Όλων ημών….(του Δημήτρη Κακαβά)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 17:17 Όλων ημών….(του Δημήτρη Κακαβά)

Γράφει ο Δημήτρης Κακαβάς...

   Έφτασε η, θέλω να πιστεύω διοικητικά καθορισμένη, ώρα που σταμάτησε η καθημερινή συνέντευξη τύπου του επικεφαλής της ομάδας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 στην χώρα μας και του επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας. Δυό μέρες μετά, με καθυστέρηση είναι η αλήθεια, ανακοινώθηκε το σχέδιο της Ε.Ε. για την οικονομική ενίσχυση των Κρατών μελών της.

   Και όλα αυτά κάτω από την επιθετική και ασταμάτητη προκλητικότητα των Τούρκων, οι οποίοι ψάχνουν διέξοδο στην οικονομική καθίζηση και την πολιτική τους απομόνωση. Θέματα που απαιτούν πολιτική αντιμετώπιση, από προσωπικό υψηλής διαχειριστικής ικανότητας!

   Για τον οποιονδήποτε Πολίτη που ζει σε, έστω και τυπικά οργανωμένο Κράτος, ζητήματα σαν αυτά θεωρούνται εξαιρετικά σοβαρά και πολύπλοκα. Κι εξαιτίας αυτής της σοβαρότητας και πολυπλοκότητας τους, οι απλοί άνθρωποι, οι απλοί πολίτες, αυτοί που δεν έχουν ιδιαίτερες γνώσεις, απλά … απέχουν. Και πολύ σωστά δηλαδή. Οι πολίτες μπορούν, και είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους βεβαίως, να ασκούν κριτική στις πράξεις και παραλείψεις του πολιτικού προσωπικού. Των θεσμικών εκπροσώπων τους δηλαδή. Και όταν η επικαιρότητα κατακλύζεται από τόσο σοβαρά ζητήματα, όλοι οφείλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί, προσεκτικοί, ευαισθητοποιημένοι και σε ετοιμότητα. Άλλο όμως αυτό και άλλο να πετάγεται αυθαίρετα ο οποιοσδήποτε και να λέει το μακρύ του και το κοντό του.

    Στην Χώρα όμως της φαιδράς πορτοκαλέας, όλοι είναι ειδικοί, ειδικευμένοι, αρμόδιοι και πανεπιστήμονες. Είμαστε εμείς που σπάνια έχουμε να πούμε κάτι καλό για την δόλια την Ελλάδα. Είμαστε εμείς που σκοτώσαμε τον Καποδίστρια, φυλακίσαμε τον Κολοκοτρώνη, επικροτήσαμε την εκτέλεση των «6» στο Γουδί και τώρα φτύνουμε κατάμουτρα τον … «δαίμονα» Τσιόδρα! Γιατί ΕΜΕΙΣ δεν γίνεται να κάνουμε λάθος. Γιατί εμείς ΞΕΡΟΥΜΕ!

   Ξέρουμε ότι δεν υπάρχει κανένας Κορονοϊός! Είναι μια συνωμοσία για να μας «ζορίσουν» κάποιοι! Είναι ο Gates, οι Κινέζοι, η Μαρέβα, Ο Σόρρος και το … παγκόσμιο κεφάλαιο (πσσσς)! Ναι. Γιατί όλοι αυτοί το μόνο που έχουν στο μυαλό τους, από πάντα, «είναι η εξόντωση των Ελλήνων». Ναι των Ελλήνων. Όλων ημών δηλαδή.

  Όλων ημών που βυζαίνουμε δεκαετίες τώρα τα Κρατικά ταμεία αλλά εξοργιζόμαστε όταν ακούμε τον Πάγκαλο να λέει: «Μαζί τα φάγαμε».

  Όλων ημών που με Τουρκογύφτικη πονηριά εκμεταλλευόμαστε την ανάγκη για ψήφους και διοριζόμαστε σε δημόσιες υπηρεσίες, παρακάμπτοντας τα τυπικά προαπαιτούμενα. Μόλις όμως διοριστούμε έχουμε την απαίτηση να πληρωνόμαστε ανελλιπώς χωρίς να πηγαίνουμε καν στη δουλειά. Ενίοτε και να επιδοτούμαστε για την … παρουσία μας σε αυτή! Ούτε αξιολόγηση, ούτε τηλεματική!

   Όλων ημών που καταβροχθίσαμε τεράστια ποσά από τις Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και τα επενδύσαμε σε βίλλες, πισίνες, ρωσίδες πόρνες και ακριβά αυτοκίνητα. Σήμερα όμως σκούζουμε σαν τις «τρελές» ότι η Κοινή Αγροτική Πολιτική «στεγνώνει» τον αγρότη.

    Όλων ημών που κάνουμε μπίζνες, εισπράττουμε πάντα τοις μετρητοίς, μυξοκλαίμε ότι πληρώνουμε τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά όλως τυχαίως δηλώνουμε εισόδημα πάντα στο όριο του … ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ.

     Όλων ημών που σπάμε τις μπάρες στα διόδια, οδηγάμε τις νταλίκες μας σε παράδρομους για τον ίδιο λόγο, ΔΕΝ πληρώνουμε εισιτήριο στα αστικά και στο μετρό! Και βέβαια εκπαιδεύουμε στην παρανομία αυτή και όλους τους τυχοδιώκτες του πλανήτη που «πέφτουν» στην χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας.

      Όλων ημών που αυτοχαρακτηριζόμαστε δημοκράτες, πολιτικά ευσυγκίνητοι και κοινωνικά ευαίσθητοι. Που «αναστατωθήκαμε» με μια διαφήμιση που έκανε αναφορά στην γυναικεία ιδιοτροπία ή την άλλη που ένας ηθοποιός έκανε πλάκα με ένα «Gaymeter» (πουστ..μετρο δλδ)! Ίσως γι’ αυτό η αντιπολίτευση ασχολήθηκε πρόσφατα με το τεράστιο ζήτημα των «επιπτώσεων της καραντίνας στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας»!

     Όλων ημών που, αφού βασανίσαμε και σκοτώσαμε τους ήρωες, βάλαμε στην θέση τους σκιάχτρα. Η ανάγκη να κρύψουμε τις τραγικές ενοχές μας, τα χοντροειδέστατα λάθη μας, μας οδήγησε να ανεβάσουμε στα βάθρα των ηρώων τους περιθωριακούς Κουασιμόδους της ζωής μας!

   Είμαστε οι ίδιοι ΕΜΕΙΣ, που στήσαμε αγάλματα σε δολοφόνους αστυνομικών, ομοφυλόφιλους διαρρήκτες, και ψυχικά αρρώστους. Εμείς που είμαστε τόσο «δημοκράτες» που δεν μας ενοχλεί να επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος ο Κουφοντίνας και μάλιστα σε Πανελλαδική τηλεοπτική μετάδοση! Εμείς που θεωρούμε ότι ο κάθε ναρκομανής λεχρίτης, που φαντασιώνεται Τσεγκεβάρικες ανταρτοεπιθέσεις, άγριες δολοφονίες, εμπρησμούς και τρομοκρατική προπαγάνδα, πρέπει να έχει δικαίωμα να επιλέξει σε ποια φυλακή θα πάει και τι χρώμα θα έχουν οι κουρτίνες! Εμείς που ενώ νιώθουμε ήδη τον κίνδυνο από τις ορδές των φανατισμένων αλλοδαπών που εισβάλουν στην Ελλάδα, βάσει οργανωμένου σχεδίου, κάνουμε διαδηλώσεις υπέρ των … ανοιχτών συνόρων!

    Και δεν σκεφτήκαμε ποτέ ότι «Η ώρα γαρ εγγύς». Αύριο θα είμαστε σε θέση να ισχυριστούμε ότι στην Χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας, θα συνεχίσει να «κοκκινίζ' η σταφυλή και θάλλει η ελαία»; 

 Δημήτριος Χρ. Κακαβάς

Προσαρμοσμένη αναζήτηση