Κανείς να μην μείνει πίσω από την Ανάσταση που πράγματι έρχεται (του Δημήτρη Κακαβά)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 13:37 Κανείς να μην μείνει πίσω από την Ανάσταση που πράγματι έρχεται (του Δημήτρη Κακαβά)

Γράφει ο Δημήτρης Κακαβάς...

Στο παρά ένα για τους 100 νεκρούς η Ελλάδα μας και φαίνεται ότι για μία ακόμα φορά, από τις ελάχιστες στην ιστορία μας, καταφέρνουμε να επιτύχουμε εκεί που όλοι οι άλλοι απέτυχαν.

   Όλες οι μεγάλες Χώρες, τα μεγαθήρια της οικονομίας, οι «μάστορες» της οργάνωσης και διοίκησης, τα φημισμένα Ευρωπαϊκά συστήματα δημόσιας υγείας, φαίνονται να κοιτούν αποσβολωμένα την Ελλαδίτσα! Την μικρή και άσχημα λαβωμένη Ελλαδίτσα που συγκριτικά με τις παραπάνω Χώρες, το οπλοστάσιο της για την μάχη του Κορωνοϊού εξαντλούνταν σε «τόξα και βέλη».

   Στην τύχη μας ήταν, η εντελώς τυχαία και συγκυριακή παρουσία, συγκεκριμένων ανθρώπων, σε καίρια πόστα, οι αποφάσεις των οποίων μας οδήγησαν σε ένα εξαιρετικά ασφαλές μονοπάτι. Ένα μονοπάτι στο οποίο, αν και σ’ αυτό οδηγήθηκαν με την βία εκατομμύρια Ελλήνων, φαίνεται να μας οδηγεί στο … Φως. Στην νηνεμία. Στην απέναντι ασφαλή όχθη.

   Ένα μονοπάτι άγριο και δύσκολο πολύ. Για να το διαβούμε, αλλάξαμε ΕΜΕΙΣ. Κόψαμε μαχαίρι, αυτό που μας χαρακτηρίζει ως λαό! Τις χαιρετούρες, τ’ αγκαλιάσματα και τα φιλιά. Κλείσαμε τα μαγαζιά μας. Κλείσαμε τα παιδιά και τους ηλικιωμένους μας, κλείσαμε τις ψυχές μας. Μονάσαμε!

   Τόσες θυσίες για το ΜΕΤΑ. Για την δική μας πραγματική Ανάσταση. Την φετινή Μεγάλη εβδομάδα, η Ανάσταση φαίνεται να παίρνει μια υπόσταση πιο αληθινή, πιο πιστευτή, πιο αναγκαία. Πιστεύουμε καθαρά πλέον ότι τα όσα υπομένουμε με καρτερία, είναι η αναγκαία και απαραίτητη συνθήκη για να ασφάλεια και την καλή υγεία όλων μας.

    Για τους περισσότερους από εμάς. Γιατί την αίσθηση αυτή, την ανάγκη αυτή, δεν την ασπάζονται κάποιοι από τους συμπατριώτες μας. Οι εξαιρέσεις εξάλλου, δεν είναι αυτές που επιβεβαιώνουν τον κανόνα; Και όσον αφορά συμπατριώτες μας που ούτως ή άλλως βρίσκονται στο περιθώριο της Ελληνικής πραγματικότητας, δεν είναι εφικτή η «σωτηρία».

   Υπάρχουν όμως και οι άλλοι. Παπάδες που σήκωσαν «μπαϊράκι», θεωρώντας ότι μάχονται τον αντίχριστο ή κάποια παγκόσμια συνωμοσία! Αδαείς και στενόμυαλοι «ξωμάχοι» της νέας Παγκόσμιας Τάξης. Μόνο που δεν δέχονται ότι το σενάριο, που παπαγαλίζουν σε κάθε ευκαιρία, βρίσκεται αποκλειστικά στον περιορισμένο χώρο του δικού τους μυαλού. Πολιτικοί «παντογνώστες» που στο Κορωνοϊό βλέπουν μια χρυσή ευκαιρία να «θωρακίσουν» την πολιτική τους καριέρα εξασφαλίζοντας την επανεκλογή τους. Παραβλέποντας κι αυτοί, ότι η εκλογή τους και η εξασφάλιση του άνετου βιοπορισμού τους, ήταν απλά συγκυριακή και αποτέλεσμα της απόγνωσης του εκλογικού σώματος.

   Στο φετινό δύσκολο και μοναδικό Πάσχα της ορθοδοξίας και της Ελλάδας, ας ευχηθούμε, όλοι εμείς, κάτι δύσκολο και μοναδικό.

   Ας φωτίσει ο Κύριος όλους αυτούς τους μικρόμυαλους συμπατριώτες μας ώστε κανείς να μην μείνει πίσω από την Ανάσταση που πράγματι έρχεται.

Δημήτριος Χρ. Κακαβάς

Προσαρμοσμένη αναζήτηση