Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα στη Λαμία: «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 17:20 Σήμερα στη Λαμία: «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα»

Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού το απόγευμα της Πέμπτης (5/7/18) με τον Δρ. Κωνσταντίνο Κότιο - Όλα όσα θέλεις να μάθεις για τα νέα δεδομένα στο σύστημα, αλλά και τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας.

Τα Φροντιστήρια «Βαγγέλης Στεφανής» διοργανώνουν εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα την Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018 με προσκεκλημένο ομιλητή τον Δρ. Κωνσταντίνο Κότιο, Διδάκτορα Α.Π.Θ., Σύμβουλο Σταδιοδρομίας της εταιρείας EMPLOY και συγγραφέα της σειράς οδηγών Σπουδών ΕΠΙΛΕΓΩ Σπουδές & Επάγγελμα από τις Εκδόσεις Πατάκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «ΣΑΜΑΡΑΣ» στις 6.30 μ.μ. 

Ο Δρ. Κότιος θα ενημερώσει τους μαθητές και τους γονείς για τις τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα και τη νέα κατανομή των σχολών στα 4 επιστημονικά πεδία, βοηθώντας στην έξυπνη επιλογή ομάδας προσανατολισμού.

Επίσης, θα παρέχει αναλυτική ενημέρωση για τις σχολές και τα επαγγελματικά δικαιώματα των τμημάτων του μηχανογραφικού, λύνοντας απορίες και σε ειδικά δεδομένα όπως Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων, Μετεγγραφές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, Μηχανογραφικό Κύπρου κ.ά.

Τέλος, μέσα από πρωτοποριακές έρευνες, θα συζητηθούν οι σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας και τα επαγγέλματα του μέλλοντος και θα παρουσιαστούν καινοτόμες ειδικότητες και εξειδικεύσεις.

Πρόσκληση προς τους Μαθητές & τους Γονείς των  Φροντιστηρίων ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ 

Αγαπητοί Γονείς και Μαθητές,

Οι συνεχείς αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα και στις Πανελλήνιες Εξετάσεις αλλά και τα νέα δεδομένα στον ακαδημαϊκό χάρτη μετά την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, δημιουργούν έντονους προβληματισμούς στην εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και στους γονείς και τους μαθητές. Δέσμευση αλλά και προτεραιότητα μας πέρα από το διδακτικό μας έργο, είναι να προσπαθούμε διαρκώς να είμαστε δίπλα στις ανησυχίες και τις ανάγκες σας για πλήρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση, τόσο σε θέματα που αφορούν το Εξεταστικό Σύστημα όσο και στο γενικότερο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού και της σωστής επιλογής σπουδών. Για το λόγο αυτό, συνεργαζόμαστε με την κορυφαία, στο πεδίο του επαγγελματικού προσανατολισμού, επιστημονική ομάδα του εκπαιδευτικού ομίλου EMPLOY.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, σας προσκαλούμε στην ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα» με προσκεκλημένο ομιλητή τον Δρ Κωνσταντίνο Κότιο, Διδάκτορα Α.Π.Θ., σύμβουλο σταδιοδρομίας και συγγραφέα της ομότιτλης σειράς οδηγών Σπουδών «ΕΠΙΛΕΓΩ Σπουδές & Επάγγελμα» από τις εκδόσεις Πατάκη.

Ο Δρ. Κότιος θα παρέχει αναλυτική ενημέρωση για τις νέες αλλαγές και όλες τις τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα επιστημονικά πεδία, με πλήρη αναφορά στη νέα κατανομή των τμημάτων. Επιπλέον, μέσα από πρωτοποριακές έρευνες της επιστημονικής ομάδας της EMPLOY, οι μαθητές και οι γονείς τους θα ενημερωθούν για όλα τα στοιχεία που αφορούν την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. αλλά και γενικότερα τις σπουδές και τα επαγγέλματα. Παράλληλα, θα αναλυθούν όλα εκείνα τα σημεία που θα πρέπει να γνωρίζει τόσο ο μαθητής της Α΄- Β’  τάξης όσο και ο υποψήφιος της Γ΄ Λυκείου σε θέματα όπως:

 • Επαγγέλματα του Μέλλοντος και σύγχρονες εξειδικεύσεις
 • Η νέα πραγματικότητα στην αγορά εργασίας του μέλλοντος
 • Καινοτόμες ειδικότητες για την ελληνική αγορά εργασίας
 • Νέες έρευνες για τους αποφοίτους των τμημάτων και την αγορά εργασίας
 • Η έξυπνη επιλογή ομάδας Προσανατολισμού και επιστημονικού Πεδίου
 • Το Νέο Λύκειο και το νέο εξεταστικό σύστημα
 • Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ανάλυση τμημάτων)
 • Νέες αλλαγές στο μηχανογραφικό δελτίο
 • Σχολές Γρίφοι σε κάθε Επιστημονικό Πεδίο
 • Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων (Υποψήφιοι 10%, Μαθητές με Παθήσεις, Αθλητές κ.ά.)
 • Τα τμήματα του μηχανογραφικού και οι προοπτικές των αποφοίτων
 • Στρατιωτικές – Αστυνομικές Σχολές, Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, Πυροσβεστική, Ακαδημία, Λιμενικό Σώμα
 • Το Μηχανογραφικό Κύπρου (πλεονεκτήματα και ευκαιρίες σπουδών)
 • Έξυπνες Εναλλακτικές Διέξοδοι μέσω μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Τέλος ο Σύμβουλος θα απαντήσει στις δικές σας ερωτήσεις και τους προβληματισμούς σας αναφορικά με τις Πανελλήνιες, τις σχολές και τα επαγγέλματα. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 5 Ιουλίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «ΣΑΜΑΡΑΣ» στις 18.30 μ.μ. Θεωρούμε πως η παρουσία σας σε μια τέτοια ομιλία κρίνεται απαραίτητη και θα περιμένουμε με χαρά να σας υποδεχτούμε.

 Με εκτίμηση,
Η Διεύθυνση των Φροντιστηρίων
 
Ποιος είναι ο Δρ. Κωνσταντίνος Κότιος
 

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας | Διευθύνων Σύμβουλος Employ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο  Κωνσταντίνος Κότιος αποτελεί συνιδρυτή του εκπαιδευτικού ομίλου EMPLOY, o οποίος δραστηριοποιείται στους τομείς του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, της Στρατηγικής Καριέρας και της Δια Βίου Εκπαίδευσης.

Έχοντας ως φιλοσοφία στη ζωή του τη ρήση «δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι στη ζωή σου κάνοντας συνεχώς τα ίδια πράγματα», αποφάσισε στα 28 του χρόνια να κάνει το τολμηρό βήμα, τη μεγάλη αλλαγή. Μετά από 3 χρόνια ενασχόλησης με το λειτούργημα του εκπαιδευτικού, πήρε τη μεγάλη απόφαση να φέρει τα πάνω-κάτω στη ζωή του, να κυνηγήσει το όνειρο του και να ιδρύσει μαζί με τον Χρήστο Ταουσάνη την πρώτη εταιρεία συμβούλων εκπαίδευσης & σταδιοδρομίας στην Ελλάδα, την εταιρεία EMPLOY.

Η EMPLOY, καινοτομώντας, σύνδεσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ένα εταιρικό σχήμα τρεις πολύ σημαντικούς άξονες της συμβουλευτικής και της απασχόλησης: τον επαγγελματικό προσανατολισμό, τη δια βίου εκπαίδευση και τη συμβουλευτική καριέρας. Ως αποτέλεσμα, πολύ σύντομα αναπτύχθηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχοντας γραφεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη – σύντομα και στην Κύπρο – και παρουσία σε περισσότερες από 30 πόλεις ανά την επικράτεια. Παράλληλα, έδωσε το έναυσμα να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο αυτό μετέπειτα και πολλοί άλλοι φορείς. 

Η μετάδοση προσωπικών εμπειριών, η μετάγγιση του καινούργιου, αλλά, κυρίως, η βοήθεια σε νέους ανθρώπους να ξεκλειδώσουν υπεύθυνα το μέλλον τους, πλέον έχει γίνει σκοπός της επαγγελματικής του ενασχόλησης. Σε αυτά τα 12 χρόνια, μετέδωσε τη βιωματική του αυτή εμπειρία σε περισσότερες από 1.250 διαλέξεις σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε 3 χώρες του εξωτερικού.

Σήμερα, έχοντας στο ενεργητικό του πάνω από 4.500 ώρες διαλέξεων επαγγελματικού προσανατολισμού και στρατηγικής καριέρας σε 3 διαφορετικές χώρες και σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και περισσότερες από 5.500 ώρες συμβουλευτικής με μαθητές και φοιτητές, συνεχίζει καθημερινά να βοηθά νέους ανθρώπους να οραματιστούν το μέλλον τους. Παράλληλα, έχει εκπαιδεύσει και στελεχώσει την πλέον εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα συμβούλων για σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ καθημερινή του ενασχόληση αποτελεί η εκπαίδευση νέων συμβούλων στον επαγγελματικό προσανατολισμό και τη συμβουλευτική καριέρας μέσω του καινοτόμου προγράμματος συμβουλευτικής της EMPLOY.

Έντονα επηρεασμένος από την ενασχόλησή του με τη φιλοσοφία κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Θεσσαλονίκη (όπου περάτωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές) προσπάθησε να καταδείξει την βαθιά επιρροή των φιλοσοφικών αρχών στην επαγγελματική συμβουλευτική και τη διαχείριση σταδιοδρομίας μέσω της διδακτορικής διατριβής του, την οποία εκπόνησε με επιτυχία στον Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Διδάσκει στο Πρόγραμμα Ηλεκτρονικής Μάθησης του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς με θεματολογία την Επαγγελματική Συμβουλευτική και τη Διαχείριση Σταδιοδρομίας. Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, του Συλλόγου Λειτουργών Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, και της International Association for Educational and Vocational Guidance (I.A.E.V.G.).   

Δεκάδες έρευνες, τις οποίες έχει επιμεληθεί, έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και διαδικτυακά Μ.Μ.Ε., ενώ δημοσιεύσεις του φιλοξενούνται σε επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώνονται σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Λαμβάνει μέρος συστηματικά σε διαλέξεις, συνέδρια και στελεχώνει πάνελ ομιλητών σε Πανεπιστήμια, Συλλόγους και Ιδιωτικούς Φορείς πάνω στο θεματικό πεδίο του επαγγελματικού προσανατολισμού και της αναζήτησης εργασίας. Τέλος, έχει συγγράψει την πρώτη ολοκληρωμένη σειρά οδηγών σπουδών για Μαθητές Λυκείου με τον τίτλο ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ που διατίθεται από τις εκδόσεις Πατάκη και το βιβλίο ΕΠΙΛΕΓΩ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ.

Περισσότερα εδώ