Ποιοι νομίζετε ότι είστε; (του Δημήτρη Κακαβά)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 12:01 Ποιοι νομίζετε ότι είστε; (του Δημήτρη Κακαβά)

Γράφει ο Δημήτρης Κακαβάς...

Βομβαρδιζόμαστε τα τελευταία χρόνια από ένα κυκεώνα, πρωτόγνωρων πρακτικών και θεωρήσεων που αφορούν, το σύνολο σχεδόν, των κοινωνικών μας αντιλήψεων, ιστορικών μας παραδοχών, θρησκευτικών μας δεδομένων, ακόμα και των Εθνικών μας ιδεωδών!

Εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοπτικά κανάλια, ηλεκτρονικές σελίδες και κοινωνικά δίκτυα, προβάλλουν καθημερινά και με υπέρμετρη ένταση, δηλώσεις, θέσεις και ενέργειες των πολιτικών μας ανδρών. Και γυναικών.

«Να καταργηθούν τα θρησκευτικά από τα σχολεία».
«Να καταργηθεί η επικρατούσα θρησκεία από το Σύνταγμα».
«Να κατασχεθούν τα περιεχόμενα στις τραπεζικές θυρίδες».
«Δεν είναι εγκληματική συμπεριφορά οι καθημερινοί εμπρησμοί και λεηλασίες στις εγκαταστάσεις των Α.Ε.Ι. της Χώρας, αλλά οργισμένες αντιδράσεις της νεολαίας»!
«Παράσταση διαμαρτυρίας, κάποιων ομοφυλοφίλων, στις Βρυξέλλες για τον θάνατο κάποιου «δικού τους» που πέθανε, μετά από ληστεία που διέπραξε στην Ομόνοια».

   Και σε ένα βαθμό, όλα αυτά τα τσιτάτα μπορεί να ενοχλούν όλους μας αλλά οι ψυχραιμότεροι τα εκλαμβάνουν ως ευφυολογήματα κάποιων γραφικών προσώπων. Γραφικών προσώπων οι οποίοι είναι πεπεισμένοι ότι έτσι μπορούν να ξεχωρίσουν και να αποκτήσουν δημοσιότητα. Ή μπορεί να είναι πεπεισμένοι ότι τέτοιες αρλούμπες μπορούν να τους προσδώσουν πολιτική (;) ισχύ. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν αρκετοί ομοιοπαθείς τους, ώστε ο αριθμός τους να αποτελέσει μια ουσιαστική «πολιτική» κίνηση.

   Υπάρχουν όμως ταυτόχρονα,  δράσεις και θέσεις που χτυπούν ευθέως στο Εθνικό αίσθημα των συμπατριωτών μας. Υπάρχουν μέλη του πολιτικού μας προσωπικού, οι οποίοι με τις πολιτικές τους θέσεις και τις αλλοπρόσαλλες ενέργειες τους, προσβάλλουν βάναυσα το θυμικό και την αντίληψη που έχει η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας, για την πατρίδα και την εθνική μας υπόσταση.

Μην τραγουδάτε το «Μακεδονία ξακουστή», απαγορεύεται.
Οι Σκοπιανοί έχουν δικαίωμα (!)  να προσδιορίζουν την εθνική τους ταυτότητα και την γλώσσα τους,  ως Μακεδονική!
Η φράση «Η Μακεδονία είναι Ελληνική» σημαίνει πόλεμο!
Μην αναρτάτε σταυρούς στα «περάσματα» ή κοντά σε χώρους που φιλοξενούνται μετανάστες γιατί το θεωρούν προσβλητικό και αντιδρούν!
Υπουργός της Κυβέρνησης επιτίθεται απροκάλυπτα κατά των αιρετών, αυτοδιοικητικών εκπροσώπων των κατοίκων του Μεσολογγίου λέγοντας:  «Ξεκάθαρα πια: ποιοι είσαστε και ποιους νομίζετε ότι εκπροσωπείτε;»
Όπως και ο υπουργός παιδείας σήμερα που βάφτισε, ουσιαστικά, όλους τους μαθητές που διαδηλώνουν για την Μακεδονία, ακροδεξιούς και φασίστες!

   Και φτάνουμε σε ένα σημείο που πλέον δεν πάει άλλο. Που πρέπει να βγούμε μπροστά και να εναντιωθούμε. Να εξωτερικεύσουμε όλα αυτά που βράζουν μέσα μας. Να υψώσουμε το ανάστημα και την φωνή μας και να πούμε σε όλους αυτούς τους «σωτήρες» μας, φτάνει. Δεν θέλουμε άλλο σώσιμο. Δεν γουστάρουμε τις ιδεοληπτικές σας «νουθεσίες».

   Να τους επιστρέψουμε τα ίδια: «Ποιοι νομίζετε ότι είστε;».

   Ποιοι είστε όλοι εσείς, που μας κουνάτε το δάχτυλο, λέγοντας μας ότι είμαστε άσχετοι! Ή ότι δεν ξέρουμε και πρέπει να μάθουμε! Να μάθουμε τι;

   Ποιος σας είπε ότι έχετε το δικαίωμα να ανατρέψετε όλα τα ιδανικά και τις αξίες της δικής μας κοινωνίας; Ποιος σας είπε ότι θέλουμε. Τι ξέρετε εσείς για τις συνήθειες, τις πεποιθήσεις, τα ήθη, τα έθιμα της Ελληνικής κοινωνίας; Της δικής μας κοινωνίας; Οι περισσότεροι από εσάς είτε έχετε διαφορετικές κουλτούρες είτε βιώνετε διαφορετική καθημερινότητα από την δική μας.

   Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα, την «εντολή» που λάβατε για την διαχείριση της οικονομικής τραγωδίας που βιώνουμε (μόνον εμείς, όχι εσείς), να την μετατρέψετε σε μοχλό ανατροπής και εξάρθρωσης των πυλώνων της εθνικής μας υπόστασης.

   Κι επειδή, εγώ τουλάχιστον, δεν αντέχω άλλο να υπομένω σιωπηλός τις παραφροσύνες σας, σας θυμίζω ότι:

   «Φασίστας δεν είναι αυτός που έχει διαφορετική γνώμη από τους άλλους. Φασίστας είναι αυτός που θεωρεί φασίστα, όποιον έχει διαφορετική γνώμη από την δική του.»

 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χρ. ΚΑΚΑΒΑΣ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση