Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περί εμβολίων...

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 09:59 Περί εμβολίων...

Γράφει ο ιατρός Γιάννης Θεοδωρακόπουλος

Επειδή συχνά με ερωτούν, όπως και τους άλλους συναδέλφους , εάν πρέπει να εμβολιαστούν συμπολίτες μου, έχω την εξής άποψη: Εάν εξαιρέσουμε  άτομα με γνωστές παθήσεις που θα μπορούσαν  αποτρέψουν τον εμβολιασμό και που το ξέρουν  οι ίδιοι αλλά και οι γιατροί τους ,όλοι οι άλλοι πρέπει και μπορούν να εμβολιαστούν με μια προϋπόθεση : να έχουν μετά τον εμβολιασμό  άτομο που θα τους υποστηρίξει, ιδίως τις νυκτερινές ώρες, με θερμομέτρηση ,υγρές ψυχρές κομπρέσες  σε πρήξιμο στο σημείο του εμβολίου, με αντιπυρετικά και αν χρειασθεί με τηλέφωνο στο γιατρό η στον ΕΟΔΥ. Πάντα φορώντας μάσκα αφού ΜΑΣΚΑ ΠΑΝΤΟΥ, και με δεδομένο ότι τα εμβόλια γίνονται χωρίς να προηγηθεί rapid η μοριακό τεστ. Έτσι οι μοναχικοί άνθρωποι διαζευγμένοι κλπ  πρέπει να σκεφθούν να εξασφαλίσουν άτομο για 8-10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό τους ιδίως τις νυκτερινές  ώρες, παρότι οι επιπλοκές των εμβολίων είναι αμελητέες ,και να εργάζονται κανονικά.

Όσον αφορά τη μάσκα.  Έχει γίνει διασπορά από το κατέβασμα της μάσκας στο πηγούνι. Αυτό είναι καταστροφικό . Διότι πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι το μεγάλο υιικού φορτίο προέρχεται από τις ρινικές εκκρίσεις , έτσι κάνουν rapid  από την μύτη. Εάν  λοιπόν σε μια συγκέντρωση σε κλειστό χώρο ,μέσο μεταφοράς κλπ όλοι φορούν μάσκα και μάλιστα κοινή απλή χειρουργική  μιας χρήσης και κάποιος την κατεβάσει και φταρνιστεί πρακτικά τους έχει όλους μολύνει σε λίγα λεπτά.Διότι αυτές οι μάσκες προστατεύουν τους άλλους και όχι τον φέροντα. Και εδώ εισέρχεται η αστική ευθύνη. Γνώριζε ο φταρνιστείς ότι ήταν θετικός ,μπορεί και ασυμπτωματικός, και θα πρεπε να ήταν σε καραντίνα είτε διότι είχε δηλωθεί στον ΕΟΔΥ είτε  χωρίς να το έχει αναφέρει.

Έτσι λοιπόν σε κλειστούς μη καλά αεριζόμενους χώρους, SUPER MARKET, μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει διπλή μάσκα χειρουργική και υφασμάτινη ή δύο χειρουργικές ανάποδα η έξω.

Θεοδωρακόπουλος Iωάννης
ιατρός