Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι 24 βουλευτές στην... Αθήνα και το Μνημείο Αμφικτυονιών της... Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 22:34 Οι 24 βουλευτές στην... Αθήνα και το Μνημείο Αμφικτυονιών της... Λαμίας


(Του Γιώργου Σμοκοβίτη)

Διαβάζω στον «Λ.Τ.», Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014: «ολιγωρία και σκόπιμη κωλυσιεργία» «την στιγμή που η εθνικιστική έξαρση των Σκοπίων γιγαντώνεται και η οικειοποίηση της Ελληνικής Ιστορίας και Ελληνικών Συμβόλων συνεχίζεται, οποιαδήποτε ολιγωρία και κωλυσιεργία είναι μη ανεκτή», είναι επί λέξει η δήλωση 24 Βουλευτών της Ν.Δ. στην ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, μεταξύ των οποίων 2 από τη ΣΤΕΡΕΑ Ελλάδα, ζητώντας να στηθεί ο χάλκινος ανδριάντας που υπάρχει του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, στην Αθήνα. Οι Εκπρόσωποι. Στην Αθήνα.

Στη... Λαμία στον «Λ.Τ.» προ τριετίας δημοσίευσε ΠΟΛΙΤΗΣ το αίτημά του να στηθεί ΜΝΗΜΕΙΟ των ΠΡΩΤΩΝ Αμφικτυονιών στο ύψος της Ανθήλης με τη σημείωση ότι ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν ενέργειες από τις Αρχές ώστε να στηθεί στον ΚΟΜΒΟ της ... «ΕΘΝΙΚΗΣ οδού» που ακόμα τότε δεν είχε κατασκευαστεί. ΄Ωστε ΕΚΕΙ να προβλεφθεί και να κατασκευαστεί ειδικό πλάτωμα τοποθέτησής του στο σημείο απίστευτης προβολής σε «΄Ελληνες και... βαρβάρους» όλου του κόσμου, ότι ΕΔΩ η ρίζα του Ο.Η.Ε. και της ΄Ενωσης Ευρώπης και Κόσμου, ΜΕ ΕΙΡΗΝΗ, ή δίπλα στον ΛΕΩΝΙΔΑ, εδώ και ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΡΕΤΗ και ΔΥΝΑΜΗ εναντίον κάθε ΒΑΡΒΑΡΙΣΜΟΥ.

Με το ίδιο πνεύμα ζητούσε ο ΠΟΛΙΤΗΣ και το ΄Αγαλμα του ΑΧΙΛΛΕΑ στον κόμβο Ανθήλης ή στο Κάστρο, ή αλλού στη Φθιώτιδα, την Πατρίδα Ελλήνων και σύγχρονης Περιφέρειας των ΣΤΕΡΕΟ-Ελλήνων, πανελληνίως και ΔΙΕΘΝΩΣ.

Μετά από σιωπή Αρχών και... εκπροσώπων τοπικώς και... γενικώς, ο πολίτης επέμεινε και με κατάσταση 200 συμπολιτών υπέβαλε το αίτημα όχι μόνο ΞΑΝΑ... τοπικώς αλλά ΚΑΙ στην... Αθήνα γυρίζοντας στα... Υπουργεία, Βουλή, Προέδρους και... Αρχηγούς.

Δύο χρόνια μετά από ΕΓΓΡΑΦΩΣ αιτήματα πολίτη ΚΑΙ στην... Αθήνα ουδέν έχει στηθεί Μνημείο στη... ΛΑΜΙΑ ή στην... εύφορη ΦΘΙΑ. ΧΑΘΗΚΕ η ευκαιρία του ΚΟΜΒΟΥ.

Στην κινητοποίηση εκπροσώπων για τα διόδια ο ως άνω πολίτης (δεν χρειάζεται να είναι... υποψήφιος εκπρόσωπος) ήρθε εξ... Αθηνών ΧΩΡΙΣ να χρησιμοποιεί ΠΛΕΥΡΙΚΑ διόδια και «συμπαρατάχθηκε» σε ΔΙΚΑΙΟ αίτημα ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ και... πανελληνίως από τη γενέτειρά μας, δυο βήματα από το... ΜΝΗΜΕΙΟ Αμφικτυονιών ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ, όμως... ακόμα...

΄Οχι μόνο αυτό αλλά πρόσφερε με ΑΝΑΦΟΡΑ στις Αρχές του... τόπου την ΔΑΠΑΝΗ ως... πολίτης να ΕΥΠΡΕΠΙΣΤΕΙ το ΜΝΗΜΕΙΟ στον τόπο ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ του ΑΓΙΟΥ του ΕΘΝΟΥΣ μας ΔΙΑΚΟΥ μέσα στην πλατεία του ΛΑΟΥ της ΛΑΜΙΑΣ. Να μπει μια κλειδαριά στην πόρτα χωρίς αλυσίδες ΝΤΡΟΠΗΣ. Να ξυθεί η ΣΚΟΥΡΙΑ και να βαφτούν τα κάγκελα της ντροπής τοπικώς και ΔΙΕΘΝΩΣ. Ερωτώ τους 22 Βουλευτές και τους ΔΥΟ από τη ΣΤΕΡΕΑ, αλλά και ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ ιδιαίτερα από τη... ΦΘΙΑ:

Ο πολίτης μαθαίνει για τους... Εκπροσώπους αλλά οι... εκπρόσωποι έστω από τη ΣΤΕΡΕΑ, έστω από τη... Λαμία, μαθαίνουν «κάτι» ή έστω «ακούνε» κάτι από τους ΠΟΛΙΤΕΣ στη ΣΤΕΡΕΑ ή στη ΛΑΜΙΑ ή... πανελληνίως;

ΠΟΙΟΣ από ΟΛΟΥΣ τους κάθε λογής «εκπροσώπους και... αξιωματούχους» θα ισχυριστεί ότι στα παραπάνω ΝΟΜΙΜΩΣ και ηθικώς με κάθε ειρηνικό μέσο που υπέβαλε και ΔΗΜΟΣΙΑ διακήρυξε ένας... πολίτης ότι δεν είναι ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΟΛΟΙ οι ΠΟΛΙΤΕΣ «κάθε Στερεάς Ελλάδας»; Εξέφρασε και όχι μόνο με λόγια, αλλά και με ΝΟΜΙΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ο... Πολίτης ΟΛΟ τον Ελληνικό Λαό σε ΤΕΤΟΙΑ αιτήματα. (΄Οπως και το ενδιαφέρον για τη ΘΡΑΚΗ αλλά εκπρόσωπος ΟΥΔΕΙΣ «ενημέρωσε»). Ερώτησαν οι 24 τη... Βουλή... οι δύο από τη ΣΤΕΡΕΑ, για τον Ανδριάντα του Μεγαλέξανδρου. Περιμένουν απάντηση και θα λάβουν.

Ερωτώ ως ελάχιστος... «λαός» ένας πολίτης στη Δημοκρατία ΟΛΟΥΣ τους εκπροσώπους από τη ΣΤΕΡΕΑ και ΛΑΜΙΑ, και ΑΠΑΙΤΩ απάντηση, έστω... τουλάχιστον... από τους δύο αλλά και όλους ΚΑΙ όλες... εκπροσώπους, έστω... τουλάχιστον από... μέλη των... Συμβουλίων τοπικώς ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ προς υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων ή έστω... ΕΝΟΣ από ΑΥΤΑ; Δικαιούνται απάντηση στη ΒΟΥΛΗ. Δικαιούμαι απάντησής ΤΟΥΣ σε ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΜΟΥ εντός ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ για εθνικά ή τοπικά θέματα ΚΟΙΝΟΥ ενδιαφέροντος και «καθόλου προσωπικά» μου. Και τα απαιτώ.

΄Ενα... συναφές ερώτημά μου: ΠΟΙΑ αντίδραση ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΑΣ στη δήλωση της κας Μέρκελ ότι στο θέμα των ΣΚΟΠΙΩΝ πρέπει να δοθεί ΛΥΣΗ αλλά: «αμοιβαία επώδυνη για τα ΔΥΟ μέρη»; Το... επώδυνη για τον Νοικοκύρη «αμοιβαίως» με τον ΚΛΕΦΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ; Το ΜΕΛΟΣ ΕΝΩΣΗΣ στο «ίδιο σακί» με το ΕΚΤΟΣ κρατίδιο; Διμερής διαφορά για μόνο ένα μέλος ή όλη η Ευρώπη‒Σκόπια; «Ολιγωρία και σκόπιμη κωλυσιεργία» κατηγορούν, αλλά για ποια μόνο θέματα επιλεκτικά;

Και ΑΚΟΜΑ με αφορμή την κινητοποίηση για τα διόδια και ήρθα ανταποκρινόμενος σε.. εκπροσώπους... Αλλά: αφού καταγγέλλουν ΤΩΡΑ συμβάσεις σε «βάρος λαού» ΟΛΟΙ ή τις... δικαιολογούν, αλλά ΟΤΑΝ «έπεφταν υπογραφές» δεν εγνώριζαν.

ΕΡΩΤΩ δημοσίως: Πόσο στοίχισαν ΕΔΩ οι κατασκευές και οι... αμέσως επισκευές των δρόμων και πόσο στην «Ευρώπη», και πόσο το λαθρεμπόριο καυσίμων που αφορά τους ΦΟΡΟΥΣ σε ΟΛΑ τα καύσιμα με θυσίες μόνο λαού; Για τις συμβάσεις που ΤΩΡΑ υπογράφονται για την ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ των... δρόμων διακίνησης ΠΛΟΥΤΟΥ από την Πατρίδα, ΠΟΙΟΣ «λαός» τις γνωρίζει; Νέες βάσεις και πού και από ποιον θα εγκατασταθούν για την... επιτήρηση περιοχών Αιγαίου-Ιονίου-Μεσογείου από... πειρατείες, τρομοκρατίες και ΑΣΦΑΛΗ διακίνηση;

Τα «έξοδα ασφαλίστρων κινδύνου» και... φύλαξης ποιος θα τα χρεώνεται; Η... εταιρεία; Ο παραχωρησιούχος, ο... τρίτος, ΠΟΙΟΣ; Μιλάμε για ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ «έξοδα» που ΘΑ μειώνουν αντίστοιχα το... εμφανιζόμενο ΤΩΡΑ κέρδος ή τίμημα στο ΔΗΜΟΣΙΟ Ταμείο ΕΛΛΗΝΩΝ ως... «ισοδύναμα». Ναι ή όχι; Προς Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση το ΕΡΩΤΗΜΑ Πολίτη διότι και ο φίλος γείτων πολύ Δημοκράτης κ. Ερντογάν δηλώνει: «Τίποτα δεν θα γίνει στην περιοχή ΧΩΡΙΣ την ΕΓΚΡΙΣΗ της Τουρκίας». Ποια περιοχή εννοεί;
ΕΡΩΤΟΥΝ οι βουλευτές μεταξύ τους, μεταξύ τους απαντούν ως «συνδικαλιστές μεταξύ τους του ΙΔΙΟΥ... Ναού». Πρέπει να γίνω κι’ εγώ ο ΠΟΛΙΤΗΣ βουλευτής ή «υποψήφιος αρχηγός συνδυασμού τοπικώς ή πανελληνίως» για να ‘χω δικαίωμα ως «εκπρόσωπος» ΚΑΙ να ερωτώ και να μου... απαντούν οι... «συνάδελφοι εκπρόσωποι» του... «λαού μας»; Η έστω τα... ΜΜΕ να... «παίζουν μόνο την... δική τους πρόταση» ως... «τέταρτη εξουσία»;

«Ψήφο εμπιστοσύνης» δίνουν οι εκπρόσωποι στον... εαυτό τους και της κυβέρνησης ΚΑΙ της αντιπολίτευσης, το πρόβλημα είναι αν θα δίνω εμπιστοσύνη ως «λαός» σε τέτοια ΣΥΣΣΩΜΗ νοοτροπία «εκπροσώπων», για όλη την «εφηρμοσμένη τακτική της πολιτικής ζωής» τοπικώς, γενικώς και συνεχώς, αιτία και διαιώνιση ποικίλης χρήσης. Όταν μάλιστα αυτοδιαφημίζονται για σενάρια και έργα τους ότι ομιλούν και «παίζουν» επί σκηνής ως υποκριτές ή υποκρίτριες ηθοποιοί. Πάντα υπάρχει ο Άλλος Δρόμος των Πολιτών.


Γιώργος Σμοκοβίτης