Επιστράτευση ιατρών για την πανδημία covid-19 (του Αθανάσιου Γιαννόπουλου)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 15:26 Επιστράτευση ιατρών για την πανδημία covid-19 (του Αθανάσιου Γιαννόπουλου)

Από πολύ νωρίς έπρεπε να έχουν ασχοληθεί οι αρμόδιοι Υπουργοί με το PLAN B και PLAN C της πανδημίας του COVID 19.

Άκουγα όλες αυτές τις ημέρες που μίλαγαν για επίταξη ιατρών!!!

Ευτυχώς κατάλαβαν το λάθος ότι δεν πρόκειται περί επιτάξεως ατόμων αλλά περί πολιτικής επιστρατεύσεως ιατρών.

Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι οι ιατροί βάσει του όρκου τους υπό οποιεσδήποτε συνθήκες είναι συστρατευόμενοι κοντά στους ασθενείς. 

Θα έπρεπε όμως λόγω των μεγάλων αναγκών να έχουν επιστρατευθεί ιατροί Πνευμονολόγοι – Παθολόγοι – Γενικοί Ιατροί – Εντατικολόγοι – Αναισθησιολόγοι, που μόλις πρόσφατα έχουν τελειώσει την ειδικότητα γιατί η ιατρική η νοσοκομειακή είναι διαφορετική από την άσκηση της ελεύθερης ιδιωτικής ιατρικής. 

Θα έπρεπε όμως - που μπορούν και τώρα - άμεσα να πληρωθούν οι θέσεις που είναι σε εκκρεμότητα κρίσεων αυτών των ειδικοτήτων σε όλες τις ΥΠΕ αλλά και παράλληλα οι ιατροί στις ειδικότητες αυτές που είναι σε αναμονή έναρξης ειδικότητας (που είναι π.χ. στη Περιφέρεια Αττικής γύρω στους 300 ιατρούς) να διορισθούν καθ’ υπέρβαση στα Νοσοκομεία ως υπεράριθμοι για έναρξη ειδικότητας αξιοποιούμενοι σε πρώτη φάση στις μονάδες COVID και μετά ΟΧΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ αλλά με πράξη νομοθετικού περιεχομένου ως υπεράριθμοι να συνεχίσουν την ειδικότητά των σύμφωνα με τις προτιμήσεις που έχουν δηλώσει.

Το σύστημα οικονομικά κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί υπερμέτρως, αλλά θα έχουμε μια μεγάλη επάρκεια ιατρικού προσωπικού νέων ιατρών που θα μπορέσουν κάλλιστα με πληρότητα και ακρίβεια να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πάσχοντες ασθενείς.

Και βέβαια παραμένω στις θέσεις μου όπως εδώ και μήνες έχω διατυπώσει ότι στο PLAN C που βρισκόμαστε τώρα θα πρέπει να καταλήξουμε σε ΕΠΙΤΑΞΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.

κ. Πρωθυπουργέ,

κ. Υπουργέ,

προχωρήστε άμεσα σε αυτές τις κινήσεις διότι φοβάμαι ότι θα ζήσουμε χειρότερες στιγμές και θα έχετε την απόλυτη ευθύνη. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εάν καταρρεύσει το Σύστημα Υγείας υπαιτιότητί σας θα καταρρεύσει και η Κυβέρνηση.

Αθανάσιος Γιαννόπουλος

Καθηγητής Χειρουργικής

τ. Υφυπουργός Υγείας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση