Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα «θετικά» του κορωναϊού (του Θανάση Γεωργούση)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Μαΐου 2020 10:36 Τα «θετικά» του κορωναϊού (του Θανάση Γεωργούση)

Γράφει ο Θανάσης Γεωργούσης...

Αναζητώντας  κάποια θετικά στοιχεία, στην περίοδο αυτή, της πανδημίας, σε γενικό επίπεδο απωλειών συνανθρώπων μας διαπιστώνονται τα ακόλουθα:

1. Σε αντιστάθμισμα των θανάτων απ΄τον κορωνοιό υπάρχει σημαντική μείωση τους από άλλες αιτίες όπως παθολογικά, καρδιολογικά κ.α , καθώς και από τροχαία ατυχήματα στα οποία θα αναφερθούμε , βλέποντας την θετική πλευρά του προβλήματος.

2. Συγκεκριμένα παρατηρούμε καταγράφοντας τα στοιχεία , ότι κατά το χρονικό διάστημα από 1/1/20 έως 23/4/20 από τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα, έχασαν τη ζωή τους 16 συνάνθρωποί μας , σε αντίθεση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 κατά το οποίο έχασαν την ζωή τους 33 (μείωση περίπου 50%)    

3. Ειδικά την περίοδο του Πάσχα κατά την έξοδο των εκδρομέων, είχαμε φέτος πέντε (5) θύματα, τα οποία συγκρινόμενα με προηγούμενες χρονιές είναι κατά πολύ λιγότερα, αφού είχαμε κατά Μ.Ο περίπου 50 θανάτους.

4. Φυσικά κατά κύριο λόγο, όλα τα παραπάνω είναι απόρροια της μειωμένης κίνησης των οχημάτων λόγω των απαγορεύσεων της καραντίνας, αλλά θα ήταν "ευχής έργον" να διατηρήσουμε τα χαμηλά ποσοστά ατυχημάτων και στην επάνοδο της κανονικότητας

5. Όσον αφορά στην περιοχή μας (Ν. Φθιώτιδας) είναι άξιο αναφοράς ότι κατά το έτος 2019 είχαμε την μεγαλύτερη μείωση πανελλαδικά σε θανάτους από τροχαία (13 λιγότεροι) σε σχέση με το 2018, δείγμα θετικό για οδηγούς των περιοχών μας , αλλά και της καλύτερης αστυνόμευσης του προσωπικού της  ΕΛ.ΑΣ .

6. Επιγραμματικά όμως πανελλαδικά τα τροχαία ατυχήματα παραμένουν η μάστιγα της εποχής ,αφού χάνουν την ζωή τους κατ΄ έτος τα τελευταία χρόνια περίπου 650 συνάνθρωποί μας και ακόμη αφήνουν περί τους 550-600 σοβαρά τραυματίες.

7. Είναι μια καλή ευκαιρία να συνεχίσουμε όλοι μαζί οδηγώντας προσεκτικά και τηρώντας το Κ.Ο.Κ για να μειώσουμε τους θανάτους από τροχαία ατυχήματα εισπράττοντας κάτι ‘’ θετικό ΄΄ απ’ την πανδημία των ιών που έχουμε.

 Με εκτίμηση
Αθανάσιος Γεωργούσης
Απόστρατος Αξ/κός ΕΛ.ΑΣ