Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλες προσδοκίες (του Αθ. Κάππου)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 14:17 Μεγάλες προσδοκίες (του Αθ. Κάππου)

Γράφει ο Αθανάσιος Κάππος....

Αν έχεις χάρισμα Θεού
ψηλά θα περπατήσεις,
μόνο που θέλει προσοχή
να μην λοξοδρομήσεις.

Προ ημερών η πόλη της Λαμίας έζησε ένα ιστορικό γεγονός.  Ήταν η άφιξη και ο ενθρόνιση του νέου Δεσπότη του νόμου Φθιώτιδας κ.κ.  Συμεών. Ο κόσμος του νομού μας ήταν συγκλονισμένος και υποδέχτηκε το νέο του ποιμενάρχη με μεγάλο ενθουσιασμό, συνάμα όμως και με μεγάλες προσδοκίες. Προσδοκά από το νέο ποιμενάρχη του να σταθεί δίπλα στο ποίμνιό του και να το καθοδηγήσει ως πνευματικός του πατέρας στο δρόμο που χάραξε ο Χριστός, με σύνεση και μετριοφροσύνη.

Καλά είναι τα κηρύγματα και τα λόγια του Ευαγγελίου, όμως ο κόσμος θέλει να δει πρέπουσες συμπεριφορές που να δείχνουν χαρακτήρα.  Ο Χριστός όταν κατέβηκε στη γη δεν κυκλοφορούσε με χρυσοστόλιστες άμαξες και τυμπανοκρουσίες. Περιφερόταν ανάμεσα στο
πλήθος πάνω σε ένα γαϊδουράκι δείχνοντας απλότητα και ταπεινοφροσύνη.

Η χώρα μας προέρχεται από μια βαθιά οικονομική κρίση συνάμα όμως και από μια κρίση αξιών ψάχνοντας την ελπίδα.  Η εκκλησία σε τέτοιες δύσκολες στιγμές θα πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα με έργα που να δείχνουν στους πολίτες πως έχουν δίπλα τους
συμπαραστάτες άξιους, που δεν λένε μόνο ωραία λόγια. Μία επίσκεψη αντιπροσώπων της, παραδείγματος χάρη, σε οικογένειες   δεινοπαθούντων θα τους δώσει κουράγιο να ανέβουν το δικό τους Γολγοθά με λόγια συμπαράστασης, συν μια χείρα βοηθείας. Το Άγιο Πνεύμα για να τρυπώσει μέσα στις καρδιές του λαού θα πρέπει ο πολίτης να δει τους αντιπροσώπους του Χριστού να τιμούν το αξίωμα και  και το ράσο που φοράνε.

Εμείς οι Έλληνες μπορεί να κουβαλάμε στις πλάτες μας ιστορία και πολιτισμό αιώνων, όμως ομολογουμένως, είμαστε «απείθαρχος λαός» και θα πρέπει αυτοί που μας κυβερνούν να δείχνουν το καλό παράδειγμα για να τους ακολουθούμε. Σε  τέτοιες δύσκολες στιγμές χρειάζεται από όλους μας σύνεση, φρόνηση και αυταπάρνηση.  Αυτή τη στιγμή η χώρα μας έχει ανάγκη από ηγέτες πολιτικούς και θρησκευτικούς που να εμπνέουν το λαό για να τους ακολουθήσει.

Προσδοκώ πως ο νέος ποιμενάρχης μας με τη χάρη του Θεού, να καταφέρει να πετύχει στην αποστολή του!

Αθανάσιος Κάππος