Περί κορωνοϊού και των όσων επιφέρει (του Κώστα Χαντζή)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 08:36 Περί κορωνοϊού και των όσων επιφέρει (του Κώστα Χαντζή)

Γράφει ο ιατρός Κώστας  Χαντζής.

Κε διευθυντά  θα σας ζητήσω ξανά να φιλοξενήσετε τις πιο κάτω σκέψεις μου

Αφορμή για  να ασχοληθώ είναι η ανακοίνωση εργαζομένων στο  ΕΚΑΒ και  στα  Δημόσια Νοσοκομεία, ότι απεργούν λόγω υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, ζητούν άλλους τρόπους πειθούς.  Τα εμβόλια κυκλοφορούν εδώ και 10 μήνες.

Δεν είναι η ιδανική λύση και έχουν όπως όλα τα φάρμακα κάποιες παρενέργειες.  Δημιουργήθηκαν γρήγορα ,γιατί υπήρχε πακτωλός χρηματοδότησης,  υπήρχαν  προαγορές  , υπήρχαν προσπάθειες ευόδωσης φαρμακοθεραπείας με  m-RNA  εδώ και 40 χρόνια και υπήρχε κοινή πλατφόρμα πληροφόρησης πάνω στην έρευνα όλων των εταιρειών.    Αυτά οδήγησαν στην ταχεία παραγωγή τους και η ανάγκη στην προσωρινή και τώρα και στην κανονική άδεια χρήσης. 

 Η εμπειρία έδειξε ότι είναι ασφαλή,  με ελάχιστες δυσμενείς παρενέργειες  και κατά  περίπου  90%  αποτελεσματικά στην προφύλαξη από βαριά νόσηση  και θάνατο.  Δεν είναι πανάκεια ούτε 100% ασφαλή, 100% αθώα, 100% αποτελεσματικά. Και οι εμβολιασμένοι νοσούν,   ευτυχώς ελαφρά και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν.   Για να εξαφανιστεί ο κορωνοϊός από  προσώπου γης πρέπει ταυτόχρονα  παγκόσμια ή να εμβολιαστεί    ο πληθυσμός της γης  ή  να νοσήσει,  το δεύτερο ειναι  απευκτέο,   το πρώτο επιθυμητό αλλά αδύνατον για πολλούς λόγους, αδυναμία παραγωγής, αδυναμία διανομής και συντήρησης εμβολίων, διαφορετική εμβολιαστική κάλυψη  απο χώρα σε χώρα και  απο περιοχή σε περιοχή ακόμη και της ίδιας χώρας,  κάλυψη διαφορετικών ηλικιακών ομάδων,  μη κάλυψη ατόμων  <16 χρόνων.

Όσο ο ιός  δεν εξαφανίζεται  δημιουργούνται  νέα στελέχη   δια μεταλλάξεως.  Η  μετάλλαξη σπάνια οδηγεί σε ασθενέστερους ιούς.   Ο ιός μεταλλάσσεται για να επιβιώσει ,  γι' αυτό και γίνεται πιο ισχυρός.   
Για να αποτραπεί η περαιτέρω μετάλλαξη και η δημιουργία πιο νοσογόνων ίσως και πιο  θανατηφόρων ιών  απαιτείται τείχος ανοσίας.   Εάν υπολογίσουμε ότι οι περισσότεροι ανήλικοι  δεν θα εμβολιαστούν,  η
δημιουργία τείχους ανοσίας πρέπει να γίνει με εμβολιασμό  ή νόσηση σχεδόν ολόκληρου του ενήλικου πληθυσμού.    Στην ομαλή λειτουργία του κράτους μας και της κοινωνίας μας κάποια επαγγέλματα είναι άκρως απαραίτητα, ΕΚΑΒ,  νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, στρατός, αστυνομία, πυροσβεστική, λιμενικό, οδηγοί τρένων, πλοίων, μέσων μαζικής μεταφοράς γενικότερα. 

Διά της νοσήσεως κάποιων απο τους παραπάνω,  λόγω θέσεως και επειδή η μετάλλαξη Δ , που κυριαρχεί στη χώρα μας,  αργεί 5,8 ημέρες κατά μέσο όρο να δώσει συμπτώματα γίνεται αφενός μεν μεγάλη
διασπορά , αφετέρου δυσκολία λειτουργίας των αντίστοιχων υπηρεσιών και επί μαζικής διασποράς κατάρρευση των υπηρεσιών.     Αυτό ανάγκασε την Κυβέρνηση να εφαρμόσει  την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για κάποιες κατηγορίες συνανθρώπων μας.

Άνθρωποι που δεν έχουν πεισθεί για την αξία και ασφάλεια των εμβολίων επί 10 μήνες τί περιμένουν;  ή τί επιχείρημα πρέπει να τους πείσει, όταν έχουμε νεκρούς ηλικιακής ομάδας 19-39 χρόνων;   Έχουν να
προτείνουν κάποιο καλύτερο τρόπο προφύλαξης, κάποιον πιο ασφαλή;   Αναλογίσθηκαν ποτέ πόσες θρομβώσεις προκαλεί το κάπνισμα, η χρήση αντισυλληπτικών, η ακινησία,  η παχυσαρκία, η προχωρημένη ηλικία;   

Γνωρίζουν οτι η νόσηση  με κορωνοϊό σε μεγάλο ποσοστό ενηλίκων επηρεάζειτη μνήμη, την όσφρηση, την γεύση, την σπερματογένεση, την λειτουργία του θυρεοειδούς, την ρύθμιση του σακχαρώδους διαβήτη και την εμφάνιση νέων διαβητικών,  προκαλεί υπερβολικά πολλαπλάσιες  θρομβώσεις, φοβερή μυική αδυναμία  και πιθανόν μόνιμες βλάβες στην λειτουργία των πνευμόνων;     

Αναγνωρίζοντας ότι ο εμβολιασμός ή μή είναι προσωπικό δικαίωμα του καθενός,δυστυχώς δια του μή εμβολιασμού  επηρεάζεται δυσμενώς το κοινωνικό σύνολο,  γι' αυτό,    με όλη την εκτίμηση που έχω στους
παραπάνω θα τους παρακαλούσα να εμβολιαστούν  γρήγορα, γιατί ο ταχύς μαζικός εμβολιασμός θα μπορούσε να αποτρέψει να εμφανιστούν και να  κυριαρχήσουν νέα στελέχη.  Χώρες που εφάρμοσαν διαφορετική πολιτική  και πίστευαν  ότι μέσω  φυσικής λοίμωξης  και μέτρων προστασίας θα ελέγξουν την κατάσταση,  μετάνιωσαν και άλλαξαν τακτική.

Οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να ξέρουν,  ότι η σωστή χρήση μάσκας, η αποστασιοποίηση και η καθαριότητα των χεριών εμποδίζουν την μετάδοση, γι' αυτό  δεν πρέπει να χαλαρώνουν τα μέτρα πρόληψης και να αυξάνουν υπερβολικά τις συναναστροφές τους, όσο και αν επιθυμούν να επιστρέψουν στην προ επιδημίας συμπεριφορά τους.

Με  ευχές για την αποφυγή 4ου κύματος της πανδημίας.

Κώστας  Χαντζής
Ιατρός Ω.Ρ.Λαρυγγολόγος
Επίτιμος Πρόεδρος Ι.Σ.Φ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση