Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γέμισε η Ελλάδα ιδεοληπτικούς Καλικάτζαρους (του Δημήτρη Κακαβά)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 20:15 Γέμισε η Ελλάδα ιδεοληπτικούς Καλικάτζαρους (του Δημήτρη Κακαβά)

   Γράφει ο Δημήτρης Κακαβάς...

Ολόκληρος ο πλανήτης χθες παρακολούθησε με έντονο ενδιαφέρον την ορκωμοσία του νέου Πλανητάρχη. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά βεβαίως! Πρόκειται για τον άνθρωπο που ουσιαστικά ρυθμίζει τις τύχες ολόκληρου του πλανήτη. Ο πρόεδρος της μεγαλύτερης και πιο ελεύθερης Δημοκρατίας. Αυτής της ίδιας ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ δημοκρατίας που έφτασε στα όρια, ή ίσως και να τα ξεπέρασε, της προκλητικής αυταρχικότητας, της κατάλυσης των θεσμών και εν τέλει της απαξίωσης της ίδιας της υπόστασής της. Κι όλα αυτά γιατί οι βασικοί υποστηρικτές της, οι Πολίτες, της γύρισαν την πλάτη! Είναι οι ίδιοι Πολίτες που την «γέννησαν» και την μεγάλωσαν που τα τελευταία χρόνια την εγκατέλειψαν στην τύχη της.

   Αυτή την «εγκατάλειψη» μυρίστηκαν οι διάφοροι περιθωριακοί και την εκμεταλλεύτηκαν. Εκμεταλλεύτηκαν και την ευκαιρία αλλά και την Δημοκρατία! Ολόκληρη η ανθρωπότητα παρακολουθούσε επί 4 χρόνια τον αυθάδη, προκλητικό και κομπορρημονούντα Πρόεδρο να σκυλεύει στο «σώμα» της παρατημένης και μισοχαμένης δημοκρατίας! Και κανείς δεν μπορούσε να προσφέρει βοήθεια. Γιατί ήταν Πρόεδρος. Εκλεγμένος Πρόεδρος. Αυτοί είναι οι κανόνες της δημοκρατίας και πρέπει να τηρούνται. Και μέχρι την τελευταία στιγμή, την στιγμή που η δημοκρατία ορίζει και περιμένει την αλλαγή, το τέλος του μαρτυρίου, οι περιθωριακοί την ξεμάλλιαζαν, την βίαζαν! Γιατί βρήκαν την ευκαιρία. Γιατί αυτό ξέρουν, αυτό κάνουν. Έτσι είναι φτιαγμένοι οι καλικάτζαροι της κοινωνίας των ανθρώπων. Οι ιδεοληπτικοί Καλικάτζαροι!

    Οι Καλικάτζαροι αυτοί, δεν αποτελούν ενδημικό είδος της Αμερικής. Όχι βέβαια. Είναι ένα είδος που επιβιώνει, όχι μέσα, αλλά στο περιθώριο κάθε κοινωνίας ανθρώπων. Και μάλιστα είναι φορές που σε άλλους τόπους είναι πιο άγριο, πιο επιθετικό και πιο αχόρταγο. Ίσως και αυτό το είδος, το Αμερικανικό, να είναι τελικά και το πιο ήπιο σε αγριότητα και επιθετικές διαθέσεις.

    Οι δικοί μας εδώ στην Ελλάδα, οι ντόπιοι, είναι πιο εξελιγμένοι. Δεν κυκλοφορούν με κέρατα και προβιές, όπως οι Αμερικάνοι αλλά κουβαλούν κι αυτοί όπλα. Όχι φανερά όπως οι Αμερικάνοι αλλά κρυμμένα. Ένα άλλο κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ότι και οι δικοί μας ισχυρίζονται ότι έχουν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην βία. Και ότι την βία αυτή την ασκούν για τον Λαό! Με αυτούς τους γελοίους ισχυρισμούς έχουν σκοτώσει δεκάδες Έλληνες, έχουν ανατινάξει αυτοκίνητα, έχουν κάψει κτήρια μαζί με αθώες ψυχές που βρίσκονταν μέσα. Κυκλοφορούν, όπως όλοι οι Καλικάτζαροι, νύχτα. Ότι βρουν το αρπάζουν και λένε ότι είναι για … καλό! Μόλις βρουν την ευκαιρία, παίρνουν αγκαλιά τους εγκληματίες και δολοφόνους του συναφιού τους και βολτάρουν προκλητικά και επιδεικτικά σε κεντρικούς δρόμους!

   Κυκλοφορούν σε συγκεκριμένες περιοχές που είναι αποκλειστικά για Καλικάτζαρους. Και από καιρού εις καιρόν εισβάλουν σε χώρους που ξέρουν ότι θα βρουν «φρέσκο αίμα», όπως τα Πανεπιστήμια, και προσπαθούν να μολύνουν όσους περισσότερους μπορούν. Στην Ελλάδα δεν ανήκουν όλοι στην ίδια τάξη, όπως αλλού. Όχι. Οι δικοί μας είναι πιο εξελιγμένοι. Ανήκουν σε διαφορετικές κάστες. Υπάρχουν απλοί καλικάτζαροι, με συνήθως μειωμένη ικανότητα αντίληψης. Υπάρχουν άλλοι πιο ικανοί που μπορούν να σκέφτονται και να σχεδιάζουν. Επίσης απαντώνται και πιο εξελιγμένες μορφές τους. Έχουμε Καλικάτζαρους Βουλευτές που πίνουν αχόρταγα το αίμα της Ελλαδίτσας δεκαετίες τώρα. Έχουμε άλλους με κουστούμια Καθηγητών που έχουν εξειδίκευση στο να «μπολιάζουν» με το φαρμάκι τους, όσους από τους μαθητές τους μπορούν! Αυτοί οι τελευταίοι έχουν και την μεγαλύτερη αγωνία απ’ όλους! Φοβούνται μήπως μια μέρα αποκαλυφθούν. Όχι για το «μπόλιασμα» στην νεολαία. Όχι. Γιατί αυτοί είναι μαθημένοι, δεκαετίες τώρα να «επιπλέουν» πάνω στα ζόμπι που έχουν «μπολιάσει». Μ’ αυτό το έξυπνο κόλπο, καρπώνονται δεκάδες εκατομμύρια από επιδοτήσεις, προγράμματα, αναθέσεις και δεν συμμαζεύεται. Μ’ αυτά μπορούν και μεταμφιέζονται από Καλικάτζαροι σε κανονικούς ανθρώπους, αλλά και να συντηρούν και τους υπόλοιπους της αγέλης! Γι’ αυτό και το τελευταίο διάστημα είναι πολύ ταραγμένοι γιατί άκουσαν ότι το κόλπο τους μαθεύτηκε και μάλλον θα περιοριστεί η παντοκρατορία τους.

   Όλοι αυτοί οι ντόπιοι ιδεοληπτικοί Καλικάτζαροι, ξαναβγήκαν απ’ τις τρύπες τους τις τελευταίες ημέρες και άρχισαν να δαγκώνουν πάλι την Δημοκρατία μας. Στην αρχή μια μικρή ομάδα σε κόκκινες αποχρώσεις με ένα αστέρι στην κορυφή, άρχισαν να γρυλίζουν ότι ένας δικός τους, κατά συρροή δολοφόνος, δεν περνάει καλά στην φυλακή! Στην συνέχεια μια μεγαλύτερη ομάδα, από αυτούς με τα πανεπιστημιακά κουστούμια, έκανε ακριβώς το ίδιο. Φυσικά και οι δύο αγέλες ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται την δημοκρατία που … ξεσκίζουν!

   Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι όπως στην Αμερική ήρθε η ώρα που η κανονικότητα επανήλθε και «πρόγκηξε» τους Αμερικανούς καλικάτζαρους, έτσι κι εδώ θα φτάσει σύντομα η ώρα που η κανονικότητα θα πάρει την σκούπα» και θα κυνηγήσει και τους δικούς μας πίσω στις βρώμικες τρύπες τους.

Δημήτριος Χρ. Κακαβάς