Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από τον κορωνοϊό στην «ανθρωποφαγία» και… πάλι από την αρχή!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 12:46 Από τον κορωνοϊό στην «ανθρωποφαγία» και… πάλι από την αρχή!

Γράφει η Σοφία Σταυράκη

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος ακριβώς από την έλευση του αόρατου εχθρού στην Χώρα μας του κορωνοϊού. Ένας χρόνος με εγκλεισμό, μέτρα, απαγορεύσεις αναγκαίες μεν για την προστασία της υγείας μας, αρνητικές δε ως προς τις συνέπειες στην ψυχολογία μας.

Τί συνέβη, λοιπόν?

Μια ανελέητη μάχη κατά του αοράτου με αρκετό κόσμο να χάνει την ζωή του, μια ξέφρενη δράση των επιστημόνων για να αναχαιτίσουν τον εχθρό, ένα τεράστιο χτύπημα στην οικονομία της Χώρας μας και μια αδιανόητη κούραση στον κόσμο.

Μέσα σε όλα αυτά ήρθαν και τα σκάνδαλα, που ναι μεν ξεχώρισαν την "ήρα από το στάρι", αλλά ταυτόχρονα πυροδότησαν την ψυχολογική κόπωση του κόσμου και έδωσαν ένα νέο ενδιαφέρον… Ποιος θα κατασπαράξει ποιον αδιακρίτως και ποιος τομέας θα γίνει περισσότερο "ρεζίλι". Και μιλώ για την λεγόμενη ανθρωποφαγία, η οποία μεταξύ άλλων έκανε χιλιάδες κόσμο να τρέμει, έστω κι αν άνηκε στο υγιές κομμάτι της κοινωνίας.

Αυτή η ιστορία της κοινής μας ταλαιπωρίας, της κοινής μας προσπάθειας για επιβίωση σε κάθε τομέα, έφερε στην επιφάνεια παθογένειες, που επί χρόνια λίμναζαν και θόλωναν τα νερά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έντονη καχυποψία ως προς όλα, παραβλέποντας, όμως, και υγιείς πράξεις στην κοινωνία, οι οποίες εξακολουθούν να υπάρχουν!

Έστω κι έτσι αν έχουν τα πράγματα, οφείλουμε να δούμε πέρα από τον μικρόκοσμό μας και να προσπαθήσουμε με όσο κουράγιο μας έμεινε, να ξαναπιάσουμε από την αρχή την έννοια ΑΝΘΡΩΠΟΣ, να καλλιεργήσουμε την υπομονή, την αλληλοβοήθεια, την αλληλοσυμπαράσταση, την αισιοδοξία και την αγάπη.

Γιατί μόνο έτσι θα κρατηθούμε -ψυχή τε και σώματι- υγιείς και θα είναι μια καλή ευκαιρία να βγει κάτι νέο και καλό για όλους μας!

Ποτέ δεν είναι αργά...

Σοφία Σταυράκη

Δικηγόρος