Λαμιέων κοινόν...(του Δημήτρη Κακαβά)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 11:39 Λαμιέων κοινόν...(του Δημήτρη Κακαβά)

   Με έντονο ενδιαφέρον και προβληματισμό παρακολούθησα το περασμένο Σάββατο την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας. Όπως είχε ανακοινωθεί από τα Μ.Μ.Ε., θα γινόταν ενημέρωση σχετικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης να εγκαταστήσει στην περιοχή της Φθιώτιδας 2.000 περίπου παράτυπους μετανάστες. Μια συνεδρίαση η οποία αν και διήρκεσε πάνω από 3 ώρες με απογοήτευσε πλήρως. Γνωρίζω βέβαια αρκετά καλά τις «πρακτικές και συνήθειες» που τρέχουν τα πολιτικά πράγματα στην Χώρα μας, αλλά ακόμα κι έτσι η απογοήτευση μου ήταν μεγάλη.

   Η δημοτική παράταξη του κ. Δημάρχου επικεντρώθηκε και πρόταξε την αντίθεσή της στον τύπο των καταλυμάτων (Σκηνές ή Κοντέηνερ) και στις παρεχόμενες ανέσεις προς τους «φιλοξενούμενους» αλλά και στα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ οφέλη! Ποιος δηλαδή θα κερδίσει το πλεονέκτημα διορισμού των υπηκόων σε θέσεις ΥΠΗΡΕΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ των μεταναστών!

    Και η «προσφορά αλληλεγγύης» δεν σταματά εδώ! Όχι βέβαια. Η πρόταση που καταθέτουμε ως Λαμία για ένα ΑΝΟΙΚΤΟ κέντρο, περιλαμβάνει, ΕΝΤΟΣ του Κέντρου:

  • 24ωρη φύλαξη του … ανοικτού Κέντρου
  • Μόνιμο Συνεργείο Καθαριότητας
  • Μόνιμο Συνεργείο επιδιόρθωσης βλαβών
  • Κλιμάκιο Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
  • Φαρμακείο
  • Ασθενοφόρο/α
  • 2 Ψυχιάτρους
  • 2 Παθολόγους
  • Εγκατεστημένη Νομική Υπηρεσία
  • 3 Νηπιαγωγεία

   Πληροφορίες αναμένονται, αναφορικά με τις σεξουαλικές ορμές των «φιλοξενουμένων» και αν αυτές, μετά από απαίτηση των ιδίων, μπορούν να ικανοποιηθούν με το χαμηλότερο δυνατό κόστος

   Όλες αυτές οι παροχές αυτές βέβαια, είναι όνειρο απατηλό για το σύνολο των ΜΟΝΙΜΩΝ κατοίκων αυτής της δόλιας χώρας! Και γιατί όχι; Η δουλειά των ντόπιων, είναι να πληρώνουν φόρους, όχι να δικαιούνται παροχές!

   Μέρος των δημοτικών παρατάξεων τάχθηκε υπέρ και άλλο μέρος αυτών, κατά. Τόσες ώρες όρθιος, αγωνιώντας να ακούσω θέσεις και προτάσεις για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των συμπατριωτών μας. Την διατήρηση της ηρεμίας του ντόπιου πληθυσμού. Την διασφάλιση της αδιατάρακτης συνέχισης του δικού μας τρόπου ζωής. Το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ της δημιουργίας ενός πρόχειρου καταυλισμού 2.000 ανθρώπων, μέσα στην Βιομηχανική περιοχή της Λαμίας! ΤΙΠΟΤΑ!

    Και με τον θυμό να φουντώνει, ν’ ακούς και τις αριστερές δημοτικές παρατάξεις να αμολάνε κοτσάνες. Ένας να λέει ότι έχουμε ιερή υποχρέωση(;) να υποδεχθούμε τις χιλιάδες των μεταναστών. Άλλος να το τερματίζει, προτείνοντας την καταδίκη(;) της πολιτικής των Η.Π.Α. και κάποιος τρίτος να δηλώνει ότι ΕΜΕΙΣ όλοι φταίμε, για τις ορδές που κατακλύζουν την Χώρα, εξαιτίας της Σούδας και των άλλων βάσεων!

    Απ’ ολόκληρη αυτή την «Βαβέλ» ξεχώρισα δύο σύντομες αλλά εξαιρετικά σημαντικές τοποθετήσεις.

- Ενός νεαρού παιδιού, κατοίκου της Αγ. Παρασκευής που με ηρεμία αλλά και αγωνία, ρώτησε τους αιρετούς μας εκπροσώπους: «Ακούω να λέτε ότι οι άνθρωποι αυτοί που θα φέρετε εδώ χρειάζονται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ 2 ψυχολόγους, 2 κοινωνικούς λειτουργούς, ένα ασθενοφόρο, 3 νηπιαγωγεία κ.λ.π. Εμείς στην Αγ. Παρασκευή είμαστε 1.000 κάτοικοι και ποτέ δεν είχαμε τίποτα απ’ αυτά».

- Του επιχειρηματία κ. Μωλιώτη που η επιχείρησή του είναι εγκατεστημένη στην ΒΙ.ΠΕ., ο οποίος έθεσε την εξίσου σημαντική διάσταση: «Η ΒΙ.ΠΕ είναι ο μοναδικός οικονομικός «πνεύμονας» της Φθιώτιδας. Απασχολούμε 2.000 εργαζομένους. Ο καταυλισμός θα προκαλέσει μεγάλη βλάβη στην ΒΙ.ΠΕ. Αρκετές επιχειρήσεις για να λάβουν την πιστοποίηση ISO, πέραν όλων των άλλων θα πρέπει, οι εγκαταστάσεις τους να απέχουν τουλάχιστον 600 μέτρα από ρυπογόνες εστίες όπως σκουπιδότοποι, βάλτοι, λύματα κ.λ.π.

   Καμία κουβέντα, κανένα σχόλιο, καμία νύξη για τα σημαντικά. 

  • Γιατί δεν προτείνεται κάποια άλλη τοποθεσία, εκτός του αστικού ιστού;
  • Ποιος θα καταβάλλει τα τεράστια ποσά που απαιτούνται για την φροντίδα, εξυπηρέτηση και διαμονή 2.000 ανθρώπων;
  • Το Νοσοκομείο Λαμίας έχει την δυνατότητα να εξυπηρετήσει ακόμα 2.000 ανθρώπους, αμφιβόλου υγιεινής;
  • Ποια η σκοπιμότητα τόσων υπερβολικών παροχών και ανέσεων σε αυτούς;
  • Με ποιους όρους και κανόνες θα «κυκλοφορούν» στην ευρύτερη περιοχή οι «φιλοξενούμενοι»; Θα μπαίνουν & θα βγαίνουν απρόσκοπτα;
  • Έχει προβλεφθεί να παρουσιάζεται ένα πρωτόκολλο ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ στους «φιλοξενούμενους» ή μόνον θα απαιτούν διαρκώς και αδιαλείπτως;
  • Η ενδεχόμενη παραβατική τους συμπεριφορά θα αντιμετωπίζεται ισοτίμως με τον ντόπιο πληθυσμό από τον Νόμο ή θα γίνεται ότι και στα νησιά; (Φθορές και ποινές τις πληρώνει η Αρμοστεία)
  • Ο διορισμός κάποιων δημοτών, στην παροχή υπηρεσιών προς τους μετανάστες, είναι ικανό έρεισμα για την αποδοχή της «Δομής» από τον Δήμο Λαμιέων;

   Σκέφτηκα κάποια στιγμή να ζητήσω τον λόγο. Πολύ γρήγορα όμως συνήλθα. Να πω τι και σε ποιον; Μετά τις «αγορεύσεις» και των βουλευτών Φθιώτιδας ήταν ξεκάθαρο ότι η συνεδρίαση έγινε για το ΤΥΠΙΚΟΝ. Απλά να καταγραφεί ότι τα «όργανα» συνεδρίασαν και αποφάσισαν! Η μεγαλύτερη επιτυχία βέβαια είναι η απόφαση που ελήφθη για το ποιοι θα είναι πλέον Διοικητές των Δομών αυτών. Θα είναι απόστρατοι του Στρατού και της Αστυνομίας ή ίσως και της Χωροφυλακής!

   Αποφάσισαν για την δική μου ζωή. Για την ζωή χιλιάδων κατοίκων της Ρούμελης. Αποφασίζουν για τα εκατομμύρια των Ελλήνων. Και γιατί να μην το κάνουν. Είδατε κάποια αντίδραση από κάποιον; Βγήκε κανείς στον δρόμο;

   Και αν βγουν κάποιοι όμως, μόλις ανακοινωθούν οι προσλήψεις για το «υπηρετικό» προσωπικό της «δομής», θα τρέξουν στις ουρές των πολιτικών γραφείων να παρακαλέσουν για διορισμό!

 Δημήτριος Χρ. Κακαβάς

Προσαρμοσμένη αναζήτηση