Το Σκοπιανό (Μέρος Β΄) του Γιάννη Γουργιώτη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 20:00 Το Σκοπιανό (Μέρος Β΄) του Γιάννη Γουργιώτη

Σε προηγούμενο άρθρο μου αναφέρθηκα εν συντομία στο ιστορικό του μακεδονικού ζητήματος, που απασχολεί τη χώρα μας εδώ και δεκαετίες, εξ αιτίας της εμμονής του γειτονικού κρατιδίου των Σκοπίων να χρησιμοποιεί κρατική ονομασία προερχόμενη από το  ιστορικό ελληνικό κληροδότημα. Ο Μέγας Αλέξανδρος -που χωρίς αιδώ ο γειτονικός λαός τον προβάλλει ως προπάτορα- με την εκστρατεία του και τη μεταφορά του ελληνικού πολιτισμού στην Ασία, απέδειξε περίτρανα την ελληνικότητά του. Ουδεμία αμφιβολία υπάρχει περί αυτού στον πολιτισμένο κόσμο, άσχετο δε είναι το γεγονός ότι πολιτικές σκοπιμότητες οδήγησαν ξένους παράγοντες, ηγέτες μεγάλων δυνάμεων, να συμβιβαστούν με όσα εξυπηρετούσαν διεθνείς στόχους, αποδεχόμενοι ανερυθρίαστα την ιστορική παραχάραξη εις βάρος της αλήθεια και της ιστορίας.

Οι έλληνες ηγέτες επί δεκαετίες βυθισμένοι στην απάθεια και την πολιτική αδράνεια έδειξαν εγκληματική ανοχή, αφήνοντας τους μυθοπλάστες γείτονες να βυσσοδομούν εις βάρος της χώρας μας, διαπλάθοντας τις νέες γενιές τους με ψεύτικα οράματα και αισθήματα αλυτρωτισμού. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, δε θα είχε κανένα νόημα εν προκειμένω η αναφορά στις ευθύνες του πολιτικού κόσμου των τελευταίων δεκαετιών, ευθύνες που η ιστορία έχει καταγράψει και τις οποίες οι ώριμοι  έλληνες πολίτες γνωρίζουν σε λεπτομέρειες. Το μόνο που γνώριζαν καλά οι ελληνικές κυβερνήσεις ήταν να αναλίσκονται στο παιγνίδι της διελκυστίνδας για το ποιος θα επικρατήσει- συνήθως με υφαρπαγή της ψήφου του λαού- για να αναρριχηθεί στην εξουσία, μια εξουσία που βαθμηδόν στένευε τα όριά της λόγω σμίκρυνσης, ποιοτικής και ποσοτικής του πληθυσμού. Ποσοτικής μεν εξαιτίας της υπογεννητικότητας και ποιοτικής λόγω κακής παιδείας με τις αλλοπρόσαλλες και αμελέτητες μεταρρυθμίσεις, που γίνονταν για το θεαθήναι και με το πρόσχημα της βελτίωσης του εκπαιδευτικού επιπέδου του λαού. Η απάτη αυτή συνεχίστηκε μέχρι πρόσφατα. 

Την πολιτική σκυτάλη πήρε η Αριστερά, η οποία ανήλθε στην εξουσία με πολλές υποσχέσεις για βελτίωση των όρων της ζωής των πολιτών, δηλαδή: με οικονομική ευημερία, που θα προέκυπτε από την ανάπτυξη των παραγωγικών μέσων, με ισοκατανομή των οικονομικών βαρών, με δικαιοσύνη, με ελάφρυνση του οικονομικού χρέους κλπ. κλπ. Στα εθνικά θέματα η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έδειξε την απειρία της και τον ερασιτεχνισμό της. Στο θέμα της τουρκικής προσέγγισης τις τελευταίες εβδομάδες, αντί οι κυβερνητικοί να προωθήσουν την υπόθεση των ειρηνικών σχέσεων, δε λέω της ελληνοτουρκικής  φιλίας, γιατί αυτή πλανάται στον αβέβαιο ορίζοντα, αντίθετα, λάθος χειρισμοί τους επιδείνωσαν την κατάσταση. Ο Τούρκος Πρόεδρος άδραξε την ευκαιρία να μεταβεί στη Θράκη βαπτίζοντας τους Μουσουλμάνους έλληνες πολίτες «Τούρκους»! Αποδείχνεται για μια ακόμη φορά ότι η υπόθεση της Θράκης είναι ένα από τα κρισιμότερα εθνικά θέματα. Οι κίνδυνοι είναι ορατοί. Μόνον οι μυωπάζοντες πολιτικοί μας δεν τους βλέπουν. Ο εφησυχασμός τους είναι σκανδαλώδης, όχι μόνον για το θέμα αυτό, αλλά και για άλλες εθνικές υποθέσεις, όπως το σκοπιανό στο οποίο αναφέρομαι τώρα.

      Παρακολουθώντας αυτές τις ημέρες  τις δηλώσει των κυβερνητικών σχετικά με το ζήτημα αυτό- για το οποίο για χρόνια παριστάμεθα απλοί θεατές για όσες ανοησίες κάνουν οι σκοπιανοί για να γίνουν πιο πειστικοί για τις δήθεν κληρονομικές φυλετικές τους καταβολές-   ιδιαίτερα δε τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, του Υπουργού Αμύνης  και κυρίως  του Υπουργού των εξωτερικών που χειρίζεται αρμοδίως το ζήτημα, χάνουμε και τις τελευταίες μας ελπίδες, ότι στον τόπο αυτό θα φανεί κάποιος με ηγετικό σθένος, να υψώσει το ανάστημά του και να υπερασπιστεί τα εθνικά δίκαια. Αντί αυτού προσπαθούν με συνεχείς κυβιστήσεις να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Είναι έτοιμοι να υποκύψουν στους εκβιασμούς για αποδοχή σύνθετου ονόματος με προσθήκη του όρου Μακεδονία! Είναι μια εκούσια προσφορά, ένα φιλοδώρημα που μελλοντικά θα γίνει ένα σοβαρό πρόβλημα για τις μεταγενέστερες γενιές μας.. Από δημοσκοπήσεις φάνηκε πως η νέα ηγεσία των Σκοπίων ήταν αποφασισμένη να βρεθεί λύση που θα ικανοποιούσε την ελληνική πλευρά. Αλλά και οι απλοί σκοπιανοί, στριμωγμένοι από το αλβανικό πρεσάρισμα και από τις οικονομικές δυσκολίες στις οποίες βρίσκονται, είναι μάλλον πρόθυμοι να ενδώσουν αποδεχόμενοι μιαν άλλη ονομασία προκειμένου να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και στη Ευρωπαϊκή ένωση, που θα τους εξασφαλίσει ασφάλεια και οικονομική βελτίωση. Οι κυβερνήτες μας έχουν κλείσει μάτια και αυτιά. Επιπλέον, τους λείπουν τα στοιχεία εκείνα που αναδεικνύουν τους αληθινούς ηγέτες, ήτοι το θάρρος, η ευψυχία, το επιχείρημα με τις σωστές λογικές δομές που έχει τη δύναμη του αόρατου όπλου, ικανού να  πείσει και να μεταπείσει τον παράλογο αντίπαλο. Η φτηνή ρητορεία τους απευθύνεται στους αφελείς για την άγρα εκλογικής πελατείας. Όλες αυτές οι πολιτικές αρετές λείπουν από μακρού χρόνου, αλλά τώρα η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς, γιαυτό και έχουμε χάσει το κύρος και την αυτοτέλειά μας. Ποιος θα μας σώσει; Ο Θεός; Δυστυχώς, τον αρνηθήκαμε και Αυτόν! Ξεστρατίσαμε ανεπανόρθωτα. Ζητείται ελπίδα!  

 

                                      Γιάννης Γουργιώτης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση