Πλησιάζει η «Ώρα της Αλήθειας» για τους ανεμβολίαστους

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 12:34 Πλησιάζει η «Ώρα της Αλήθειας» για τους ανεμβολίαστους

Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας.

Έχω στην κυριολεξία εξαντληθεί να ακούω και να διαβάζω και να ξανακούω και να ξαναδιαβάζω αυστηρές δηλώσεις, ήπιες δηλώσεις, απλές συστάσεις, επιστημονικές αναλύσεις , εκκλήσεις, μέχρι και παρακλήσεις γιατρών, καθηγητών, πολιτικών και άλλων ανθρώπων, δημοσιογράφων και άλλων πολλών «ειδικοτήτων» και κατά τεκμήριο σοβαρών  για την ανάγκη εμβολιασμού.

Δεν θα κάνω το ίδιο γιατί ο λόγος μου προφανώς δεν «μετράει» απέναντι στους αρνητές και τους πάσης φύσεως «Τσιτσιπάδες» αλλά φυσικά, δεν θα κάνω και το αντίθετο. Ούτε θα μείνω άφωνος. Και έναν μονάχα πείσμονα «αρνητή»να επηρεάσω, θα έχω σημειώσει μια σημαντική επιτυχία. Αν ο καθένας από εμάς, τους «μη αρνητές» καταφέρει να πείσει ΕΝΑΝ αρνητή του εμβολίου, αντιλαμβάνεστε ότι ο στόχος μας θα έχει επιτευχθεί.  Και δεν θα χρειαστούν σκληρότερα μέτρα – που θα έχουν πολλαπλές συνέπειες- και πολύ παραπάνω, δεν θα χρειαστεί να επιβληθεί  η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Μέχρι τότε βέβαια θα έχουμε θρηνήσει ΠΟΛΛΟΥΣ ακόμα νεκρούς, θα έχουμε δει ΠΟΛΛΕΣ ακόμα επιχειρήσεις να χρεοκοπούν και να κλείνουν, ΠΟΛΛΕΣ ακόμα οικογένειες να έχουν αποχαιρετίσει μέλη τους ή -στην καλύτερη περίπτωση- χιλιάδες οικογένειες να έχουν λιώσει έξω από τις εντατικές περιμένοντας την έκβαση της οδυνηρής περιπέτειας  «δικών»τους  μελών.

Θα επαναλάβω την πεποίθησή μου ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να παίρνει τις δικές του αποφάσεις γιατί «Δημοκρατία έχουμε». Να παίρνει τις δικές του αποφάσεις λη να κάνει «ότι γουστάρει» Γιατί μέχρι πού φτάνει η ελευθερία ΣΟΥ όταν η άσκηση του δικαιώματός ΣΟΥ απειλεί την υγεία ΜΟΥ;

Κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα που περνά , λαμβάνονται διάφορες επί μέρους αποφάσεις αλλά  είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό  , θέλει όμως – και είναι υποχρεωμένη- να κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να περιορίσει τα κρούσματα, τις εισαγωγές, τις εισόδους σε ΜΕΘ, τις διασωληνώσεις  και φυσικά τους θανάτους . Έτσι λοιπόν, κάθε μια-δυο μέρες λαμβάνονται και καινούργιες αποφάσεις που προστατεύουν τους εμβολιασμένους χωρίς να τους στερούν ένα φυσιολογικό τρόπο ζωής και ταυτόχρονα «ζορίζοντας τους ανεμβολίαστους, περιορίζοντας κάποιες κινήσεις και δραστηριότητές τους.

Για το ποιες θα είναι οι επόμενες αλλαγές, ακούμε πολλά και διάφορα τις τελευταίες μέρες. Με τον πιο «ευγενή» αλλά και ευκολονόητο τρόπο , προσπάθησε να εξηγήσει τι πρόκειται να συμβεί, ο υπουργός Γεωργιάδης λέγοντας: «Είναι προφανές ότι πηγαίνουμε σε έναν δύσκολο χειμώνα, γιατί δυστυχώς μια μικρή -αλλά όχι ασήμαντη- μειοψηφία των πολιτών έχει αποφασίσει να τινάξει το σύστημα υγείας της χώρας μας στον αέρα» Και εξήγησε με λίγα λόγια ότι υπάρχει ένα πλαίσιο που θα εφαρμοστεί σήμερα -αύριο , καθώς η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να ξανακάνει λοκντάουν, διευκρινίζοντας ότι «δεν έχει δικαίωμα να επιβάλει λοκντάουν» γιατί αυτό θα τιμωρούσε τους εμβολιασμένους πολίτες. Οι οποίοι ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις τους.

Και ενώ ο κ. Γεωργιάδης, συνήθως μιλά πολύ, αυτή τη φορά ήταν λακωνικός. Είπε: « Δεν συζητείται καν για τον χειμώνα η είσοδος ανεμβολίαστων πολιτών σε χώρους διασκέδασης,εστίασης και ψυχαγωγίας». Δηλαδή: Οι ανεμβολίαστοι, «δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά».

Και προσέξτε: ΔΕΝ θα είναι τιμωρία. Θα είναι δικαιοσύνη. Και ισότητα. Έχεις δικαίωμα να μην εμβολιαστείς αλλά δεν έχεις δικαίωμα να συγχρωτιστείς με εμβολιασμένους.

Δημήτρης Κωνσταντάρας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση