Με αφορμή την ημέρα Πολύτεκνης Οικογένειας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2019 17:48 Με αφορμή την ημέρα Πολύτεκνης Οικογένειας

Γράφει η Χριστίνα Πρίμπα...

Με αφορμή την σημερινή ημέρα 3η Νοεμβρίου που εορτάζεται η πολύτεκνη οικογένεια ,ως τρίτεκνη αλλά και ως φιλόδοξη -κάποτε-πολύτεκνη μητέρα ,θα ήθελα να εκφράσω δυο τρεις σκόρπιες σκέψεις μου .

Είχα την μεγάλη τιμή σήμερα να παρευρεθώ στον εορτασμό της ημέρας Πολύτεκνης Οικογένειας μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Πολυτέκνων Φθιώτιδας .Με το πέρας του εορτασμού αναρωτήθηκα πόσοι άραγε γνωρίζουν τα ουσιαστικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει μια πολύτεκνη οικογένεια . Και αναφέρομαι στους θεσμικούς παράγοντες του τόπου μας ,τους πολιτικούς μας .

Κατά πόσο η παρουσία τους μπορεί να αναδείξει τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η μάνα και ο πατέρας μιας οικογένειας με τέσσερα ,πέντε ,έξι και παραπάνω. Έχει άραγε κάποιος διανοηθεί ,ο οποίος δεν έχει αυτόν τον αριθμό παιδιών ,τι σημαίνει ακριβώς να κάνεις την μέρα νύχτα και τη νύχτα μέρα για να καταφέρεις να ανταποκριθείς στις ανάγκες μιας τέτοιας οικογένειας ;

Ο κακοπροαίρετος βέβαια της σημερινής ελληνικής κοινωνίας ,ο οποίος είναι κριτής όσων κινούνται και αναπνέουν και έχει άποψη επί παντός επιστητού ,θα σπεύσει να κατακεραυνώσει τον πολύτεκνο λέγοντας την τετριμμένη ατάκα : «μα το 2019 ,δεν είχε  τηλεόραση στο σπίτι του» ;  Όμως αγαπητοί συνάνθρωποι ,θα σας ενημερώσω με ψύχραιμη και ήρεμη διάθεση πως αν το πολύτεκνο ζευγάρι είχε τη δική σας λογική και σκέψη ,η Ελλάδα μας θα είχε αφανιστεί προ πολλού . Και δυστυχώς οι αριθμοί είναι αμείλικτοι .

Δεν θέλω να μπω στη λογική τους ,δεν είμαι αρμόδια εξάλλου να το κάνω . Όμως θα εκφράσω μόνο μια απορία προς την πολιτική της χώρας μας και τους πολιτικούς άνδρες και γυναίκες . Πώς είναι δυνατόν να έχεις τόσο σοβαρό πρόβλημα υπογεννητικότητας ,τόσο που απειλεί να αφανίσει τον Ελληνισμό και να αντιμετωπίζεις τον άγαμο όπως τον πολύτεκνο ;

Έχετε διανοηθεί πως το δημογραφικό πρόβλημα αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα ; 

Έχετε συνειδητοποιήσει ότι σε κάποια χρόνια δεν θα υπάρχει εκλογικό σώμα ;

Με απόλυτο σεβασμό ,υποκλίνομαι ταπεινά στους πολύτεκνους γονείς του νομού Φθιώτιδας και της πατρίδας μου που καταφέρνουν με αγάπη ,φροντίδα και αξιοπρέπεια ...όχι απλώς να επιβιώνουν αλλά και να τολμούν να διεκδικούν το καλύτερο για το μέλλον των παιδιών τους !

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΡΙΜΠΑ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση