Ούτε πίσω από εμάς, ούτε μπροστά. Δίπλα μας. Για να ζήσουμε μαζί (του Δημήτρη Κακαβά)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 11:00 Ούτε πίσω από εμάς, ούτε μπροστά. Δίπλα μας. Για να ζήσουμε μαζί (του Δημήτρη Κακαβά)

Γράφει ο Δημήτρης Κακαβάς....

Η κατάσταση με την αθρόα εισβολή χιλιάδων τριτοκοσμικών μεταναστών από την Ασία και την Αφρική συνεχίζεται, απρόσκοπτα! Καθημερινά και καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου, οι μετανάστες εισβάλουν στην  Ελλάδα με κάθε είδους σκάφη. Πλαστικές βάρκες, ιστιοπλοϊκά, τράτες, ταχύπλοα, θαλαμηγούς.

    Και βούλιαξαν, και συνεχίζουν να βουλιάζουν, τα Ελληνικά νησιά από δεκάδες χιλιάδες ασιατών και Αφρικανών εισβολέων. Στην έκκληση των νησιωτών συμπατριωτών μας για βοήθεια η Κυβέρνηση αποφάσισε την μετεγκατάσταση 20.000 από αυτούς που βρίσκονται στα Κ.Υ.Τ. των νησιών, στην ηπειρωτική Χώρα. Και οι περισσότεροι συμπάσχουμε και κατανοούμε το πρόβλημα όπως και την ανάγκη του να συνδράμουμε τους συμπατριώτες μας, στην αντιμετώπιση του δυσβάσταχτου αυτού βάρους. Θα πρέπει όμως να κατανοήσουμε το πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις. Γιατί η μετεγκατάσταση 20.000 ή 30.000 ή 40.000 από αυτούς τους ανθρώπους στο εσωτερικό της Χώρας, δεν αντιμετωπίζει ριζικά και τελεσίδικα το πρόβλημα. Με τους ρυθμούς που συνεχίζεται η εισβολή, σε 2-3 μήνες θα πρέπει να «αραιώσουμε» άλλες 20.000 και σε άλλους 2-3 μήνες ίσως άλλες  20.000 ή 30.000 ή 40.000! Τι είδους λύση είναι αυτή δηλαδή;

    Και έως που θα φτάσει αυτό το γαϊτανάκι της ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ των ντόπιων κοινωνιών από τριτοκοσμικούς, ριζοσπαστικοποιημένους, ακραίους μουσουλμάνους;

    Με βάση ποια λογική ζητείται η συναίνεση των κατοίκων των περιοχών που θα μεταφερθούν οι μετανάστες, στην λειτουργία μουσουλμανικών ΓΚΕΤΟ;

    Με βάση ποια λογική, όλοι αυτοί οι λαθραία εισελθόντες στην Χώρα, απολαμβάνουν μιας ιδιότυπης ασυλίας και προκλητικής αυτονομίας; Γιατί είναι όντως εξοργιστικός ο τρόπος που απαιτούν πράγματα και καταστάσεις. Είναι εξωφρενικό, να τους βλέπουμε να «παίρνουν» την σειρά μας στα νοσοκομεία, να γεννάνε δωρεάν, να εγχειρίζονται δωρεάν, να απολαμβάνουν κάθε παροχής εντελώς δωρεάν. Και όλα αυτά μπροστά στα μάτια μας. Όλων εμάς που τρώμε τις σάρκες μας 10 χρόνια τώρα!

   Με βάση ποια λογική πετάγεται σαν την πορδή ο κάθε πολιτικός και προχωρά σε απειλές του είδους «σε όποιον δεν αρέσει, να ξέρει ότι μπορούμε να το επιβάλουμε»!

    Με βάση ποια λογική βγαίνει ο κάθε κομματάρχης και μας εγκαλεί ότι θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι, μας αρέσει- δεν μας αρέσει, όλοι αυτοί οι τύποι θα ζήσουν εδώ!

    Με βάση ποια λογική δεκάδες ΜΚΟ δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα; Μια χώρα με συντεταγμένη λειτουργία, θεσμούς, Αρχές, υπηρεσίες, όργανα και δημοκρατικές συνθήκες; Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Ιράκ, ούτε Σομαλία; Υπάρχει ανάγκη περίθαλψης και συντήρησης προσφύγων και μεταναστών; Υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια για τον σκοπό αυτό; Πολύ ωραία. Ας δοθούν στις Ελληνικές υπηρεσίες και αυτοδιοικητικές Αρχές οι οποίες ούτως ή άλλως καλούνται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

   Και ήρθε η ώρα να βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι αυτοί οι «ανθρωπιστές» που μας κουνούν το δάκτυλο, ότι η αγανάκτηση έχει ξεχειλίσει.

    Ας το πάρουν χαμπάρι όλοι αυτοί οι διορισμένοι σωτήρες, οι αυτοδιοικητικοί ταγοί, οι σαρδανάμπαλοι «επαναστάτες» και κάθε άλλο πολιτικό φρικιό, ότι αυτό που επιχειρείται δεν πρόκειται να περάσει, τουλάχιστον με εύκολο τρόπο! Δεν πρόκειται όλοι εμείς που ξεκινήσαμε και ζούμε την ζωή μας πάνω στα πατήματα των παππούδων και των πατεράδων μας, να τα τινάξουμε όλα στον αέρα για να εξυπηρετηθούν εκατοντάδες χιλιάδες εισβολείς. Εισβολείς, στους οποίους κάποιοι προφανώς υποσχέθηκαν ότι εδώ μπορούν να συνεχίσουν τα γούστα και τις «πρακτικές» που είχαν στους τόπους από τους οποίους ΑΠΕΔΡΑΣΑΝ!

    Να φροντίσουν οι πολιτικοί μας ταγοί να εκκαθαρίσουν το μεταναστευτικό «τοπίο» το συντομότερο δυνατόν. Όσοι είναι να φύγουν, να φύγουν ΤΩΡΑ. Χωρίς περίεργες αιτιάσεις, νομικά τερτίπια και υποκινούμενες διαδηλώσεις.

    Κι όσοι είναι να μείνουν εδώ, να καταλάβουν ότι θα πρέπει να βγάλουν μπούργκες, μαντήλες, μουεζίνηδες και σαρίες και να συνταχθούν με τον ντόπιο τρόπο ζωής. Ούτε πίσω από εμάς, ούτε μπροστά. Δίπλα μας. Για να ζήσουμε μαζί.

    Όχι σε κλειστά στρατόπεδα, όχι σε «περιφραγμένες» και «ασφαλισμένες» γειτονιές. Χωρίς προνόμια, με τις ίδιες υποχρεώσεις και κάτω από τις ίδιες συνθήκες με όλους εμάς.

    Και αυτό βέβαια δεν είναι υποχρεωτικό. Όποιος θέλει ας το κάνει. Εμείς δεν καλέσαμε κανέναν τους να έρθει. Όποιος δεν θέλει μπορεί να επιστρέψει από εκεί που ήρθε. Και όχι μόνον αυτοί….

 Δημήτριος Χρ. Κακαβάς

Προσαρμοσμένη αναζήτηση