Με αφορμή την Ημέρα των ηλικιωμένων (Χριστίνα Πρίμπα)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 12:20 Με αφορμή την Ημέρα των ηλικιωμένων (Χριστίνα Πρίμπα)

Γράφει η Χριστίνα Πρίμπα...

Κορμί τσακισμένο αλλά βλέμμα περήφανο , ζωή βασανισμένη αλλά δοκιμασμένη στα δύσκολα μονοπάτια της .

Είναι πραγματική ευλογία να υπάρχει στην οικογένεια γιαγιά και παππούς.

Στυλοβάτες της κοινωνίας μας . Είναι οι σούπερ ήρωες της ελληνικής οικογένειας .

Αθόρυβα , διακριτικά και πάνω απ' όλα με αγάπη μεταγγίζουν  τη σοφία τους  στη ψυχή μας .

Σε αυτή τη συγκυρία που κινδυνεύουν περισσότερο από  ποτέ ας τους σεβαστούμε και ας τους προστατεύσουμε ! Είναι η μητέρα μας ,ο πατέρας μας ,η γιαγιά μας,ο παππούς μας !

Τα νέα δεδομένα που έχει φέρει στη ζωή μας ο κορωνοϊός επιβάλλουν την παραμονή τους στο σπίτι, την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων ώστε να μειωθεί ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού και να επανέλθει η ζωή όλων μας στην κανονικότητα.

«...το θαύμα της ιατρικής του 2020 είναι να βελτιώσει την ποιότητα ζωής ακριβώς αυτών των ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους είναι οι μανάδες και οι πατεράδες μας, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας. Τιμούμε και σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους. Αλλά κυρίως αυτούς. Δεν μπορούμε να υπάρξουμε χωρίς αυτούς. Δεν έχουμε ταυτότητα χωρίς αυτούς». Αυτές οι συναισθηματικά φορτισμένες λέξεις από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα μας συγκλόνισαν όλους πριν λίγο καιρό .

Ας προσπαθήσουμε να μείνουμε όλοι υγιείς, ήρεμοι και ας προστατεύσουμε τους αγαπημένους μας μέχρι να επιστρέψουμε στις ζωές μας.

Στο μεταξύ, ας εμπιστευτούμε την τεχνολογία, ένα σημαντικό «φίλο» που τέτοιες στιγμές έχει τη δύναμη να κρατάει τις οικογένειες ενωμένες και τους παππούδες και τις γιαγιάδες γερούς και περήφανους.

ΥΓ. Η σκέψη μας σήμερα στον οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεημονα!

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΡΙΜΠΑ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση