Το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 12:38 Το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα

Για την Υγεία, την Εκπαίδευση και την Κοινωνική Ενσωμάτωση, με τη χρήση της Τεχνολογίας.

Εδώ και 25 χρόνια, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία και τη φράση “ConnectingforGood” να συνοψίζει τη φιλοσοφία του, το Ίδρυμα Vodafone, συνδέει την κοινωνική συνεισφορά της Vodafone με τις τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών σε 27 διαφορετικές χώρες.

Στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Vodafone δραστηριοποιείται από το 2002, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, της Εκπαίδευσης, της Κοινωνικής Ενσωμάτωσης και της αντιμετώπισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων. Σε αυτό το διάστημα, έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 70 φορείς και οργανισμούς, ενώ τον τελευταίο χρόνο, μέσα από τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν έχουν ωφεληθεί περισσότεροι από 706.000 πολίτες.

“Με οδηγό τη φιλοσοφία “ConnectingforGood”, ως Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα σχεδιάζουμε και στηρίζουμε δράσεις και προγράμματα για το “κοινό καλό”∙ προγράμματα που προάγουν την πρόσβαση στο αγαθό της υγείας για όλους, την καινοτομία στην τοπική κοινωνία και τη διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες”, αναφέρει η Ρούλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνεισφοράς της Vodafone.

Τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα, αυτή την περίοδο, είναι: το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone, τα Εργαστήρια STEM poweringYouth στην περιφέρεια, το Επίκεντρο της ActionAid, τα Εργαστήρια Έκφρασης και Δημιουργικής Απασχόλησης των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, τα προγράμματα Instant Network & Instant Classroom για την υποστήριξη ανθρωπιστικών κρίσεων και το πρόγραμμα WorldofDifference για την απασχόληση νέων σε ΜΚΟ.

Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone

Εδώ και 12 χρόνια, το ΊδρυμαVodafoneυλοποιεί το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone, σε συνεργασία με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου, ενώ συμμετέχουν το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και η εταιρεία Vidavo.Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 500.000 κατοίκους 100 απομακρυσμένων σημείων της χώρας, από το Σουφλί και το Νευροκόπι, μέχρι τους Λειψούς και τη Γαύδο, να αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας.

Εργαστήρια STEM powering Youth στην περιφέρεια

Το Ίδρυμα Vodafone, σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Επιστήμη Επικοινωνία - SciCo (ScienceCommunication) και την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής, θέτει την εκπαίδευση με τη χρήση τεχνολογίας στο επίκεντρο της δράσης του, μέσα από το Πρόγραμμα STEMpoweringYouth. Ο πρώτος χρόνος του Προγράμματος κλείνει με 380 μαθητές από 14 σχολεία της Θράκης και των Δωδεκανήσων να έχουν λάβει εκπαίδευση 576 ωρών ετησίως καιμε 15 εκπαιδευτικούς να έχουν μεταδώσει αντίστοιχη STEMτεχνογνωσία, σε ένα πρόγραμμα που δημιουργεί 7 θέσεις εργασίας.

Επίκεντρο της ActionAid

Από τον Μάιο του 2017,το Ίδρυμα Vodafone υποστηρίζει το έργο της ActionAid Ελλάς στο Επίκεντρο, ένα νέο πολυχώρο που στόχο έχει τηνδράση και την αλλαγή για ευαίσθητες ομάδες που έχουν πληγεί από την κοινωνικο-οικονομική κρίση. Προσανατολισμένο στην ενδυνάμωση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων, το Ίδρυμα προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία για πρόσβαση στην πληροφόρηση, την εκπαίδευση, την επιχειρηματικότητα και την προσωπική ανάπτυξη.

Εργαστήρια Έκφρασης και Δημιουργικής Απασχόλησης των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος

Απότο 2005, το Ίδρυμα Vodafone έχει δημιουργήσει και στηρίζει τα Εργαστήρια Έκφρασης και Δημιουργικής Απασχόλησης των Παιδικών Χωριών SOS σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με έμφαση στη χρήση της τεχνολογίας. Ενώ, από το 2012, υποστηρίζει 9 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS, που καλύπτουν βασικές ανάγκες 2.220 οικογενειών σε 10 πόλεις στην Ελλάδα.

Προγράμματα Instant Network & Instant Classroom

Από το 2015, το Ίδρυμα Vodafone, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), τους Γιατρούς του Κόσμου και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας, έχει διαθέσει σεδιαφορετικές δομές προσφύγων υποδομές Wi-Fi -Instant Network γιαπρόσβαση στο διαδίκτυο, κινητές μονάδες φόρτισης συσκευών Instant Charge, καθώς και Instant Classrooms με tablets,προεγκατεστημένες εφαρμογές και εκπαιδευτικό υλικό.

Πρόγραμμα World of Difference

Μέσω του προγράμματος World of Difference, που υλοποιείται από το 2010,δίνεται η δυνατότητασε κοινωνικά ευαισθητοποιημένους νέους που παθιάζονται με την προσφορά να εργαστούν για 6μήνες στο Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογήςτους. Μέχρι σήμερα 54 νέοι άνθρωποι με όραμα και αξίεςέχουν «αντιμετωπίσει» αληθινές κοινωνικές ανάγκες σε συνεργασία με 49 Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς σε 11πόλεις της χώρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση