Άρθρο του Κώστα Χαντζή

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021 13:47 Άρθρο του Κώστα Χαντζή

Γράφει ο Κώστας Χαντζής...

Α'.   Ακούω και βλέπω κινήσεις και μεγάλα παχιά λόγια από διάφορους αξιωματούχους και μη για την χρήση του φυσικού αερίου,  για τα 150 χλμ δικτύου στην πόλη της Λαμίας   και την εξ' αυτών όχληση.  Πληροφορώ τους ανωτέρω, οτι στην Ολλανδία και στην Δανία απο το 2025  θα απαγορεύεται η πώληση καυστήρων αερίου  και θα πρέπει  να αντικατασταθούν  με άλλες φθηνότερες και φιλικότερες προς το περιβάλλον συσκευές,  για να μπορέσουν να  επιτευχθούν τα προβλεπόμενα όρια μείωσης ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα. Εμείς αναμένουμε μήπως το 2023  αγοράσουμε καυστήρες  αερίου,  αν και μέχρι στιγμής δεν έχουμε κυβικό εκατοστό αερίου ελληνικό  και οι τιμές του απογειώνονται.

Β'.   Διάβασα και άκουσα για νέα σχέδια  που επιτέλους εγκρίθηκαν  για την αξιοποίηση του αρχαιολογικού  χώρου των Θερμοπυλών  και της όμορης ιαματικής πηγής.   Πριν χρόνια στην Αμερική είδα μια όμορφη, μεγάλη και με ωραίο περιβάλλοντα χώρο εκκλησία στη  μέση του πουθενά,  πάνω σε μεγάλο δρόμο. Κατεβήκαμε να δούμε με την παρέα μου την εκκλησία.  Επί δύο ώρες  με  όλα τα οπτικοακουστικά μέσα στην κυριολεξία μας ζάλισαν όλοι οι φοιτητές αρχαιολογίας,  ιστορίας, τουριστικών επαγγελμάτων με την εκκλησία και την ιστορία της.   Η ιστορία ήταν ότι στον τόπο αυτό οι Ινδιάνοι  σκότωσαν δύο ιεραπόστολους,  που προς ανάμνησή των είχε ανεργεθεί αυτή η εκκλησία.  Στο τέλος μας έδειξαν και δύο ινδιάνους ,που
επειδή τρώνε πίνουν και κάθονται χάριν των επιδομάτων έχουν γίνει παχύσαρκοι και διαβητικοί και δεν θυμίζουν σε τίποτε την εικόνα  που εμείς έχουμε από τον  κινηματογράφο.

Στην πόλη μας και σε  απόσταση ενός περίπου  χιλιομέτρου από τις  Θερμοπύλες και κοντά στο δρόμο Μπράλου,  βρίσκονται τα ερείπια  της  Αρχαίας Ανθήλης,  τόπου όπου ιδρύθηκαν  οι Αρχαίες  Αμφικτυονίες στην  Ελλάδα, ο προπομπός των σημερινών Ο.Η.Ε,  ΝΑΤΟ,  Ε.Ε  και εμείς ούτε τις αναφέρουμε, ούτε και στα καινούργια σχέδια των Αρχών, όπως διάβασα παρά τις κινήσεις και συγκεκριμένες αναφορές που έχουν κατατεθεί στα θεσμικά  όργανα.

Οι  συγκρίσεις και τα συμπεράσματα ελεύθερα  δικά σας.......

Με εκτίμηση
Κώστας Χαντζής
Λαμία  10/12/2021

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση