαθητών του Λυκείου με ανθρώπους που παρουσιάζουν τη σημασία της Οδικής Ασφάλειας.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάζοντας σε μαθητές τη σημασία να οδηγείς με ασφάλεια και να γυρίζεις κάθε μέρα στο σπίτι σου και στα αγαπημένα πρόσωπα.

Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Κεντρικής Οδού που μαζί με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», εκπαιδεύουν χιλιάδες μαθητές σε διάφορα σχολεία ανά την επικράτεια.

Πρώτη στάση στη Λαμία με την υποστήριξη της «Κεντρικής Οδού» στο 2ο Λύκειο, ενώ θα ακολουθήσει την Τετάρτη (14/2) το πρωί στο 1ο και 4ο Λύκειο.

Η παρουσίαση περιελάμβανε εισαγωγική ομιλία από δημοσιογράφο του Ινστιτούτου, προκειμένου να κατανοήσουν και να αναγνωρίσουν οι μαθητές συνήθειες καθημερινές που μοιάζουν φυσιολογικές, αλλά είναι οι βασικές αιτίες πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων.

Ακολουθούσε η επαφή των παιδιών με τη «σκληρή» πραγματικότητα, μέσω ειδικών εξομοιωτών για την παρουσίαση ενός σοβαρού τροχαίου, αλλά και για τη σπουδαιότητα της χρήσης ζώνης ασφαλείας.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι δήλωσαν οι υπεύθυνοι για τη σημερινή παρουσίαση και σκηνές από τη φυσική επαφή των παιδιών με συνθήκες που προσομοιάζουν με τροχαίο ατύχημα:

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση