Η παραχώρηση τού ονόματος «Μακεδονία» συνιστά εσχάτη προδοσία!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 19:46 Η παραχώρηση τού ονόματος «Μακεδονία» συνιστά εσχάτη προδοσία!

Γράφει ο Στέλιος Παπαθεμελής*

Με πρόταση των 11 βουλευτών (της «Ελληνικής Λύσης») εισήχθη στη Βουλή το θέμα της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών.

 Την Τετάρτη 27 Μαΐου, 219 παρόντες βουλευτές. Ψήφισαν οι 207 ότι ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Οι 11 (της Ελληνικής Λύσης) ψήφισαν υπέρ της άρσης βουλευτικής ασυλίας και την παραπομπή σε δίκη των βουλευτών που ψήφισαν την «συμφωνία».

Η Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος είχε καλέσει, ματαίως, τον πρωθυπουργό να αλλάξει την τακτική του στους χειρισμούς τού μακεδονικού ζητήματος που οδηγούν,  όπως εύστοχα υποστήριξε, στο ξεπούλημα τής Μακεδονίας. Σωστά τού επισήμανε ότι «κατακριτέος είναι όχι μόνο εκείνος που ψήφισε τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά και εκείνος που την εφαρμόζει». Αψήφιστα!..

Κορυφαίος συνταγματολόγος ο Γιώργος Κασιμάτης έχει αποφανθεί:
   «Το όνομα της Μακεδονίας αποτελεί στοιχείο εθνικής κυριαρχίας. Η παραχώρησή του συνιστά εσχάτη προδοσία»!
   Το βαρύτερο των εθνικών εγκλημάτων είναι αυτό, η εθνική προδοσία. Και όμως ετελέσθη ομοθυμαδόν (με την αναφερθείσα τιμητική εξαίρεση).
   Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου ζητεί την «κεφαλήν επί πίνακι» της λαίδης Αγγελοπούλου. Δεν θα του κάνουν το χατίρι, αλλά επιμένει. Πες - πες κάτι θα βγει στο τέλος, έστω και αν τα βάζει με πρόσωπα που ανήκουν στο «θεσμικά απυρόβλητο».

Γιορτάζουμε την επέτειο των 200 χρόνων από την Μεγάλη Επανάσταση του 1821. Τότε ο Ελληνισμός ενωμένος κατάφερε να πλήξει καίρια, σχεδόν θανάσιμα, την αυτοκρατορία των Οθωμανών και να στήσει το νέο Ελληνικό Κράτος.

Διακόσια χρόνια μετά το φαινόμενο «ιδιωτικοποίησης τού κόσμου» προκαλεί έντεχνα φαινόμενα αρρυθμίας, κηδεμονεύει τα κοινοβούλια και τις κυβερνήσεις, εκμηδενίζει την αξία της λαϊκής ψήφου, την ρυθμιστική εξουσία και τους δημόσιους θεσμούς.

Ο Ζαν Ζιγκλέρ στην εξαιρετική ανάλυσή του «Η ιδιωτικοποίηση τού κόσμου και οι νέοι κοσμοκράτορες» επικαλείται τον Jurgen Habermas που ως διανοητής και θεσμικός κληρονόμος τής Σχολής τής Φρανκφούρτης καταθέτει τα εξής (σ.91):

«Η εκτόπιση της πολιτικής από την αγορά εκφράζεται, από το γεγονός ότι το Εθνικό κράτος χάνει σταδιακά την ικανότητά του να εισπράττει φόρους, να ενισχύει την ανάπτυξη   και να εξασφαλίζει έτσι τις θεμελιώδεις βάσεις της νομιμότητάς του. Αυτή η απώλεια δεν αντισταθμίζεται με κανένα λειτουργικό ισοδύναμο  {…}. Αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο διαφυγής των κεφαλαίων, οι εθνικές κυβερνήσεις επιδίδονται σε μια τρελή κούρσα απορρύθμισης μέσω της μείωσης του κόστους, από την οποία προκύπτουν αναίσχυντα κέρδη και παραλόγως ανήκουστες διαφορές μισθών, αύξηση της ανεργίας και κοινωνική περιθωριοποίηση ενός φτωχού πληθυσμού, που ολοένα αυξάνεται. Στο βαθμό που καταστρέφονται οι κοινωνικές συνθήκες μιας ευρύτερης πολιτικής συμμετοχής, οι δημοκρατικά λαμβανόμενες αποφάσεις, ακόμα και όταν υιοθετούνται με ένα τρόπο τυπικά ορθό, χάνουν την αξιοπιστία τους».

Ξεκίνησε η Ελληνική Προεδρία τού Συμβουλίου τής Ευρώπης. Αν και το Συμβούλιο αυτό έχει απειροελάχιστες πρακτικές αρμοδιότητες, μπορεί να αποβεί σοβαρό βήμα προβολής και ανάδειξης των εθνικών μας θέσεων. 

Η Τουρκία έχει εργαλειοποιήσει, το μεταναστευτικό ως ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κεντρικό θέμα της Ελληνικής Προεδρίας θα είναι “η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας σε συνθήκες πανδημίας”, με συγκεκριμένες προτάσεις για την αποτελεσματική διαχείριση της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, “με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της δημοκρατίας και τού κράτους δικαίου”.

Διάφορα παρατράγουδα κυκλοφορούν αναφορικά με την επέτειο των 200 χρόνων από την μεγάλη Ελληνική Επανάσταση που έπληξε θανάσιμα την οθωμανική κυριαρχία. Πρέπει όμως παντί σθένει να αποτελέσει ευκαιρία εμπέδωσης τής Εθνικής μας Ενότητας.
 

*Στέλιος Παπαθεμελής
Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης
Προσαρμοσμένη αναζήτηση