Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η «Ιθάκη»…των Πανελλαδικών (της Σοφίας Αντωνοπούλου)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 21:12 Η «Ιθάκη»…των Πανελλαδικών (της Σοφίας Αντωνοπούλου)

Ξεκινώντας το ταξίδι για την «Ιθάκη» σου, ως άλλος Οδυσσέας…

  • Στη χώρα των Κικόνων, πήρες το «βάπτισμα του πυρός» της δύσκολης αυτής προετοιμασίας…
  • Μα λίγο αργότερα, στην χώρα των Λωτοφάγων, γευόμενος τον καρπό της λήθης, ξεχάστηκες, για λίγο, παραβλέποντας το στόχο σου. Αφέθηκες στη νωχέλεια του παρεϊστικου καφέ, στο ξέφρενο γλέντι του ποτού, στη φαντασμαγορία του nightlife..
  • Κάποια στιγμή παγιδεύτηκες στη σπηλιά του Πολύφημου (το σπίτι σου), διαβάζοντας ασταμάτητα υπό την «κυκλώπεια» αντίληψη των γονιών σου, που προσπάθησαν, αλλά τα κατάφεραν πάντα να σε καταλάβουν..
  • Αναγκάστηκες, λοιπόν, να τους «τυφλώσεις» με δικαιολογίες, προφάσεις και παράπονα, προκειμένου να συνεχίσεις το ταξίδι σου, ερήμην τους!
  • Ωστόσο, η αφροσύνη και η επιπολαιότητα των φίλων άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» των «κενών», που δημιούργησες στην εξεταστέα ύλη, κι έτσι παρασύρθηκες στο νησί των Λαιστρυγόνων, για να αντιμετωπίσεις τις αιτιάσεις και την γκρίνια των καθηγητών σου!
  • Η «Κίρκη» του κινητού, κόντεψε πολλές φορές να σε μεταμορφώσει σε απαθές πλάσμα που δεν το «αγγίζει» τίποτα.
  • Ευτυχώς, αντιστάθηκες στις «Σειρήνες» που προσπάθησαν να κάμψουν το ηθικό σου, να σου μιλήσουν για άνοδο των βάσεων και επικείμενη ανεργία!
  • Περνώντας το στενό της «Σκύλας» του εξουθενωτικού διαβάσματος και της «Χάρυβδης» του εξοντωτικού σχολικού και φροντιστηριακού ωραρίου... «ξαπόστασες», όταν η «Καλυψώ» των εφηβικών σου ερώτων, σε αποφόρτιζε συναισθηματικά και θώπευε τις ερωτικές σου ανησυχίες…
  • Το διάστημα των επαναλήψεων, θεώρησε ότι σε περιμάζεψε η «Ναυσικά»: οι γονείς σου που έσπευσαν να σε στηρίξουν μ’ όλες τους τις δυνάμεις, οι καθηγητές σου που μερίμνησαν για το γνωστικό, ηθικό, ψυχολογικό κομμάτι, αλλά και όλοι όσοι σε αγαπούν και θα χαρούν να σε δουν να φτάνεις στον προορισμό σου…

Ξέρω, ξέρω…ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕΣ!

Μα, θεώρησε πως βρίσκεσαι κοντά στην «Ιθάκη»! Βλέπεις τον καπνό «της φοιτητικής ζωής»!

Να θυμάσαι πως σε λίγες μέρες θα χρειαστεί «να τεντώσεις τη χορδή του τόξου»!!!

Συμβουλεύω, λοιπόν, ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΠΙΣΤΗ, ΠΥΓΜΗ!!!

Εύχομαι ολόψυχα ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Το «ταξίδι» για την «Ιθάκη» πάντως, σίγουρα το έζησες!!!

Σοφία Αντωνοπούλου
Φιλόλογος - Φροντιστής