Η Γη της Λαμίας (του Γιώργου Σμοκοβίτη)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2018 19:47 Η Γη της Λαμίας (του Γιώργου Σμοκοβίτη)

Η Γη της Λαμίας και η Εθνική μας Άμυνα, Άνευ άλλων ΟΡΩΝ από ΤΩΡΑ η ΠΑΒΥΠ στον ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ.

Η Ελληνική Γη μας, είναι το Σώμα της Ελλάδας μας. Δική μας Πατρίδα. Δικό μας Σώμα. Η Εθνική μας Άμυνα το προστατεύει από κάθε «εχθρικό άγγιγμα» ξένου. Όπου ανάγκη χρήσης Γης για την Εθνική μας Άμυνα Ιερός Σκοπός να διευκολύνουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας για την υπεράσπισή της. Γη Ελλάδας, Γη Ελλήνων προστασία ΤΗΣ με ένοπλες δυνάμεις ΜΑΣ και από ΟΛΟΥΣ μας.

Η Γη της Λαμίας, Γη του Δήμου Λαμιέων. Δική μας, Σώμα μας, Σώμα Λαμιωτών, Στερεάς Ελλάδας, Στερεοελλήνων της Περιφέρειας Στερεάς κομμάτι Ελληνίδας Γης στο σύνολο της Ελλάδας ΜΑΣ. Η ΠΑΒΥΠ, ένα κομμάτι σχεδόν στο Κέντρο της Λαμίας. Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η χρήση Γης Λαμιωτών για τον Ιερό Σκοπό Υπεράσπισης Πατρίδας με Ένοπλες Δυνάμεις μας. Όσο το αρμόδιο Υπουργείο την ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ αυτή τη Γη μας, Τιμή Λαμιωτών η Γή ΤΟΥΣ να εξυπηρετεί τις Ανάγκες Εθνικής Άμυνας ΜΑΣ, Άμυνας Πατρίδας ιδιαίτερης Πατρίδας Στερεοελλήνων, Πατρίδας ΟΛΩΝ των Ελλήνων, Γη – Σώμα Λαμιωτών και Ελλάδας ΜΑΣ.

Όμως: ΟΤΑΝ και ΕΑΝ αυτή η ΧΡΗΣΗ γι΄ ΑΥΤΟΝ τον ΣΚΟΠΟ από ΑΥΤΕΣ τις ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ, της Εθνικής μας ΑΜΥΝΑΣ, με ΑΠΟΦΑΣΗ των Ενόπλων Δυνάμεών ΜΑΣ δεν εξυπηρετεί πλέον ΑΥΤΟΝ τον ΣΚΟΠΟ και αποδεσμεύεται ΤΕΤΟΙΑ χρήση για ΤΕΤΟΙΟ Σκοπό, η ΓΗ των Λαμιωτών στα όρια – ΕΝΤΟΣ Δήμου Λαμιέων, Σώμα Ελλάδας, Σώμα Λαμιωτών, ΠΡΕΠΕΙ να επιστρέφει κατά πλήρη κυριότητα, ΑΠΟΛΥΤΑ στους Λαμιώτες, ΠΡΩΤΑ στον ΔΗΜΟ ΤΟΥΣ, Δήμο Λαμιέων κατά κυρίαρχον ΤΡΟΠΟ, άνευ άλλων ΟΡΩΝ αυτό το κομμάτι Σώματός ΤΟΥΣ, αυτό το κομμάτι ΓΗΣ ΤΟΥΣ. Γης Ελληνίδας αλλά ιδιαίτερης Πατρίδας ΜΕΣΑ σε ΑΥΤΗ τη Μεγάλη Πατρίδα των Λαμιωτών. Γη «αποδεσμευμένη από αυτόν τον Σκοπό», εάν αποδεσμευθεί, ΤΟΤΕ, για οποιαδήποτε ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ αποφασίζουν ΚΥΡΙΑΡΧΑ οι ΛΑΜΙΩΤΕΣ με το θεσμικό όργανο – Δημοτικό Συμβούλιο και το Περιφερειακό σε ευρύτερο πεδίο.        

Αλλά για οποιαδήποτε άλλη περίπτωση αφού αποδεσμεύεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και δεν θα χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ απ’ ΑΥΤΟ, τότε:

Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ

ΟΛΩΝ των Λαμιωτών αλλά και ΟΛΩΝ Περιφέρειας ΣΤΕΡΕΟΕΛΛΗΝΩΝ Πολιτών ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΜΙΑ και ΜΟΝΗ:

Άνευ άλλου ΟΡΟΥ επιστρέφει αυτό το κομμάτι Σώματος Γης Λαμιέων, Σώματος Λαμιωτών στον ΔΗΜΟ Λαμιέων, ΑΥΤΟΣ αποφασίζει για οποιαδήποτε χρήση του οποτεδήποτε, κυρίαρχα, όπως κάθε άλλο τμήμα Γης Λαμιωτών που ανήκει στον Δήμο Λαμιέων. Για τους Λαμιώτες, δικό μας είναι «ότι αποφασίζει το Δημοτικό μας Συμβούλιο το κάνουμε κατά την κρίση μας για το καλύτερο των ΚΟΙΝΩΝ», χωρίς να…. το έχουμε δεσμεύσει…. για…. άλλους….. εκ των προτέρων ΠΡΟ μεταβίβασης του ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ στον ΔΗΜΟ Λαμιέων.   

Πιστεύω ότι οτιδήποτε πέραν αυτού, «αλλιώτικο» αυτού, υποχώρηση είναι που ΔΕΝ πρέπει να τη δεχθούμε Να το διεκδικήσουμε θα το ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ενωμένοι ΟΛΟΙ με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Και το…. Υπουργείο Οικονομικών και η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου  τινος είναι του…. «γείτονα»; Οι Λαμιώτες ΔΕΝ στηρίζουν το Υπουργείο Οικονομικών  ΙΣΟΤΙΜΑ με ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες προς όφελος ΚΟΙΝΩΝ; Το ίδιο ισότιμα ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ να … παίρνουν, σε ΟΛΑ.Κατά την κρίση μου ΟΥΔΕΙΣ νομιμοποιείται για οτιδήποτε άλλο, όχι μόνο από χρέος προς προγόνους αλλά κυρίως προς νέα γενηά που από τη Στερεά Ελλάδα ΙΣΑ και ίδια θα προσφέρει ζωή της και όχι “λιγότερη” ως “παράρτημα άλλων” στην Πατρίδα.

Παραμονές Χριστουγέννων διάβασα ένα σχετικό ρεπορτάζ χωρίς άλλες «λεπτομέρειες». Παραμονές Πάσχα χρόνια πριν στο Δημοτικό Συμβούλιο ΠΑΡΩΝ εξέθεσα προφορικά τις ΙΔΙΕΣ όπως σήμερα ΘΕΣΕΙΣ μου, ως ΠΟΛΙΤΗ ΛΑΜΙΩΤΗ και την επομένη ΓΡΑΠΤΑ εξέθεσα αναλυτικά τις θέσεις μου από τότε….

Καλή Χρονιά, ο Καλός…. Πολιτικός ΘΕΟΣ ας φωτίσει τους «πολιτικούς» ΚΑΙ ΕΔΩ …όσο και τους…. «περιφερειακά»…. γείτονές μας «τοπικούς» πολιτικούς ΙΣΟΤΙΜΑ κι’ ΕΔΩ κι όχι…. «παράρτημά τους».

Πιστεύω, κατά κρίση μου, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ως ΠΟΛΙΤΗΣ ότι ουδείς «εκπρόσωπος» νομιμοποιείται από Γενική Βούληση – ΕΝΤΟΛΗ εντολέων Πολιτών (που δεν έχει δοθεί) στην ΑΥΤΟ-Διοίκηση ΜΑΣ όλων των βαθμών να στοχεύει ή να «συζητά» οτιδήποτε λιγότερο για τη Γενέτειρα Λαμιωτών και Στερεοελλήνων, ιδιαίτερα για το «Σώμα – Γη Λαμιωτών» στο Κέντρο της Λαμίας στο Κέντρο Ελλάδας. Αλλά πράγματι σε ΟΛΑ  στην Αυτοδιοίκησή μας δυνάμει Νόμων και Συντάγματος με ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ Αποφάσεις, τοπικά και πανελλήνια να απολαμβάνει – κατακτά ΟΛΑ η ΕΔΡΑ Λαμία, η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΣ σε αυτοδυναμία, αυτονομία – ανεξαρτησία της ως ΕΔΡΑ και ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΣΟΤΙΜΗ σε όλα με όλες τις άλλες  ΚΑΙ η ΣΤΕΡΕΑ. Σε κανένα Τομέα «λιγότερα» από όσα όλες απολαμβάνουν. Και ΑΥΤΟ είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ και με ΠΟΛΙΤΙΚΑ κίνητρα – κριτήρια – ικανότητες αποφασίζεται – εφαρμόζεται με ΕΡΓΑ. Όπως ΙΣΟΤΙΜΑ εισφέρουμε ΙΣΟΤΙΜΑ και να παίρνουμε από το…. Ταμείο ΟΛΩΝ, όχι «ισότιμα» εισφορά αλλά ως…. «παράρτημα» είσπραξη ΕΔΩ και άλλοι να εισπράττουν όλα και εμείς το… μηδέν…. από όσα ανταπόδοση ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

Η Τοπική Κοινωνία ΜΑΣ δεν μπαίνει στο «περιθώριο» από ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ αποφάσεις τοπικώς και πανελληνίως για τη ΧΡΗΣΗ – Ιδιοκτησία ΓΗΣ στο Κέντρο της ΛΑΜΙΑΣ και αφού ο ΣΤΡΑΤΟΣ αποδεσμεύει Ελληνική ΓΗ Λαμιωτών στο Κέντρο της ΕΛΛΑΔΑΣ η ΓΗ ΜΑΣ ανήκει στο ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ στον ΔΗΜΟ «δίνεται» και ο ΔΗΜΟΣ…. μετά αποφασίζει κατά προτεραιότητα ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΩΣ την χρησιμοποιεί, π.χ. την ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΙ με όρους έναντι συμβολικού μισθώματος ενός (1) ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ όπου ΚΡΙΝΕΙ και με ΟΡΟΥΣ που θέτει Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ. Μετά την μεταβίβαση σε ΑΥΤΟΝ, άνευ όρων, της ΓΗΣ ΜΑΣ. Είναι σαφές;

ΑΥΤΗ η θέση μου ως ΛΑΜΙΩΤΗ: όχι και άλλη ΧΑΜΕΝΗ ευκαιρία. ΔΕΝ είμαστε «δεύτερης κατηγορίας, ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΤΟΛΕΙΣ» έναντι Τοπικής και Κεντρικής «πολιτικής» ΚΑΝΕΝΟΣ. Ούτε… «προίκα» επιπλέον να δίνει η Λαμία και οι Λαμιώτες τη ΓΗ ΤΟΥΣ για… αλλού να τη…. ρυθμίζουν από…. αλλού…. στο Κέντρο της Λαμίας. Να αυξήσουμε ΚΑΘΑΡΑ την περιουσία ΜΑΣ του ΔΗΜΟΥ Λαμιέων, Δήμου ΕΛΛΑΔΑΣ, στην Περιφέρεια Ελλάδας, της ΣΤΕΡΕΑΣ, με άσκηση ΑΥΤΟ-Διοίκησης ΤΗΣ σε ΟΛΑ εντός Νόμων και Συντάγματος ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ τοπικώς και πανελληνίως.  Ούτε με ηττοπάθεια, ούτε με αποδοχή υποβάθμισης σε κανέναν τομέα.

Αυτά ως ΤΟΠΙΚΩΣ Λαμιώτης αλλά και ΠΟΛΙΤΗΣ Εκλογικού Σώματος ΕΝΤΟΛΕΩΝ Πολιτών ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ. Οι… «πολιτικοί» ας τα πουν αλλιώτικα με τα δικά τους «αφηγήματα» δηλαδή παραμύθια στο… «λαό τους» για δικαιολογίες αποτυχιών τους για το ΑΡΙΣΤΟ, ή για το απλώς καλό κι’ όχι μόνο το υποβαθμισμένο και το χείριστο. Τοπικώς και πανελληνίως.

Μένει η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ όσων για όσα οι ΙΔΙΟΙ κρίνουν καλύτερο για το Σώμα Εκλογέων – Εντολέων ΠΟΛΙΤΩΝ και για το Σώμα Ελλάδας ΜΑΣ για την Ελληνική Γη που ήδη έχει σε μεγάλες εκτάσεις με «ποικιλία τρόπων ξεπουληθεί» και δυστυχώς δεν θα μας την επιστρέψουν όσοι «μας την παίρνουν» με … υπογραφή μας …. ΕΤΣΙ, όπως ΚΑΙ σε άλλες περιπτώσεις και όχι μόνο δια γραφίδος ΔΗΜΟΣΙΑ ο υπογράφων έχει αναλύσει και ενημερώσει και καλέσει σε ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΕΣ εντός Συντάγματος για το ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ Συμφέρον. Ταύτα κατά την ΠΟΛΙΤΙΚΗ κρίση από πλευράς ΠΟΛΙΤΗ ΕΝΤΟΣ ΣΥΝΟΛΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ Σώματος ΕΝΤΟΛΕΩΝ συμ-Πολιτών μου, εν προκειμένω ιδιαίτερα Περιφέρειας ΣτερεοΕλλήνων, ΛΑΜΙΩΤΩΝ.

Υ.Γ. 1.    Οποιαδήποτε συμφωνία ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΙΝ την υπογραφή της να τεθεί σε έγκριση της ΚΑΙ στις ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων και Περιφέρειάς μας.

Υ.Γ.2.     ΤΩΡΑ ευκαιρία άνευ όρων η ΓΗ ΜΑΣ στους ΛΑΜΙΩΤΕΣ. Και να το ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ενωμένοι ΟΛΟΙ.

Υ.Γ.3.     ΑΝ αυτά έχουν ήδη γίνει, τότε, συγχαρητήρια, η συμπαράταξή μου δεδομένη, ενός από τους … «παληούς» Λαμιώτες τοπικώς και πανελληνίως στο ΚΕΝΤΡΟ της Πατρίδας μας, για 120.000 τμ.- 120 Στρέμματα Γης μας στο ΚΕΝΤΡΟ της Λαμίας, στο Κέντρο της Ελλάδας, γη Λαμιωτών.      

Λαμία, 2-1-2018
Γιώργος Σμοκοβίτης
Προσαρμοσμένη αναζήτηση