Ο Πόλεμος που ξεβράκωσε τους «ιδεολόγους» (Του Δημήτρη Κακαβά)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 22:25 Ο Πόλεμος που ξεβράκωσε τους «ιδεολόγους» (Του Δημήτρη Κακαβά)

 Γράφει ο Δημήτρης Κακαβάς...

Ο πόλεμος της Ευρώπης καλά κρατεί. Ένας άγριος, προκλητικά διάσημος και ανατριχιαστικά αιματηρός πόλεμος που έρχεται καθημερινά μέσα στα σπίτια μας, στα γραφεία μας, στις οθόνες των κινητών μας τηλεφώνων!

   Από την μια είναι ο ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΣ, ο εισβολέας, η Ρωσία που υποστηρίζεται από τους συμμάχους της ή αν θέλετε τους δορυφόρους της. Από την άλλη είναι η Ουκρανία, το θύμα της εισβολής και κατοχής. Αυτή υποστηρίζεται από τους δικούς της συμμάχους αλλά και από αυτούς που θεωρούν ότι ως ΘΥΜΑ θα πρέπει να την υποστηρίξουν και να την βοηθήσουν να απελευθερωθεί. Και μαίνονται οι μάχες. Χιλιάδες οι νεκροί, Ρώσοι & Ουκρανοί,  εκατομμύρια οι κυνηγημένοι Ουκρανοί, δισεκατομμύρια οι ζημιές, αβάσταχτη η αγωνία της ακρίβειας για εκατομμύρια Ευρωπαίους & Αμερικανούς!

   Οι «συντεταγμένοι» και των δύο πλευρών διαδηλώνουν την πίστη τους στις δημοκρατικές ελευθερίες! Κανείς δεν κάνει λόγο για συμφέροντα!

   Η Ρωσία με μια σύντομη ανακοίνωση, δήλωσε ότι προχωρά σε μια επιχείρηση «αστραπή» για να απελευθερώσει τις Ουκρανικές επαρχίες του Ντόνμπας, που βασανίζονται από ναζιστικά Τάγματα αλλά και την αποτροπή της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Θεωρώντας προφανώς ότι η ίδια είναι το απαύγασμα της Δημοκρατίας που πρέπει να επαναφέρει στον ίσιο δρόμο τους ξεστρατισμένους Ουκρανούς. Από την άλλη η Ουκρανία δηλώνει ότι είναι δημοκρατικό δικαίωμα της (που είναι όντως) να συμμαχήσει με όποιον γουστάρει. Την ίδια ώρα όμως προσπαθεί ασμένως να αποκρύψει τις δικές της αντιδημοκρατικές δραστηριότητες και «εμπλοκές» σε ακροδεξιές δράσεις! Κύριος φορέας αυτής της προσπάθειας ο εκλεγμένος Πρόεδρος της, με ένα παλιομοδίτικο τρόπο, όντας ο ίδιος επαγγελματίας ηθοποιός, και όχι ιδιαίτερα επιτυχημένα θα έλεγα!    

   Παρακολουθήματα των δύο πλευρών οι … «προσκείμενοι»! Αυτό που εδώ εντυπωσιάζει, είναι η συμμετοχή αλλά ΚΥΡΙΩΣ η … επίκληση της «δημοκρατικής τάξης», για την συμμετοχή τους!

   Με τους μεν Ουκρανούς συντάσσονται Ακροδεξιοί, Δεξιοί, Φιλελεύθεροι, Κεντρώοι και Σοσιαλιστές οι οποίοι διαδηλώνουν την έντονη αγανάκτησή τους για τη παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών της Ουκρανίας!

   Με τους δε Ρώσους συντάσσονται, Ακροδεξιοί, Δεξιοί, Φιλελεύθεροι, Κεντρώοι και Κομμουνιστές οι οποίοι διαδηλώνουν την έντονη αγανάκτησή τους για τη παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων της Ρωσίας!

   Όλα αυτά βέβαια χωρίς ίχνος ιδεολογικής και πολιτικής συγγένειας ή συνάφειας! Τι συγγένεια θα μπορούσε να έχει άλλωστε το ακροδεξιό κόμμα της Γαλλίας που χρηματοδοτείται εδώ και δεκαετίες από την Ρωσία ή τα κομμουνιστικά κόμματα των Ευρωπαϊκών και άλλων χωρών που συντάσσονται αναφανδόν με τον Ρώσο δικτάτορα; ΚΑΜΙΑ.

    Οι λόγοι απλοί και προφανείς. Σε ένα κόσμο φτιαγμένο με την εξουσία μοιρασμένη ανάμεσα σε δύο «πόλους», ο καθένας επιλέγει την ομάδα, τον πόλο δηλαδή, που έχει την προσφορότερη πρόσβαση και υποστήριξη. Θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να κατακτήσει την πολυπόθητη εξουσία. Καμία θέση για ιδεολογίες, κανένας χώρος για προσφορά στον Πολίτη. Καμιά έγνοια για τον Πολίτη.

    Μοναδική έγνοια όλων αυτών, να μην φανεί ξεβράκωτος ο «κώλος» τους.

  Δημήτριος Χρ. Κακαβάς

                                                    

Προσαρμοσμένη αναζήτηση