Στον απόηχο των συλλαλητηρίων (του Γιάννη Γουργιώτη)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 17:29 Στον απόηχο των συλλαλητηρίων (του Γιάννη Γουργιώτη)

Οι πρόσφατες δύο μεγαλειώδεις διαδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα για τη Μακεδονία, με περιεχόμενο την άρνηση χρήσης της συνωνυμίας από μια αλλοεθνή κρατική οντότητα, και μάλιστα με παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας, αυτό το γεγονός έχει διεγείρει την ιστορική μνήμη και το θυμικό του απλού ελληνικού λαού, σε αντίθεση με τη νωθρή και επιπόλαια αντιμετώπιση από την ελληνική πολιτική και διπλωματική ιθύνουσα τάξη, που δείχνει ανεπίτρεπτο εφησυχασμό στο θέμα αυτό. Η ψευδεπίγραφη « Μακεδονική Εθνότητα», έχτισε σε σαθρά θεμέλια, με φαντασιώσεις, με ψευδαισθήσεις και ψυχοπαθολογικές παραισθήσεις, μια κρατική οντότητα βαυκαλιζόμενη, ότι πατά σε παλαιό μακεδονικό έδαφος! Οι λιλιπούτιοι γείτονές μας νομίζουν ότι αυτό τους δίνει το δικαίωμα να προσεταιρισθούν  και το όνομα του Μακεδόνα, ως απόγονοι των Μακεδόνων Βασιλέων και δη του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Πρώτη και μοναδική παρανοϊκή ιστορική περίπτωση αυτή! Και η παράνοια εκτείνεται στο δήθεν σύγχρονο «πολιτισμένο» κόσμο, ο οποίος δεν καταλαβαίνει ή δε θέλει να καταλάβει πού βρίσκεται η αλήθεια, άρα το δίκαιο της υπόθεσης. Ή ο κόσμος είναι παντελώς ανιστόρητος ή είναι το αξιοθρήνητο θύμα μιας καλοστημένης προπαγάνδας ή, τέλος, ενός στυγερού μηχανισμού μεγάλων συμφερόντων ή διακρατικής  αντιπαλότητας. Είναι λίγο απ’όλα αυτά, ιδιαίτερα, με προεξάρχον στοιχείο την τελευταία περίπτωση..

Κόντρα στη θέληση του ελληνικού λαού, άλλα αποφάσισαν οι ατσίδες πολιτικοί μας. Να υποθέσει κανείς ότι είναι τόσο αμαθείς , τόσο ανίδεοι, τόσο άσχετοι, ώστε να μη βλέπουν και να μην κατανοούν προς τα πού πάει η φορά των πραγμάτων; Θα το πω ευθέως και ευθαρσώς: για να καρπωθούν οι ηγέτες μας πολιτικά οφέλη, έπεσαν στην παγίδα ή μάλλον επέλεξαν τη συναινετική διαδικασία συναλλαγής και ανταλλαγής: δίνω με αντιπαροχή. Ξεπουλώ το εθνικό συμφέρον, την εθνική αξιοπρέπεια με αντιπαροχή τη στήριξη της πολιτικής μου ματαιοδοξίας! Θλιβερή μικρότητα, μικροψυχία και μικρόνοια, συγχρόνως δε και επικίνδυνη ευήθεια η οποία ανοίγει τραύματα στην υπερήφανη ελληνική ευαισθησία!

Εφαρμόστηκε στην προκείμενη περίπτωση η μυστική διπλωματία! Μπράβο στους διπλωματικούς μας γίγαντες που με ύφος 100 Ταμερλάνων βυσσοδόμησαν στα νώτα και εις βάρος μας, όλων των Ελλήνων. Αγνόησαν όλα τα θεσμικά μέσα: Σύνταγμα, Βουλή, Αντιπολίτευση, με ένα λόγο την εθνική συνεννόηση  που απαιτείται για τα εθνικά θέματα. Θα κατάλαβαν εσχάτως με πόση αφέλεια και ασχετοσύνη διαπραγματεύτηκαν, όταν μετά τους εναγκαλισμούς και την υπερχειλίζουσα αβροφροσύνη  προς τους «φίλους» γείτονες, το συνεχές υπομειδίαμα του ενός και το πλατύ αυτιστικό γέλιο του πάτρωνά του, αλλά και το λαμπερό πρόσωπο των κεχηνότων της κυβερνητική κομπανίας, θα μετατράπηκε ήδη-αν υπάρχει ψήγμα φιλότιμου ή ευθιξίας- σε πικρόχολη γεύση, ακούγοντας το Σκοπιανό πρωθυπουργό να ανακρούει πρύμνα αρνούμενος την αλλαγή του Συντάγματος ( δευτερεύον θέμα αυτό, και είναι απορίας άξιο πως δεν το κατανοούν οι άσχετοι), αλλά κυρίως του ονόματος της χώρας του!. Το όνομα είναι εκείνο που ενδιαφέρει, γιατί είναι το όχημα κάθε ιδεολογίας. Το σύνταγμα και τα παρεπόμενα μπορούν να αλλάξουν και να αναδιατυπωθούν. Το είπε ο ίδιος ο Ζάετς αυτό. Δεν περιέχει αλυτρωτισμούς το σύνταγμά τους, γιατί δεν υπάρχει τέτοιο  αντικείμενο, δηλαδή αλύτρωτοι « Μακεδόνες». Αντίθετα, η όλη τους επιδίωξη είναι σωβινιστική, όπως ορθώς το εξέφρασε κάποιος πολιτευόμενος. Και έχει απόλυτο δίκιο.

Δήλωσε λοιπόν ο Σκοπιανός σφετεριστής ότι  ο όρος Μακεδονία θα περιέχεται οπωσδήποτε στην ονοματολογία των Σκοπίων, erga omnes!

Το μούδιασμα των Ευρωπαίων «φίλων» και εταίρων προδίδει την ειλημμένη απόφαση τους να στηρίξουν  τα Σκόπια, για το συμφέρον της «ισορροπίας» στα Βαλκάνια! Παραμύθια για αφελείς, λες και τα Σκόπια παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην περιοχή. Προφάσεις για κάλυψη σχεδίων που και ο τελευταίος πολίτης της χώρας μας κατανοεί και που ήδη γνωρίζει. Ο χαιρετισμός της Μέρκελ προς τον «Μακεδόνα Πρωθυπουργό» δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ότι το παιγνίδι είναι χαμένο. Ακόμη και ο Γιούνκερ, δήθεν φίλος της Ελλάδας, μόλις σήμερα αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία», αντi  για Fyrom! Αν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς; Όσο για τους ηγέτες μας,  αυτοί  έχουν κατεβάσει τις περισκελίδες τους, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά να κάνουν συνήθως.    

Γιάννης Γουργιώτης 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση