Ο πλανήτης γη μια τεράστια θερμοκοιτίδα ζωής!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 20:58 Ο πλανήτης γη μια τεράστια θερμοκοιτίδα ζωής!

Γράφει ο Γεώργιος Γαλανός ...

Μιλάμε για κλιματική αλλαγή...στον πλανήτη μας, κάτι αντίστοιχο με την θερμοκοιτίδα που λειτουργεί  θερμαντικά όπως ακριβώς συμβαίνει με το θερμό περιβάλλον  της μήτρας, στηρίζοντας έτσι την  ανάπτυξη του μωρού ώστε να ολοκληρωθεί  σε επίπεδο φυσιολογικού τοκετού. Ερχόμαστε τώρα στον πλανήτη γη για να δούμε την μη λελογισμένη ανθρώπινη πολυεπίπεδη ιδιοτελή παρέμβαση αιτία της πολυβόητης κλιματικής αλλαγής...!

Το θέμα προφανώς αφορά την επιστημονική κοινότητα...που συνεχώς παρατηρεί ερευνά και εξάγει συμπεράσματα αναφορικά με συνθήκες που προκαλούν επηρεάζουν την ταραχώδη κλιματική αλλαγή...! Στην περίπτωση όμως  των πλημμυρικών φαινομένων που ζούμε έντονα...και οι συνθήκες εκτροπής της κανονικότητας ροής των όμβριων υδάτων σε χειμάρρους ρυάκια ρέματα ποτάμια με κατάληξη την θάλασσα...έχουν εκτραπεί {οι ομαλές συνθήκες } με ανθρώπινη παρέμβαση και εγκληματική ευθύνη,προφανώς χωρίς μελέτη αλλά με γνώση και γνώμη παραβλέποντας την θερμοκοιτίδα φύση που με πρόνοια στοργή και φροντίδα δίνει ζωή στα πλάσματά της αόκνως και αδιαλείπτως !

Πρέπει λοιπόν όλοι εμείς που ταλαιπωρούμαστε από λάθη του παρελθόντος...{νομικών πολεοδόμων εργολάβων αυτοδιοικητικών πολιτικών κ.ο.κ} λαμβάνοντας υπ΄όψιν ότι η φύση  δημιούργημα  Του Θεού με σοφία και νόμους δεν εκδικείται απλά ισορροπεί Ανθρώπινες εκτροπές τηρώντας φυσικούς νόμους που δίνουν Ζωή  στο οικοσύστημα από καταβολής κόσμου...να πράξουμε τρέξουμε έργα διορθωτικά ! Αυτά τα έργα  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ υλοποιούνται  ΑΜΕΣΑ ΜΟΝΟ με προσωπικό αγώνα και αλληλογραφία των πολιτών...με υπηρεσίες  που πιστώνονται την μελέτη - εκτέλεσή τους.

Φυσικά όπου μπαζώθηκαν ρέματα, ποτάμια, "εξαφανίστηκαν", "κάηκαν δάση και οικοδομήθηκαν καμμένα...κ.ο.κ τα πράγματα θα συνεχίσουν να είναι πολύ δύσκολα έως αδιόρθωτα και τα προβλήματα δυστυχώς άλυτα...και μη προβλέψιμα ! Το κράτος υπάρχει...όμως ο πολίτης οφείλει να ζει και να συμπεριφέρεται ως πολιτική ενεργή χρήσιμη οντότητα !

Γεώργιος Γαλανός

Προσαρμοσμένη αναζήτηση