Επανασύσταση Πανεπιστημίου Στερεάς (του Κώστα Χαντζή)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 22:14 Επανασύσταση Πανεπιστημίου Στερεάς (του Κώστα Χαντζή)

Γράφει ο γιατρός (ΩΡΛ), Κώστας Χαντζής.

Αξιότιμε Κε Δήμαρχε καλημέρα σας,

Απευθύνομαι σε σας ως εκλεγμένο προεστό αυτής της πόλης  και ως εκ της θέσεώς σας υπερκομματικό πρόσωπο.

Θα  μπορούσα να έλθω στο γραφείο σας και να συζητήσουμε αυτά, θέλω όμως να τα πληροφορηθούν και να λάβουν θέση και άλλα πρόσωπα εξουσίας και συμπολίτες μας.

Όπως ξέρετε με πρωτοβουλία αρχών, συλλόγων και πολιτών στην πόλη μας είχε ιδρυθεί Πανεπιστήμιο ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, όπως και στις άλλες περιφέρειες της χώρας  μας .

Κάθε αρχή και δυσκολία  για κάθε πνευματικό ίδρυμα.  Διάφοροι φορείς της πόλης μας με  τεκμηριωμένες  προσπάθειες , συνέταξαν μελέτη  εξέλιξης - βελτίωσης του Πανεπιστημίου Στερεάς, προτείνοντες την ίδρυση Σχολής Ελληνικού Πολιτισμού, που είναι  η βάση εξέλιξης όλων των σύγχρονων πολιτισμών με ξενόγλωσσα τμήματα,  για την προσέλκυση ξένων φοιτητών  (με δίδακτρα για τους ξένους ) και μεταπτυχιακών προγραμμάτων στους Δελφούς. 

Η εισήγηση είχε γίνει δεκτή ως καινοτόμος, εξωστρεφής και σύμφωνη με τους νόμους Ανώτατης εκπαίδευσης από την τότε Υπουργό Παιδείας κα  Διαμαντοπούλου.

Περιττόν εδώ να υπενθυμίσω  τα πολλαπλά οφέλη για τον τόπο μας και την περιοχή μας.   Αντί ανάπτυξης και εξέλιξης , ο κος  Αρβανιτόπουλος, Υπουργός Παιδείας σε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας,την εποχή των μνημονίων και με πρόσχημα την οικονομία, κατήργησε το Πανεπιστήμιο Στερεάς. 

Δεν είχε τη γενναιότητα να μας πει  ποιο ήταν το οικονομικό βάρος που γλύτωσε η χώρα και δεν είχε την ευγένεια και τον σεβασμό,  αφού το προσκόλλησε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να το μετονομάσει σε Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας- Στερεάς κατά το πρότυπο της υγειονομικής περιφέρειας Θεσσαλίας - Στερεάς και να ρίξει χρυσόσκονη στα μάτια των κατοίκων της περιφέρειας Στερεάς,  μειώνοντάς τους έτσι το αίσθημα μειονεξίας και υποτίμησης σε σχέση με κατοίκους άλλων περιφερειών. 

Τώρα που θα έρθουν τα πακέτα ανάκαμψης της οικονομίας και που λόγω πανδημίας δεν ισχύουν οι αυστηροί δημοσιονομικοί περιορισμοί,  σας παρακαλώ συγκαλέστε σύσκεψη του κ. Υπουργού Οικονομικών,  των κ.κ. Βουλευτών Φθιώτιδας, του κ. Περιφερειάρχη και  διεκδικήστε την  επανασύσταση του Πανεπιστημίου Στερεάς. 

Μελλοντικά μπορείτε να το διευρύνετε  σε όλη την περιφέρεια Στερεάς, αφού τους υπενθυμίσετε και τονίσετε την αξία και την δύναμη της περιφερειακής συνείδησης.   Νομίζω οτι η Περιφέρεια Στερεάς και
σύσσωμος ο Δήμος Λαμιέων θα στηρίξει την πρωτοβουλία σας, γι αυτό και παρακαλώ τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου  και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  να το θέσουν ως θέμα συζήτησης σε μελλοντική συνεδρίαση των συμβουλίων τους.

Νομίζω επίσης ότι όλοι οι επιστημονικοί, επαγγελματικοί σύλλογοι και η πρωτοβουλία Πολιτών,  όπως και παλαιότερα, θα σας υποστηρίξουν και θα σταθούν δίπλα σας.  Εάν η προσπάθεια ευδοκιμήσει οι κάτοικοι του Δήμου μας  και όλης της περιφέρειάς μας θα το εκτιμήσουν και θα σας ευγνωμονούν. 

Για να ευδοκιμήσει όμως μια προσπάθεια πρέπει να αρχίσει, να αρχίσει  με δύναμη,  με σθένος,  με παλληκαριά, με διάθεση σύγκρουσης,  εάν απαιτηθεί.και με αυτοπεποίθηση ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Καλή υιοθεσία της πρότασής μου και γενναία αρχή  εύχομαι, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ

 Με εκτίμηση
 
Κώστας Χαντζής
Ιατρός  ΩΡΛαρυγγολόγος          
 
Λαμία  22/09/2020
Προσαρμοσμένη αναζήτηση