Ο Ανθρωπισμός της χοντρής κονόμας (του Δημήτρη Κακαβά)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019 16:10 Ο Ανθρωπισμός της χοντρής κονόμας (του Δημήτρη Κακαβά)

Λαθρομετανάστες, Πρόσφυγες, «Παράτυποι μετανάστες», Αλληλέγγυοι, Μ.Κ.Ο., Camp, Hot spot, άσυλο, Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, Ο.Η.Ε., Σόρος, Διεθνή Φόρα, Ευρώ, Δολάρια, Λεφτά, Λεφτά, Λεφτά!

   Όλα τα παραπάνω τ’ ακούμε κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό. Τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, ιστοσελίδες, FB, Twitter, Instagram…. Κανονικός, συνεχής, ανελέητος και, σίγουρα με ακρίβεια στη στόχευση του,  βομβαρδισμός!

   Παρακολουθούμε οι περισσότεροι, με εκείνο το αδιάφορο βλέμμα του «ροφού», εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, ανθρώπινα όντα, ψυχές και «ψυχούλες» να πνίγονται στην Μεσόγειο, στο Έβρο, στα ποτάμια της Μικράς και κεντρικής Ασίας. Να «καβαλούν» τις βουνοκορφές, να κρεμιούνται στα «σύρματα», να σφάζουν σαν αρνιά τους απείθαρχους και να πεθαίνουν (ή μήπως ψοφούν;) σε όλη την έκταση γύρω-γύρω από την Γη της Επαγγελίας, την Ευρώπη! Την δική μας Ευρώπη. Την «συντηρητική», χριστιανική, ανθρωπολογικά ομοιογενή και πολιτικά ανώριμη, εσωστρεφή και αναποφάσιστη Ευρώπη.

   Αυτή την Ευρώπη όμως, την βλέπουν ως μετουσίωση των ονείρων τους, εκατομμύρια Ασιατών και Αφρικανών. Τουλάχιστον έτσι δηλώνουν. Και είναι πρόθυμοι να πάρουν το όποιο ρίσκο για να «μπουν» στην ευρωπαϊκή κοινωνία. Ή μήπως για να εισβάλλουν; 

   Είναι πρόθυμοι να πάρουν το όποιο ρίσκο για να έρθουν στην Ευρώπη (μας) για να δουλέψουν, αποκομίζοντας σίγουρα πολύ υψηλές αμοιβές! Σε σχέση με τα «μεροκάματα» στις Χώρες τους.

    Ή μήπως να επωφεληθούν από τα επιδόματα ανεργίας, αναπηρίας, παιδιών κ.λ.π.; Γεγονός είναι ότι στην όποια Χώρα προέλευσης των λαθρομεταναστών, και μόνο το επίδομα ανεργίας για ένα χρόνο, φτάνει για ν’ αγοράσουν διαμέρισμα! Θέλουν να ζήσουν χωρίς τις κατάφωρα καταπιεστικές και απάνθρωπες «νόρμες» της Σαρία, αφού στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μουσουλμάνοι. Πως εξηγείται όμως η απαίτησή τους, όταν εγκατασταθούν και «λιγδώσει τ’ άντερό τους», να εφαρμοσθεί η Σαρία;

   Παρ’ όλα αυτά όμως, η εξοργιστική αδράνεια των Κρατικών Αρχών της Ελλάδας αλλά και όλων των Θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζεται. Και συνεχίζεται γιατί δεν υπάρχει κανείς να τους ελέγξει! Και δεν υπάρχει γιατί όλοι εμείς αντιμετωπίζουμε κορυφαία ζητήματα, όπως αυτό, αδιάφορα και επιδερμικά. Έτσι, κάθε φορά που καλούμαστε να εκλέξουμε τους πολιτικούς μας εκπροσώπους, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να επιλέξουμε τους πλέον ανεπαρκείς και ακατάλληλους!

   Όχι μόνο ανεχόμαστε αλλά αποδεχόμαστε, συμφωνούμε και κουνάμε επιτιμητικά το κεφάλι, στα «ανθρωπιστικά» τσιτάτα, τις άκριτα ανθρωπολάγνες κορώνες και το καταιγιστικό ανάθεμα που εκτοξεύουν οι «ανθρωπιστές», σε κάθε αντίθετη άποψη και γνώμη! Στο πυρ το εξώτερον, κάθε «δαίμων» που απορεί και αντιδρά στην λαθραία και παράνομη εισβολή, ορδών αλλοδαπών από κάθε γωνιά του πλανήτη μας!

   «Ανθρωπιστές» που ξεφυτρώνουν ξαφνικά (κι απ’ το πουθενά) δίπλα μας! Μας κουνούν το δάκτυλο και μας «συμβουλεύουν» να συμμορφωθούμε! Μας απαγορεύουν να αναρωτιόμαστε! Μας χλευάζουν αν εκφράζουμε την ανησυχία μας. Θεωρούν αδιανόητο να πάμε κόντρα στο ρεύμα! Το δικό τους ρεύμα! Και καταβάλουν και θα συνεχίσουν να καταβάλουν κάθε δυνατή, ακόμα και υπεράνθρωπη, προσπάθεια για να επικρατήσει η … θέση τους!

   Και όσον αφορά τους ίδιους, γιατί να μην «φάνε σίδερα»; Αφού κονομάνε χοντρά. Βολεύονται. Φτιαχτήκανε. Λύσανε το πρόβλημα τους! Ακόμα βέβαια, όλοι αυτοί οι τύποι που τ’ αρπάζουν χοντρά από το εμπόριο των λαθρομεταναστών, είναι τυχεροί γιατί δεν υπάρχει πλήρης διαφάνεια για τα δεκάδες εκατομμύρια που πέφτουν βροχή. Διοικητές, υποδιοικητές, υπεύθυνοι, ανθυπουπέυθυνοι, δημόσιες σχέσεις, προμήθειες για γεύματα, για φάρμακα, για στέγη, για.., για …, για …, ..

    Δέστε τι γίνεται στις παραλίες και τα στρατόπεδα των νησιών μας, του ανατολικού Αιγαίου. Κάθε φορά που βάρκα με λαθρομετανάστες πλησιάζει παραλία, τσουπ! Μια ομάδα «αλληλέγγυων» περιμένει να τους υποδεχθεί! Κι αναρωτιέται ο αφελής: Καλά ρε, πως το ήξεραν αυτοί, ότι έρχονται οι «ευάλωτοι»; Έλα ντε! Είδες προαίσθημα!

   Το ίδιο «αίσθημα ευθύνης» διακρίνουμε και σε όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, σε ολόκληρη την Χώρα. Σκίζονται όλοι αυτοί, με τα γιλέκα, να εξυπηρετήσουν! Να εξυπηρετήσουν τους λαθρομετανάστες; Όχι βρε. Πλάκα κάνετε. Τους εαυτούς τους εξυπηρετούν. Γιατί οι λαθρομετανάστες δεν τυγχάνουν και κάποιας ιδιαίτερης περιποίησης! Αυτοί όμως;

    Μια χαρά βολεύονται άπαντες. Και δεν είναι μόνο οι λεγόμενοι αριστεροί αλληλέγγυοι. Αυτοί, εντάξει, λόγω απόρριψης της ιδεολογίας τους από τον πολιτισμένο κόσμο, έχουν μια πάγια θέση υπέρ του κάθε τριτοκοσμικού ταλαίπωρου, προσδοκώντας σε εκλογική πελατεία. Η οικονομική κρίση όμως προσέλκυσε και μη αριστερούς πολίτες. Κι όλοι μαζί πλέον κονομάνε χοντρά! Πάνω από το 35% των χορηγούμενων εκατομμυρίων, διοχετεύεται σε λειτουργικά έξοδα και παχυλές αμοιβές των διοικούντων και εργαζομένων στις περιβόητες Μ.Κ.Ο. και τα στρατόπεδα! Σε αυτά προσθέστε και τους χιλιάδες διακινητές ανθρώπινων ψυχών και ίσως διακρίνετε το υπέρογκο ύψος των χρημάτων που διακινούνται στο παιχνίδι αυτό. Α! μην ξεχάσουμε και τους βολεψάκηδες! Αυτούς που χώνονται ως εργαζόμενοι στις «δομές» των λαθρομεταναστών και αμέσως μετά αποσπούνται σε θεσούλες και γραφειάρες οπουδήποτε αλλού, εκτός των στρατοπέδων!

   Θα μου πείτε, εσύ τι έχεις να προτείνεις;

   Θεωρώ ότι η ασύστολη και άκριτη χορήγηση εκατομμυρίων σε «αλληλέγγυους», δεν προσφέρει τίποτα στην επίλυση του προβλήματος. Ούτε και η ανόητη επίκληση της «διάσωσης ναυαγών» που σκίζουν οι ίδιοι τα φουσκωτά τους, για να τους σώσουν οι … διασώστες!

   Οι Ευρωπαϊκές Αρχές μπορούν με την κατάλληλη χορήγηση ικανών κονδυλίων στις χώρες συγκέντρωσης και απόπλου των λαθρομεταναστών, να αστυνομεύουν ασφυκτικά τους συγκεντρωμένους. Για όσους καταφέρνουν να εισβάλουν στην Ελλάδα, άμεση εξέταση των δικαιολογητικών εγγράφων που αφορούν την παραμονή ή διέλευση στην Ελλάδα. Όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, άμεση επιστροφή (εντός 3-4 ημερών) στις χώρες από τις οποίες προήλθαν. Οι διερχόμενοι, κατόπιν συνεννόησης, συνεχίζουν τον δρόμο τους και όσοι επέλεξαν να ζήσουν εδώ, οργανωμένη κατανομή στις πόλεις και χωριά όπου θα εγκλιματιστούν στην ελληνική πραγματικότητα και θα αφομοιωθούν από την ελληνική κοινωνία.

   Ξυπνήστε. Η δημιουργία γκέτο ανομοιογενών ομάδων τριτοκοσμικών, δίπλα σε οργανωμένες και πολιτισμένες κοινωνίες, θα προκαλέσει έκρηξη αρνητικών συνασθημάτων και απρόβλεπτων αντιδράσεων που κανείς δεν επιθυμεί, όχι να αντιμετωπίσει, αλλά ούτε να γνωρίσει!

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χρ. ΚΑΚΑΒΑΣ 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση