Άκου Ταγίπ... (του Γιώργου Καλλιώρα)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 11:27 Άκου Ταγίπ... (του Γιώργου Καλλιώρα)

Γράφει ο Γιώργος Καλλιώρας...

Η αλήθεια είναι ότι μετά την επέμβαση σου στην Συρία και στο Ιράκ έχεις διαμορφώσει μια κατάσταση στην οποία κανείς δεν ξέρει πια θα είναι η εξέλιξη της όταν σοβαρέψουν τα πράγματα. Όταν λέω θα σοβαρέψουν εννοώ ότι όλα θα εξαρτηθούν από το πολεμικό μέτωπο που θα ανοίξεις με κάποια σύγχρονη αξιόλογη στρατιωτική δύναμη. Δεν ξέρω αν το έχεις αντιληφθεί αλλά όλοι οι γείτονες σου είναι σε κατάσταση αναμονής. Σίγουρα έχεις αντιληφθεί ότι στα νοτιοανατολικά σύνορα σου δεν κουνιέται ψυχή. Όλοι περιμένουν. Η κατάσταση στην γειτονιά σου, μου θυμίζει την εικόνα που δεκάδες λιοντάρια κριμένα πίσω από τους θάμνους περιμένουν να πέσει η νύχτα για να ξεσκίσουν τον ελέφαντα.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όποιος ηγέτης αγαπάει την πατρίδα του Ταγίπ δεν την στέλνει στον πόλεμο. Όποιος αγαπάει την πατρίδα του μέσω της διπλωματίας που ομολογουμένως στην πατρίδα σου είναι πολύ ισχυρή, θωρακίζει τους πολίτες της.

Τα πράγματα όμως με σένα Ταγίπ είναι διαφορετικά. Εσύ είσαι ένα παιδί που δεν μεγάλωσε ποτέ. Στο μυαλό σου υπάρχουν ακόμη τα παιδικά σου όνειρα ΠΩΣ ΕΣΥ , θα κάνεις την πατρίδα σου ισχυρότερη και μεγαλύτερη όχι για το καλό της πατρίδος σου αλλά για την δική σου θέση στην ιστορία. Είσαι ένας αλαζόνας, που την αλαζονεία του την μεγαλοποίησε ο ακραίος ισλαμισμός. Αυτή αλαζονεία παρέα με τον ακραίο θρησκευτικό φανατισμό που κουβαλούσες και κουβαλάς μέσα σου σε οδήγησαν να ανεβαίνεις τα σκαλοπάτια της εξουσίας. Ουσιαστικά είσαι ένας άρπαγας, ένας Τούρκος που τα μυαλά του και η νοοτροπία του μας παραπέμπει στην εποχή της δημιουργίας της Οθωμανικής αυτοκρατορίας . Ο τρόπος που φέρεσαι στους γείτονες σου και στους πολιτικούς σου αντιπάλους παραπέμπει στην εποχή που σουλτάνοι, χρησιμοποιούσαν οποιανδήποτε βίαιο και αθέμιτο τρόπο για να κερδίσουν την εξουσία. Δεν έχεις καταλάβει ότι οι εποχές εχουν αλλάξει. Ο κόσμος έχει αλλάξει και η ίδια η πολιτική έχει αλλάξει. Γενικά ζεις στον δικό σου κόσμο με γνώμονα και πυξίδα τον ισλαμισμό των περασμένων αιώνων.

Όμως Ταγίπ ένας σωστός μουσουλμάνος σύμφωνα με τις εντολές και με την θεία προσταγή του Προφήτη είναι ταπεινός και φιλεύσπλαχνος , και με την ιδιότητα σου σαν μαθητής, σύμφωνα πάντα με τον προφήτη θα έπρεπε η πλούσια οικογένεια σου με έργα να βοηθά τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους . Εσύ Ταγίπ δεν είσαι ταπεινός, ούτε βοηθάς τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους, εσένα σε έχει διαφθείρει το χρήμα. Ένας σωστός μουσουλμάνος δεν θα έφτιαχνε ποτέ παλάτια, ούτε θα διόριζε του συγγενείς του σε διοικητικές θέσεις για να γίνουν πλουσιότεροι εις βάρος άλλων αξιότερων μουσουλμάνων. Όχι Ταγίπ στο θέμα της θρησκείας κάπου τα έχεις μπερδέψει και χρησιμοποιείς τον προφήτη εκεί που σε συμφέρει.

Αλλά ας επανέρθουμε στο στην πολύπλοκη κατάσταση που έχεις δημιουργήσει στα σύνορα σου. Τα πράγματα δεν είναι απλά και το ξέρεις, η πατρίδα σου γύρω της δεν έχει φίλους ,όλοι ψάχνουν την ευκαιρία να πέσουν πάνω στην Τουρκία και να την διαλύσουν. Θα μου πεις αυτό είναι τωρινό φαινόμενο όχι δεν είναι! Παντα έτσι ηταν το θέμα είναι ότι τώρα, έχεις κάνει την πολιτική και στρατιωτική σκακιέρα γύρω από την χωρά σου πολύ εύθραυστη και επικίνδυνη. ΟΙ ισορροπίες πια κρέμονται από μια κλωστή. Και σαν να μην έφταναν τα πράγματα με τους γείτονες σαν πονηρός ανατολίτης άνοιξες καινούργια μέτωπα με τις δυο υπερδυνάμεις . Ναι το ζήτημα των s400 καεί και καίει πολύ. Είναι κάτι που οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να σου το συγχωρέσουν. Εσύ βέβαια σαν γνήσιος ανατολίτης προσπαθείς να τους καθησυχάσεις και να τους πεις ότι τα αεροσκάφη F35 που πρόκειται να αγοράσεις από τις ΗΠΑ και είναι το αντίπαλο δέος των S400 δεν θα κινδυνεύουν ποτέ μιας θα βρίσκονται κάτω από την ίδια σημαία.

Οι Αμερικανοί βέβαια εχουν μελετήσει τα πάντα και ισχυρίζονται ότι αυτός ο παραλληλισμός είναι αδύνατον να συνυπάρξει κάτω από τα ίδια χέρια διότι στο τέλος όλα θα εις βάρος των F35.
Βέβαια εσύ ξέρεις τι λες και δεν έχεις άδικο μας και ο στόχος σου είναι άλλος. Εσένα σε ενδιαφέρει να κάνεις την χώρα σου εξοπλιστικά ανεξάρτητη. Εσύ Ταγίπ προσπαθείς να φτιάξεις μια σύγχρονη την δική σου αμυντική βιομηχανία με τα πιο σύγχρονα όπλα που διαθέτουν οι δυο υπερδυνάμεις. Έχοντας στην κατοχή σου το καλύτερο αμυντικό σύστημα στον κόσμο παράλληλα με το πλέων σύγχρονο αεροσκάφος στον κόσμο αποκτάς την απαραίτητη τεχνογνωσία για να γίνεις πανίσχυρος με την δική σου τεχνολογία και τεχνογνωσία που θα αποκτήσεις μελετώντας αυτά τους S440 και τα F35 παράλληλα . Με αλλα λόγια θα έχεις και ασπίδες και δόρατα.

Όμως Ταγίπ οι άλλοι δεν είναι βλάκες, κανένας δεν είναι πλέων χαζός και να σου θυμίσω κάτι Ταγίπ; Δυνατός στην προκειμένη περίπτωση θα γίνεις όχι όταν το θέλεις και όσο το θέλεις εσύ, αλλα όσο σου επιτρέπουν οι άλλοι που αυτή την στιγμή είναι πιο δυνατοί από εσένα. Κανένας δεν θέλει να χάσει τα δισεκατομμύρια από τα εξοπλιστικά προγράμματα που τους διαθέτεις κάθε χρόνο. Κανέναν δεν συμφέρει να αποκτήσεις δική σου πολεμική βιομηχανία με τόσο σύγχρονη τεχνογνωσία. Δεν συμφέρει ούτε τις ΗΠΑ ούτε την Ρωσία για τους δικούς τους ευνόητους λόγους ο καθένας.

