4ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής: Από τον Άρη ως την αειφόρο ανάπτυξη (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018 22:44 4ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής: Από τον Άρη ως την αειφόρο ανάπτυξη (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ο 4ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Στερεάς Ελλάδας για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου & Λυκείου, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το πρωί της Κυριακής (25/2) στις εγκαταστάσεις του 3ου Γυμνασίου Λαμίας.

Μαθητές από όλους τους νομούς της Στερεάς διαγωνίστηκαν ανά κατηγορία και θεματολογία με στόχο την Πανελλήνια φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στις 4 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο του Γαλατσίου.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από την Επιστημονική Ένωση Εκπαιδευτικής και Τεχνολογικής Καινοτομίας & Συνεργασίας «Εργαστήρι STEM» και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ  τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Για το Δημοτικό, ο φετινός διαγωνισμός είχε θέμα «Εποικισμός του Άρη». Τα γυμνάσια έπρεπε να κατασκευάσουν γρήγορα ρομπότ που επιλύουν προβλήματα που σχετίζονται με το ιστορικό θέμα «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)» και τέλος για τους μαθητές του Λυκείου, όπως και πέρυσι, ήταν μία κατασκευή ελεύθερης έμπνευσης, η οποία θα λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα περιέχει αυτοματισμούς που λύνουν προβλήματα στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, σύμφωνα με το θέμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα».

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση