Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκατέστησε το κύρος και την αξιοπιστία της Ελλάδας"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Μαΐου 2021 20:43 "Πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκατέστησε το κύρος και την αξιοπιστία της Ελλάδας"

Άρθρο του Βουλευτή Φθιώτιδας Θέμη Χειμάρα στην εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ"

Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια χαρακτηριζόταν από εσωστρέφεια, οικονομική ύφεση και πολιτική αστάθεια.

Η προηγούμενη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απεδείχθη κατώτερη των περιστάσεων και ο ελληνικός λαός το 2019 έδωσε κατηγορηματική λαϊκή ετυμηγορία, αναδεικνύοντας τη Νέα Δημοκρατία ως την κυρίαρχη, αυτοδύναμη πολιτική δύναμη που ήταν η πιο ικανή και κατάλληλη για να πάει τη χώρα μπροστά.

Στο πνεύμα αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του δήλωση μετά τις εκλογές, είπε ότι είναι ο «Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων», στέλνοντας έτσι ένα ενωτικό μήνυμα, θέτοντας παράλληλα τα «θεμέλια» της κυβερνητικής πολιτικής που πλέον θα ασκούσε, με στόχο την αποκατάσταση της χώρας στο εσωτερικό αλλά και της «εικόνας» της στο εξωτερικό, στο διεθνές πολιτικό και οικονομικό «γίγνεσθαι».

Έχοντας σαφή λαϊκή υποστήριξη και δύναμη, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε μια σειρά απρόσμενων προκλήσεων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, τόσο με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού που οδήγησε στα επεισόδια του Έβρου, όσο και με την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων με το ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis».

Και στις δύο περιπτώσεις, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά της, κινήθηκε αποτελεσματικά, αξιοποιώντας στο μέγιστο όλα τα μέσα που διέθετε.

Κινητοποίησε άμεσα τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ μέσω ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, διαμόρφωσε σημαντικές περιφερειακές συμμαχίες και ευρωπαϊκά ερείσματα, προασπίζοντας τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα.

Στη «μάχη» κατά του κορονοϊού, λάβαμε εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα, με αποτέλεσμα να διαχειριστούμε την πανδημία πιο αποτελεσματικά, συγκριτικά με πολλούς εταίρους μας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δική του πρωτοβουλία κατάφερε να κάνει πραγματικότητα και το «πιστοποιητικό εμβολιασμού».

Η ιδέα του Πρωθυπουργού έτυχε συνολικής αποδοχής από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον ίδιο αφενός να «πιστώνεται» μια προσωπική επιτυχία και αφετέρου να διαφαίνεται ως ένας από τους πιο σημαντικούς Ευρωπαίους ηγέτες, κάτι που πολλοί αναγνωρίζουν.

Σε συνδυασμό με τα παραπάνω, συνεχίζεται αδιάλειπτα και με γρήγορους ρυθμούς ο εκσυγχρονισμός και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, που προσελκύει και διαμορφώνει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για επενδύσεις, που επιφέρουν οικονομική ανάπτυξη και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας.

Στον στρατηγικό αυτό στόχο, εντάσσεται και το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», που όχι μόνο θεωρείται ένα από τα καλύτερα στην ΕΕ, αλλά ακόμα σηματοδοτεί την μετάβαση μας σε μια νέα εποχή.

Με αυτούς τους τρόπους, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να αποκαταστήσει την αξιοπιστία και το κύρος της χώρας μας, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις να κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και περηφάνεια.