Ας έρθουμε στο θέμα της Ελλάδας, ξέρεις πολύ καλά ότι μπορείς να γονατίσεις οποιονδήποτε από τους γείτονες σου αλλα στα μάτια τα δικά σου και του λαού σου δεν θα έχεις καταφέρει τίποτα αν δεν γονατίσεις την Ελλάδα. Αυτός είναι ο σκοπός και στόχος όλων των Τούρκων εθνικιστών , να νικήσουν την Ελλάδα. Να γονατίσουν τους Ρωμιούς και ξέρεις ότι δεν είναι τωρινή υπόθεση, πάντα έτσι ηταν η Ελλάδα είναι ο προαιώνιος εχθρός σου και ο κακός διάβολος της πατρίδος σου. Εσύ θέλεις να μείνεις στην ιστορία και για να το πετύχεις, σύμφωνα με την αλαζονεία σου, θα πρέπει να γονατίσεις τους Ρωμιούς .

Όμως Ταγίπ εδώ τα πράγματα σκουραίνουν. Οι Έλληνες δεν είναι γενναίοι αλλα άοπλοι άραβες πολεμιστές. Η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα με σύγχρονο στρατό και σύγχρονο νατοϊκό και ευρωπαϊκό εξοπλισμό.
Όπως ξέρεις ήδη οι Έλληνες πιλότοι της Ελληνικής πολεμικής αεροπορίας είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Την ίδια θέση πάνω κάτω έχει και το πολεμικό ναυτικό. Τα ελληνικά υποβρύχιο θεωρούνται οι καλύτεροι φονιάδες στον κόσμο.
Άσε που για να φυλαχτούμε από την δήθεν κάθοδο της Ρωσίας έχουμε κάνει τα νησιά μας αστακούς.
Εσύ βέβαια γνωρίζοντας ότι στα ελληνικά νησιά δεν μπορείς να πατήσεις πόδι και σαν παμπόνηρος ανατολίτης έκανες την άλλη μπαμπεσιά.

Έσπειρες σε όλη την Ελλάδα μουσουλμάνους μετανάστες με ιδικές εντολές σε κάποιους από αυτούς. Δηλαδή όταν έρθει η ώρα να στραφείς στρατιωτικά εναντίων τη Ελλάδος , θα φανατίσεις τους μουσουλμάνους που υπάρχουν μέσα στον Ελληνικό χώρο με σκοπό να δημιουργήσεις εξεγέρσεις μέσα στην Ελληνική επικράτεια. Και ενώ η ελληνική κοινωνία θα είναι στραμμένη με τα εσωτερικά της προβλήματα τότε θα κάνεις την κίνηση σου στα ελληνοτουρκικά σύνορα με την δικαιολογία ότι θέλεις να υπερασπιστείς τους ομοθρήσκους σου. Όμως Ταγίπ κανένας πια δεν είναι βλάκας και το Ελληνικό κράτος έχει γνώση για το τι γίνεται. Θέλω να πω πως εχουν γνώση οι φύλακες και αυτό αποδείχτηκε με το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο που τόσο πολύ σε εκνεύρισε.

Θέλεις να σου πω πιο θα είναι το πιο πιθανό σενάριο σε μια ελληνοτουρκική σύρραξη; Θα σου το πω.
Ότι θα απογειώνεται στον ουρανό της Τουρκίας θα καταρρίπτεται σαν τα κοτσύφια πάνω από τον ουρανό του Αιγαίου.
Ότι ξεμυτίζει στην θάλασσα, σαν μολύβι θα πηγαίνει στον βυθό του Αιγαίου.

Σε μικρό για την αντίληψή σου χρονικό διάστημα θα εχουν καταστραφεί όλα τα αεροδρόμια , ναύσταθμοι στρατόπεδα και κέντρα συγκοινωνιών της πατρίδος σου λόγο της Ελληνικής υπεροχής στον αέρα και στην θάλασσα.
Δεν το έχεις με την Ελλάδα Ταγίπ. Το γεωγραφικό ανάγλυφο του Εβρου, των νησιών του Αιγαίου, σε συνδυασμό με την ικανότητα των Ελλήνων αξιωματικών και την ναυτοσύνη των ελληνικών πληρωμάτων δεν σου δίνουν καμία πιθανότητα επιτυχίας
Αυτό θα το καταλάβεις από την καλή όταν ο ελληνικός στρατός θα εισβάλει στην Μικρά Ασία από τη Θράκη, και την Σμύρνη. Τι θα κάνεις τότε Ταγίπ; Ναι κάτι θα πρέπει να κάνεις άμεσα, γιατί δεν θα έχεις στο μυαλό σου μόνο την Ελληνική εισβολή. Με την πρώτη στρατιωτική αποτυχία η ήτα, πες το όπως θέλεις, όλοι οι γείτονες της πατρίδος σου θα βρουν τη ευκαιρία και θα κανουν γενική επίθεση εναντίων της χώρα σου.
Άσε θα σου πω εγώ τι θα κάνεις. Όταν λοιπών ο Ελληνικός στρατός εισβάλει στη Τουρκία έχεις μόνο μια ύστατη λύση . Να απελευθερώσεις όλους αυτούς που έχεις τόσα χρόνια στην φυλακή. Τους στρατιωτικούς και τους πολιτικούς σου αντιπάλους που τόσο πολύ σε μισούν. Αλλα αυτοί πάλι, ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα φέρουν στο μυαλό τους; Το να σώσουν την πατρίδα τους ή πως θα πώς να σε εκδικηθούν; Για μένα το σίγουρο είναι το δεύτερο και θα το κανουν. Έπειτα θα ρίξουν όλη την ευθύνη για την καταστροφή της πατρίδος σου, θα συνάψουν ειρήνη και εσύ τότε Ταγίπ θα θυμηθείς τον Μουαμάρ αλ Καντάφι και τον Σαντάμ Χουσεΐν. Ναι Ταγίπ δυστυχώς γιατί αυτή είναι η μοίρα σου. Καθένας όπως στρώνει κοιμάται.
Και δυστυχώς για σένα τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα.
Γιαυτό Ταγίπ κάτσε απέναντι από το Αιγαίο θαύμασε το, κάνε όσα όνειρα θέλεις, γαύγισε μέρα νύχτα, αλλα μην τολμήσεις γιατί την τύχη σου και την πορεία σου όπως και την πορεία της χωράς σου την καθορίζουν άλλοι.

Γιώργος Καλλιώρας

Υ/Γ Και το χειρότερο για σένα Ταγιπ είναι ότι μας έχεις εκνευρίσει. Σαν λαός είχαμε την ησυχία μας, μαλωναμε για τα πολιτικα, για τα δικα μας, μέχρι που έκανες την εμφάνιση σου. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό Ταγιπ; Ότι σαν λαός και σαν έθνος είμαστε ενωμένοι, και αποφασισμένοι εναντίον σου.
Αυτό κάτι πρέπει να σου θυμίζει. Κάθε φορά που αρέσκεσαι να αναφέρεις την πτώση της Κωνσταντινούπολης να αναφέρεις παράλληλα ότι ο ελληνισμός εκείνη την περίοδο ηταν διαμελισμένος. Αν οι Ρωμιοί εκείνη την εποχή ηταν ενωμένοι οι πρόγονοι σου θα είχαν την τύχη των Περσών στον Μαραθώνα.
Καλό σου βράδυ και φρόνιμα ..

Προσαρμοσμένη αναζήτηση