Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ψέμα δεύτερη φύση του κ. Τσίπρα (Του Γιάννη Γεωργαντά)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016 16:23 Το ψέμα δεύτερη φύση του κ. Τσίπρα (Του Γιάννη Γεωργαντά)

Με αφορμή την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού περί έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων, που βάπτισε 13η σύνταξη, μας πιστοποίησε για ακόμη μία φορά πως δικαίως του έχει αποδοθεί πολλάκις ο χαρακτηρισμός του μεγαλύτερου πολιτικού απατεώνα της Μεταπολίτευσης!

Θα είχαμε κάθε λόγο να χαρούμε αν ήταν αληθές πως στηρίζονται οι συνταξιούχοι, διότι κάθε ευρώ εισοδήματος που δίδεται σε αδύναμες ομάδες συμπολιτών μας έχει τεράστια κοινωνική αξία και ταυτόχρονα πολλαπλασιαστικά οικονομικά οφέλη μέσω της υπεραξίας που δημιουργείται από τη διάθεση του στην αγορά.

Όμως οι αριθμοί, αν αναγνωστούν σωστά, λένε μόνο την αλήθεια. Μία αλήθεια που είναι αμείλικτη για τον κ. Τσίπρα και τους συνοδοιπόρους τους! Η αλήθεια είναι πως διαφημίζουν την επιχορήγηση των χαμηλοσυνταξιούχων με 617 εκατ. € ενώ την ίδια ακριβώς στιγμή τους έκοψαν το 2016 130 εκατ. € Ε.Κ.Α.Σ. και 381 εκατ. € από επικουρικές και μερίσματα. Ακόμη, για το 2017 έχουν ψηφίσει επιπλέον περικοπή του Ε.Κ.Α.Σ. κατά 421 εκατ. € και λοιπές μειώσεις συντάξεων  564 εκατ. €.

Τι αποδεικνύεται λοιπόν με απλή αριθμητική; Μείωσαν το εισόδημα των απόμαχων της εργασίας κατά 1,5 δισεκατομμύριο € για να τους επιστρέψουν 617 εκατομμύρια €. Αναλογία περίπου 2,5 προς 1.

Με λίγα λόγια ο κ. Τσίπρας συνειδητά και ανερυθρίαστα συνεχίζει να κοροϊδεύει τους συμπολίτες μας. Ανακοινώνει με πομπώδη τρόπο και το γνωστό υποκριτικό του ύφος πως θα στηρίξει με αυτή την πράξη τους έχοντες ανάγκη, ενώ γνωρίζει άριστα πως την ώρα που στην αριστερή τσέπη κάθε συνταξιούχου δίνει 1€ από την δεξιά του αρπάζει 2,5 €!

Λίγο φιλότιμο!

Ιωάννης Γ. Γεωργαντάς

Καθηγητής Φυσικής,

Υποψ. Βουλευτής Κινήματος Δημοκρατών-Σοσιαλιστών