«Εδώ ‘ναι η στάχτη ενός λαού, που ήταν αιώνια φλόγα»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018 10:29 «Εδώ ‘ναι η στάχτη ενός λαού, που ήταν αιώνια φλόγα»
Γράφει ο Δημήτρης Κακαβάς...
 
«Εδώ ‘ναι η στάχτη ενός λαού, που ήταν αιώνια φλόγα».
Κώστας Βάρναλης 

   Φτάσαμε λοιπόν και περάσαμε τον πάτο! Η απόλυτη κατάντια. Η απαξίωση θεσμών, η ύβρης στα μούτρα των κανονικών ανθρώπων. Η τρέλα του ξεπεσμού. Η παρακμή ενός ολόκληρου λαού που ενώ κυλιέται βρώμικος και επαίτης στις λάσπες και τις κοπριές, καμώνεται ότι έχει «παλάτια» και «πλούτη» κι «αξιώματα».

   «Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Απόταξη για τέσσερις αστυνομικούς και αργία για τους υπόλοιπους προτείνει η ΕΔΕ»!

   Ένας ναρκωμανής ληστής, αποπειράται μέρα μεσημέρι να ληστέψει ένα χρυσοχοείο στην περιοχή της πλ. Ομονοίας, στην Αθήνα. Μετά από μερικές επεισοδιακές σκηνές που καταγράφονται από κάμερα, ομάδες ΔΙ.ΑΣ. αντιμέτωποι με τις απειλές του ληστή και την επίμονη άρνηση του να συλληφθεί, εφαρμόζουν συγκεκριμένες μεθόδους και τεχνικές και του περνούν χειροπέδες. Μετά από λίγο διαπιστώνεται ότι ο ληστής είναι νεκρός!

   Ακολουθεί η «ενημέρωση» ότι διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος των αστυνομικών! Ε.Δ.Ε. όμως, για ποιο λόγο. Ο ληστής δεν πυροβολήθηκε, δεν μαχαιρώθηκε, δεν χτυπήθηκε με μπουνιές ή γκλομπς στο κεφάλι, ούτε τον δάγκωσε κανείς αστυνομικός! Και βέβαια, ενώ οι αστυνομικοί που πήραν μέρος στην σύλληψη του ληστή, τρομοκρατούνται, οι υπόλοιποι αστυνομικοί βεβαιώνονται ότι δεν θα πρέπει να ασχολούνται με συλλήψεις, αναζητήσεις, συνδρομή σε καλούντες για βοήθεια πολίτες και γενικότερα να τα «γράφουν όλα» στα … παλαιότερα των υποδημάτων τους.

   Σε κανέναν οδηγό εκπαίδευσης αστυνομικών, δεν αναφέρεται ότι οι ομοφυλόφιλοι ληστές ή άλλου διαταραγμένου ψυχισμού δράστες, έχουν ασυλία! Κανείς στην Ελληνική Αστυνομία, ούτε σε άλλες αστυνομίες του πλανήτη που ζούμε, δεν πραγματοποιεί συλλήψεις ληστών, προσφέροντάς τους χρυσάνθεμα ή αγκαλιάζοντας και φιλώντας τους.

   Το πιο ανήθικο, αντιδεοντολογικό και βαρύτατα επιλήψιμο όμως, είναι το θράσος αυτών των αστυνομικών που διενήργησαν την Ε.Δ.Ε. Η πειθαρχική διαδικασία για τους αστυνομικούς διέπεται από τους ίδιους σχεδόν κανόνες της ποινικής διαδικασίας. Πως «διέρρευσε» λοιπόν το πόρισμα, σε συγκεκριμένη εφημερίδα;

   Είναι γνωστό βέβαια στους αστυνομικούς κύκλους ο τρόπος, η αντίληψη και η «φιλοσοφία» με βάση τις οποίες διενεργούνται οι Ε.Δ.Ε. Ο τρόπος είναι πολύ απλός:

 Όσο πιο χαμηλά στην ιεραρχία, τόσο πιο σκληρά!
- Η «αντίληψη» δεδομένη. Παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο. Γιατί να εκτεθεί ο αξιωματικός, λαμβάνοντας μία απόφαση που μπορεί να μην είναι αρεστή και να διακινδυνεύσει την καριέρα του; Οπότε παραπομπή ΠΑΝΤΑ!
Η «φιλοσοφία» μία και μοναδική. Το αποτέλεσμα να ικανοποιεί την φυσική και πολιτική ηγεσία.

 Κι όλα αυτά γιατί; Γιατί ο ληστής ήταν ομοφυλόφιλος! Και είχε «φίλους» που έχουν πρόσβαση στην εξουσία! Και οι «φίλοι» του αυτοί, ζητούν εκδίκηση! Και αυτοί οι «φίλοι» εκμεταλλεύονται την ιδεοληπτική ψύχωση των κρατούντων. Να καταστρέψουν ανθρώπους που ενήργησαν καθ’ όλα επαγγελματικά και σύννομα, για να «περάσουν» το δικό τους μήνυμα.  Την «πρεμούρα» τους, να παρουσιάσουν την αφύσικη δραστηριότητα τους ως φυσιολογική. Αυτό επιζητούν απεγνωσμένα.

   Το τι κάνει ο καθένας από εμάς στο κρεβάτι του, είναι δική του υπόθεση και είναι, θα πρέπει να είναι,  σεβαστό. Όταν όμως ξεβρακώνεσαι και φέρνεις το κρεβάτι σου στα μούτρα μου, προκαλώντας τα αισθήματα μου, την ηθική, την κανονικότητα μου, ε τότε θα σε φτύσω.

   Από την άλλη μεριά, κάθε τρεις και λίγο ενημερωνόμαστε ότι ο καταδικασθείς σε 13 φορές ισόβια, παίρνει πάλι άδεια να κάνει πρωτοχρονιά με την οικογένεια του! Λες και έχουμε αγωνία για την οικογένεια του αρχιδολοφόνου. Και η στόχευση των συγκεκριμένων «κέντρων» είναι προφανής. Να συνηθίσει η κοινή γνώμη τις βόλτες του κακοποιού, από την μια και να «χτίζεται» ο μύθος ενός ακόμα «ήρωα» από την άλλη.

   Την ίδια στιγμή, στο κέντρο της πρωτεύουσας, κάθε 8-10 ώρες ντόπιοι και αλλοδαποί ξεκαθαρίζουν τους λογαριασμούς τους, σκοτώνοντας με σφαίρα στο κεφάλι τους αντιπάλους τους. Συμμορίες ληστών ανατινάζουν κάθε βράδυ 3-4 μηχανήματα ανάληψης για ν’ αρπάξουν τα μετρητά.

   Σε άλλη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, στα Εξάρχεια, ιδεοληπτικοί ψυχωσικοί, πρεζόνια, έμποροι ναρκωτικών, αιώνιοι φοιτητές κι απόκληροι περιθωριακοί από ολόκληρο τον πλανήτη έχουν στήσει το δικό τους αυτόνομο κράτος. Καίνε, δέρνουν, τρομοκρατούν και «φτιάχνουν» κεφάλι ελεύθερα. Η επίσημη Πολιτεία απλά απαγορεύει στην αστυνομία να επέμβει. Τα αυτόνομα αυτά κρατίδια πολλαπλασιάστηκαν και σε άλλες μεγάλες πόλεις και επεκτείνονται.

   Λίγο παραπέρα, εκατοντάδες άλλα ιδίας «ψυχοσύνθεσης» γκρουπούσκουλα, καταλαμβάνουν με το έτσι θέλω, περιουσίες νοικοκυραίων, βάζουν βόμβες σε εκκλησίες κι όπου βρουν, πίνουν πρέζα και τα Σάββατα πετάνε μολότωφ στις διμοιρίες των ΜΑΤ. Και να οι αφίσσες, οι μολότωφ, οι συναυλίες, ο εξοπλισμός με επιπλώσεις, ρουχισμό, τεχνολογικές συσκευές, τρόφιμα κ.λ.π. των καταλήψεων και των «στεκιών». Και κανένας δεν κάνει τον κόπο να ψάξει, που βρίσκουν όλο αυτό το χρήμα!

   Εκτός από τους σαλεμένους του ρουβίκωνα. Αυτοί μετά την συνέντευξη στο κανάλι της Βενεζουέλας, κάνουν πάρτυ(?)  για να βγάλουν τα δικαστικά έξοδα! Α, και ο ακριβοπληρωμένος επαναστάτης μας των Βρυξελλών, που μας ενημέρωσε ότι ο Ιωσήφ & η Παναγία ήταν κι αυτοί … πρόσφυγες!

   Ξυπνάτε επιτέλους συμπατριώτες. Είναι ώρα όμως να βγούμε μπροστά και να βροντοφωνάξουμε φτάνει. Δεν γίνεται η  ανωμαλία να θεωρείται φυσιολογική. Δεν γίνεται το περιθώριο να γίνει κανονικότητα. Δεν γίνεται ο κάθε βρωμύλος να μας εγκαλεί ότι του «λερώνουμε» την οπτική του. Εμείς ανήκουμε εδώ. Όποιος ζορίζεται, μπορεί να μας  … χαιρετήσει.

Δημήτριος Χρ. Κακαβάς

Προσαρμοσμένη αναζήτηση