Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοιχτή Επιστολή: ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ του ΠΑΣΟΚ (του Γιάννη Θεοδώρου)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 11:40 Ανοιχτή Επιστολή: ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ του ΠΑΣΟΚ (του Γιάννη Θεοδώρου)

Γράφει ο Γιάννης Θεοδώρου*

ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ του ΠΑΣΟΚ - Νέα ηγεσία ΓΑΠ-ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

Αγαπητέ Πρόεδρε, Φίλε Γιώργο,

ως πρώην υποψ. βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας (2007) αλλά κυρίως με τις ιστορικές σχέσεις που μας συνδέουν από την ιδρυτική Νεολαία ΠΑΣΟΚ Πάτρας του 1974 (με νοσταλγία θυμάμαι όταν εικοσάρηδες τότε μετά από πολύωρη Συνεδρίαση της Νεολαίας πήραμε μετά ταξί οι δυο μας από τα γραφεία της Κορίνθου και πήγαμε στο σπίτι που γιόρταζε ο πρόσφατα μακαρίτης,  Έντιμος Δημοκράτης Πατρινός Αγωνιστής Κώστας Τζούβαλης – φυλακισμένος αγόγγυστα για 4,5 χρόνια επί χούντας), 

παίρνω το θάρρος μπροστά στην κρίσιμη και καθοριστική καμπή που διέρχεται το ιστορικό ΠΑΣΟΚ (που οι Σημιτογενείς-Βενιζέλος, Λοβέρδος, κλπ, μετέτρεψαν στο κακόηχο και θνησιγενές ΚΙΝΑΛ) να σου εκθέσω εγγράφως τις σκέψεις μου και τις απόψεις μου σχετικά με τα τεκταινόμενα και ιδιαίτερα τη νέα ηγεσία του Κινήματος.

Η αναγκαστική αποχώρηση της άξιας καθόλα Φώφης Γεννηματά φαίνεται ότι άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για το θνησιγενές ΚΙΝΑΛ και οι 6-7 ήδη υποψήφιοι για την ηγεσία του, θυμίζουν έντονα τους πολυάριθμους μωροφιλόδοξους  μνηστήρες της Πηνελόπης (που δεν εύρισκε ως γνωστό τρόπο να τους ξεφορτωθεί). Και έρχομαι άμεσα στο κρίσιμο για τη Δημοκρατική Παράταξη αλλά και το μέλλον της χώρας, επίκαιρο και καθοριστικό θέμα.

   Φίλε Γιώργο, το να θέσεις και συ υποψηφιότητα ως νιοστός υποψήφιος αυτού του ΚΙΝΑΛ, αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται πολύ δημοκρατικό και ευκταίο, με ωριμότερη όμως θεώρηση των πραγμάτων φρονώ ότι δεν αρμόζει ένας πρώην Πρωθυπουργός με το ιστορικό όνομα των Παπανδρέου να διαγκωνιστεί εκών-άκων με πολυάριθμους νεόκοπους κομματικούς φύλαρχους. Διότι ακόμη και αν κερδίσει θα έχει τεράστιες εσωκομματικές έριδες, ενώ αν χάσει προφανώς θα αφανιστεί πολιτικά. 

   Πιστεύω λοιπόν Πρόεδρε, εν συντομία, ότι το μέγιστο πολιτικό κεφάλαιο, δηλ. ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Α.Παπανδρέου ως ο ιστορικός και ο μοναδικός εν ενεργεία σήμερα ενωτικός παράγων της Δημοκρατικής Παράταξης (ένα από τα λάθη σου θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι ήταν η άστοχη ίδρυση του ΚΙΔΗΣΟ) πρέπει να τους καλέσει όλους (υποψήφιους και μη)  στην ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ υπό την ΕΝΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ σου και με μια νέα επικαιροποιημένη Eπανιδρυτική Διακήρυξη. Με βασικό άξονα μια ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΚΕΝΤΡΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ (δεν χρειάζεται να ονοματιστεί  με τον κακόφημο στην Ελλάδα όρο Σοσιαλδημοκρατία-ο Ανδρέας ως γνωστόν απέφευγε συστηματικά αυτόν τον όρο), που δεν θα κάνει όμως διμέτωπο αγώνα (όπως πολλοί κραυγάζουν δίπλα σου), αλλά θα έχει ως κύριο αντίπαλο τη νεοφιλελεύθερη δεξιά και γνώμονα μια Συμμαχική  ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΚΕΝΤΡΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ, που θα περιλαμβάνει όλες τις προοδευτικές συνιστώσες, από την Κεντρώα παράταξη (του Γέρου της Δημοκρατίας Γεωργίου Παπανδρέου ή ακόμη και του μεσαίου χώρου κατά τον νεότερο Κ. Καραμανλή), την ιστορική ΚεντροΑριστερά του μεγάλου ΑΝΔΡΕΑ Παπανδρέου, αλλά και την πλειοφηφία του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ (πλην ίσως ενός  2-3 % των ακραίων, εμμονικών και στην ουσία αντικοινωνικών συνιστωσών του).

   Αν δεν το δεχτούν, δηλ. αρνηθούν την ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ του ΠΑΣΟΚ υπό την ΕΝΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΣΟΥ, άσε τους να βγάλουν τους δεξιόπλευρους Λοβέρδο ή Ανδρουλάκη (που προετοιμάζονται υπό τον Βενιζέλο-Σημίτη για συνεργασία με τον Μητσοτάκη), οπότε το ΚΙΝΑΛ σύντομα θα συρρικνωθεί στα μέτρα τους.

Εσύ όμως Γιώργο θάχεις ήδη βάλει  ιστορική παρακαταθήκη ώστε με την ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ να γίνει εφικτή επιτέλους κάποτε και στην Ελλάδα μια   Συμμαχική  ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΚΕΝΤΡΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ σε διακηρυγμένη συνεργασία με τον υγιή (πλην του 2-3 %) ΣΥΡΙΖΑ , (αφού στην ουσία το 20 % του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ είναι τα πιο υγιή μέλη του πρώην μεγάλου ΠΑΣΟΚ).

      Αγαπητέ Πρόεδρε, Φίλε Γιώργο, 

 Εύχομαι καλή επιτυχία στα όποια τελικά σχέδιά σου, δηλώνω συμμέτοχος, και καλό βόλι.

*ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
(Δρ. Μαθηματικός-Στατιστικός, πρ. Καθηγητής ΑΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, Μέλος της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ)